NEURONII INFORMAŢIONALI LA NIVELUL PSIHOLOGIEI

by - luni, iulie 15, 2013





Următorul articol este realizat pe baza informaţiilor transmise de către revista The Hunger, cu scopul informării şi imbunătăţirii calităţii vieţii oamenilor.
În viaţă lucrăm pe baza unor concepte psihologie. La ce se referă aceste concepte? Aceste concepte se referă la o materie de informaţie transmisă verbal sau în scris de către un emiţător şi este preluată de către un receptor. Acestea sunt transmise printr-un canal de comunicare, cu ajutorul unor neuroni informaţionali. Cum îi definesc eu pe aceşti neuroni informaţionali? Ei bine, consider aceşti neuroni sunt de fapt acele impulsuri care ne transmit preluăm ideile dintr-un context şi le punem în practică, sau chiar acei neuroni care ne îndeamnă la crearea unor comportamente şi manifestări. Tot despre existenţa unor neuroni informaţionali ne putem referi şi în contextul de superioritate - inferioritate.
În cadrul inferiorităţii, o persoană ajunge prin modelarea psihică transmisă de neuronii informaţionali, creadă este altcineva, este o persoană mai mică, fără valoare şi importanţă. Astfel psihicul este manipulat şi nu mai produce ambiţie şi spor spre realizarea unor dorinţe, vise etc. Acest concept de inferioritate apare datorită faptului oamenii au capacitatea de a transmite prin intermediul neuronilor informaţionali, diverse materiale pe diverse căi care manipulează uşor firea şi psihicul uman. Prin urmare, omul ajunge fie manipulat, crezând el nu este un simbol valoros pe toate planurile existente.
Conceptul de superioritate apare în urma captării unor neuroni informaţionali care transmite individului o relaţie pe un grad înalt faţă de restul. Cu alte cuvinte individul ce trăieşte legat de conceptul seperioritatii consideră le ştie pe toate, este cel mai bun. În plan profesional este un punct forte deoarece neuronii îi transmit individului ideea de a se realiza de a evolua, însă în plan profesional acesta are toate şansele dobândirii indiferenţei, a orgoliului şi prin urmare riscă rămână fără sprijin(familie, prieteni) datorită felului acestuia de a se comporta şi a acţiona.
În Univers nu există conceptul de inferioritate - superioritate. Consider acest lucru deoarece oamenii sunt egali ca fiinţă, adică există, au un corp, în schimb în ceea ce vine vorba de aspectele definitorii diferă şi sunt alcătuiţi din caractere psihice si fizice în proporţii egale. Spre exemplu, indiferent vorbim despre un bărbat sau de o femeie, aceştia arată diferit, unul este mai bun în practică, altul este mai bun în felul de a gândi. Astfel cele 2 persoane sunt diferite însă conlucrează împreună. Chiar dacă unul este şeful şi ordinele, gândeşte proiectele, transmite neuronii informaţionali pentru a-şi manipula angajatul şi pentru a-i împlini dorinţele. Ei bine anajatul este bun în partea de practică, căci altfel nu ar mai lucra împreună. Şi chiar dacă există relaţia de respect, ideea de şef-angajator, amândouă sunt 2 fiinţe umane indiferent de sexe, statură, religie sau vârstă, care conlucrează, însă niciuna nu deţine pe deplin calităţile celeilalte, în aşa fel încât poată supravieţui de una singură. Prin urmare toţi suntem oameni şi toţi suntem fiinţe egale cu raţiune.
 Doar Dumnezeu, creaţia divină, poate fi un punct superior datorită a ceea ce se consideră a realizat şi felul în care acesta lucrează. Făcând abstracţie de acest context, omul este frumos în felul lui, gândeşte conform planurilor sale proprii şi acţionează precum doreşte. Fiecare fiinţă este unică deoarece altfel nu ne-am putea numi un popor, o familie, un tot unitar. Pământul este doar unul singur, doar el deţine viaţă.
Psihologia ne poate ajuta foarte mult ne îmbunătăţim viaţa. Cum? Prin intermediul gândirii, a neuronilor informaţionali, putem realiza conversaţii, discuţii, acapara informaţii, care ne pot ajuta într-o anumită proporţie pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii. Astfel putem schimba personalităţi în bine, putem duce o viaţă mai productivă, putem cunoaşte noi caractere şi a ne face relaţii de diferite tipuri mai uşor. Şi sufletul are o altfel de senzaţie când psihicul este împăcat şi curat.
Complexele de inferioritate - superioritate au fost dezvoltate de către psihoterapeutul Alfred Adler, care credea psihologia este precum spuneam, o cale simplă pentru o viaţă mai frumoasă. Aceste concepte din revista The Hunger mau ajutat pe mine înţeleg mai bine relaţiile dintre oameni, gândirea acestora şi felul în care pot lucra pentru a avea pe viitor o viaţă mai liniştită şi mai productivă. Nu ne-am inascut învăţaţi, învăţăm de-a lungul timpului căci nimeni nu le ştie pe toate.

The Hunger promovează complexele psihologice şi doreşte îndrume omenirea cu paşi mărunţi spre o nouă cale, mai bună. Dacă doreşti şi tu vezi despre ce este vorba şi dacă eşti de acord cu cele menţionate mai sus, ai ocazia bilunar fii informat şi tu.

 Daca vrei și tu să primești acces la articole și resurse de genul celui despre care am scris eu astăzi, încă te mai poți abona gratuit la TheHunger.ro aici.

You May Also Like

0 comments