NATURA ESTE PENTRU TOŢI, TU EŞTI PENTRU EA?

by - joi, iulie 11, 2013


Natura reprezintă tot ceea ce ne înconjoară. Ne susţine şi ne este alături la fiecare pas, indiferent greşim faţă de ea sau nu. Este o mamă care îşi îmbrăţişează copiii cu căldură şi multă dragoste.
Am decis astăzi va vorbesc despre Lunca Mirceşti, situată în judeţul Iaşi. Este o zonă foarte importantă datorită peisajului şi a bogăţiei culturale ce ascunde sub numele sau umil: Mirceşti. Este alcătuită din culturi şi terenuri arabile dar şi păduri de foioase. Poate fi considerată cea mai ideală zona de vizitat şi chiar de locuit. Pentru cei foarte încântaţi de ideea de a locui, de a vizita o zona de pădure, cu case, aerul proaspăt vă va încânta simţurile şi vă vor oferi memorii de neuitat. Suprafaţa sa este de 33 de hectare, nu foarte mult în comparaţie cu ceea ce ne poate oferi aceasta. Şi nu putem uita aici a trăit şi a rămas la veşnică odihnă scriitorul Vasile Alecsandri.
Nu sunt o persoană care preferă zonele de pădure, zonele răcoroase, ci mai degrabă pe cele foarte călduroase. Însă, odată cu această vizită la Mirceşti, viziunea mea a devenit cu totul alta faţă de aceste meleaguri. Aerul este unul incomparabil. Aici oameni sunt harnici, calmi şi foarte prietenoşi. La fiecare pas vei găsi câte o rudă a naturii, cu forţă în ale sale fragede picioruşe, respectiv insectele/animalele, sau doar una statică, precum plantele, arbuştii.
Şi nu am cuvinte descriu locul ce a rămas în amintire poporului român în timpul şi după moartea poetului. Casa acestuia este într-o stare impecabilă, cu mii de volume de poezii alee căror pagini sad pe piedestaluri speciale. Mormântul poetului este care îţi stârneşte zâmbetul. Oricât de dură e realitatea nu mai este printre noi un asemenea om, dragostea cu care a fost dus pe ultimul drum şi felul în care mormântul acestuia a fost păstrat, dovedeşte valoarea şi bucuria oamenilor a existat printre noi. Şi dacă această minunată natură nu îl ajută în contribuţiile sale, atunci cu ce ne-am mai fi lăudat acum?
Nu vreau dispară amintirile din copilărie, când mergeam la câmp în Mirceşti, când deşi maşina nu era un mijloc de transport favorabil pentru mine, nu puteam rezista tentaţiei de a-mi arunca privirea, chiar şi dacă eram pur şi simpplu în trecere. Dar iată mama natură a obosit tot lupte şi se chinuie zeci de ani -şi menţină forţa şi viaţa. Acum nu mai poate şi e predispusă la defrişare. Nu vreţi voi oare, -i daţi o mână de ajutor? Nu vreţi voi oare îi mulţumiţi cu alai cum merită pentru ceea ce ne-a dat? Nu ne-a refuzat niciodată, am vrut plante, ea ne-a dat, am vrut animale sănătoase şi puternice, ea ne-a ajutat, am vrut un aer curat, ea ni la oferit. Ea e pentru noi, dar suntem şi noi pentru ea?
Reţeaua Natura 2000 protejează biodiversitatea în întreaga Românie şi crede în dezvoltarea durabilă. InfoNatura 2000 contribuie la implementarea programului Natura 2000 prin creşterea gradului de conştientizare a autorităţilor centrale şi locale şi a publicului larg şi prin întărirea capacităţii instituţionale necesare implementării legislaţiei comunitare în domeniul protecţiei naturii. Pentru aceasta se organizează seminarii, conferinţe naţionale şi de presă. Nu-i aşa merită sprijiniţi? Nu-i aşa 2 secunde din viaţa noastră ar fi pre puţin ca -i întindem o mână de ajutor? Trebuie fim conştienţi biodiversitatea trebuie protejată şi informaţi-vă despre reţeaua Natura 2000 ca puteţi beneficia de oportunităţile pe care le oferă.
Doar aşa vom putea trăi într-o ţară care la rândul ei ne va ajuta la fel ca până în momentul actual.







You May Also Like

4 comments

  1. E o zona frumoasa, se vede din poze...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intradevar! Doar tara si natura ne-au mai ramas. Trebuie sa constientizam ca avem nevoie de ele si ele de noi!

      Ștergere
  2. Iar eu aud pentru prima data de acest loc:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niciodata nu este prea tarziu.Daca iti permiti si ai ocazia sa vezi...credema ca merita.

      Ștergere