Scrisoare de intenţie

by - miercuri, mai 08, 2013




Ei bine, cum bine ştim cu toţii, în realizarea oricărui produs finit este nevoie de multă răbdare şi muncă. Cu ocazia acestei scrisori de intenţie, doresc să îmi anunţ participarea pentru poziţia de controlor de calitate în cadrul campaniei "Cum se face iaurtul Danone".
Aleg poziţia de controlor deoarece este unul din cele mai importante aspecte ale unui produs.Indiferent dacă vorbim despre produsele materiale, sau despre cele pe care le consumăm, calitatea este primul punct care ne interesează pe majoritatea dintre noi. Calitatea este un concept care se utilizează în toate domeniile vieții economice și sociale, însă care prezintă caracter subiectiv și care are semnificațîi particulare în diferite domenii.
Este foarte important să ştim ce mâncăm, în ce condiţii au fost realizate produsele pentru a şti cât de benefice sunt produsele pe care le consumăm. Publicitatea are rolul de a oferi informaţii şi de a manipula cetăţenii. Astfel, de cele mai multe ori, cumpărăm un lucru şi ne trezim cu surprize neplăcute:ori nu este gustul aşa cum ni sa spus, ori textura este cu totul alta, ori însuşi produsul nu conţine ceea ce eticheta arată sau pe lângă acestea are nişte adaosuri total necuvenite în produs. Calitatea superioară a produselor sau serviciilor oferite de firme, constituie criterii de bâză pentru obținerea satisfacției clienților și profitabilitățîi firmelor. Un nivel ridicat de calitate va determina o satisfacție mai deplină a clientului, permițând deseori reducerea costurilor, creșterea profitabilitățîi și asigurarea competitivitățîi produselor/serviciilor pe piață. Prin urmare, calitatea este baza oricărui produs. În plus, surpriză! Studiile citate de cercetătorii americani au demonstrat că, dacă mănânci un iaurt pe zi, reduci cu 25 % riscul de a contracta o răceală sau o gripă. Bacteriile prezente în iaurt stimulează sistemul imunitar. Interesant nu?
Apoi, precum bine se ştie, produsele lactate fac parte din clasa indispensabilă omului. De când ne naştem consumăm lapte, iaurt, brânzeturi. Este foarte important ca alimentaţia noastră să conţină aceste produse deoarece au foarte multe proteine iar corpul are nevoie de un aport caloric de aproximativ 20%. Din unele statististici am găsit că în 150 ml iaurt se afla 7 g proteine. Prin urmare este o sursă esenţială din care corpul îşi ia energia.
De ce controlor de calitate?
Deoarece atât pentru mine cât şi pentru mulţi alţii, mă interesează mai mult ceea ce consum, care sunt operaţiunile prin care un produs trebuie să treacă şi din ce este realizat acel iaurt pe care eu îl mănânc cu atâta plăcere în orice moment al zilei. De asemenea, acest lucru, mă poate ajuta pe mine ca om, să îmi îmbunătăţesc calitatea vieţii şi de ce nu chiar şi a celorlalţi prin oferirea/recomandarea unor produse cu standarde pe măsura aşteptărilor. Cu referire la lactate, cele mai importante lucruri vizează nivelul bacterial şi biologic dar şi substanţele inhibitorii, cum ar fi impurităţile, dezinfectanţii,etc care sunt folosite în realizarea acestuia.
În final, declar că doresc să îmi depun candidatura pentru controlor de calitate, pentru a vedea cu proprii mei ochi acest proces pe care Danone îl realizează în crearea preparatelor sale.



You May Also Like

3 comments

  1. Multumim pentru participare. Multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. bafta!! eu vreau trasnportator, imi place sa fiu pe drumuri :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai mie!Speram co sa fie cu noroc!Eu daca ma pun la volan nu sunteti in siguranta:))) Mai bine controlor.Imi place sa analizez:)

      Ștergere