PLĂCERILE VIEŢII



Mici sau mari, jocurile reprezintă o parte din plăcerile vieţii. De-a lungul timpului, a început să se simtă nevoia unor jocuri personalizate, acestea îndeplinind desigur, cerinţele creatorului. Piaţa jocurilor video este într-o continuă competiţie, datorită acestor noi cerinţe ce sunt cerute de clienţi.
În funcţie de propria imaginaţie, de propriile idei creative, avem capacitatea de a ne întreba cât de departe poate merge evoluţia jocurilor şi cât de mult ne poate impresiona acest lucru.
Pornind de la acest lucru, vă voi mărturisi preferinţele mele. Cele mai noi statistici afirmă faptul că unul dintre cele mai cunoscute jocuri este World of Warcraft. În 2010 peste 12 milioane de persoane accesau serverele jocului, deşi debutul a avut loc în 2004. World of Warcraft(WOW) este un joc fantastic multiplayer online, disponibil pe orice variantă de Windows. Desigur rulajul se poate face doar dacă PC-ul nostru îndeplineşte anumite condiţii. Însă, dacă calculatorul nu îndeplineşte aceste cerinţe atunci poate fi îmbunătăţit, prin ataşarea unor noi componente performante, care se găsesc într-un magazin IT sau la un magazin online, în funcţie de bugetul fiecăruia. De asemenea, pentru detalii referitoare la componente sau la modul de utilizare a componentelor, există pentru orice problemă un forum de gaming. În imaginaţia mea, privesc jocul pornind de la WOW şi realizând ceva mai bun, mai tentant şi mai amplu.
Cum văd eu jocurile viitorului? Destul de simplu. Încă de la începuturile gamingului, de când jocurile 2D apăruseră pe piaţă, cumpărătorii erau în nr mare şi jucătorii pe măsură. Odată cu trecerea timpului, domeniul pc-urilor a evoluat destul de mult, jocurile au evoluat puternic, devenind din ce în ce mai realiste, atât că grafică cât şi că gaming. Dar spre viitor, aş vrea că jocurile virtuale să ia cu totul altă direcţie, cu o grafică mai realistă şi cu mult mai multe detalii decât cele existente în jocurile actuale. De preferat ar fi să jucăm într-un mod mai activ şi interactiv. Propunerea mea ar fi crearea unui costum din latex sau orice material uşor şi relaxant care să nu jeneze jucătorul, el fiind plin cu senzori de mişcare. Costumul trebuie să fie completat cu o cască asemănătoare cu cea de motociclist, care să permită vizualizarea în format 3D sau 4D a jocului preferat.
Rolul costumului este proiectarea în lumea virtuală, datorită căştii care ne permite vizualizarea jocului într-un format cât mai apropiat de realitatea din jurul nostru. Odată îmbrăcaţi cu acest costum, lansăm jocul din tastatura virtuală care o vedem prin cască şi începem jocul. Prin acest costum am putea juca într-un mod atât de realist încât ar lăsa impresia că suntem fizic în joc, cu o vizualizare de 360 grade precum în realitate. Momentan monitorul nu deţine această funcţie, însă sper că acest lucru va fi posibil. În acest fel, experienţa jocului va fi atât de intensă, încât o să avem impresia că trăim două vieţi separate, dar în acelaş timp împreună. Desigur pentru rularea acestui costum care nar trebui să depăşească greutatea netă de 1 kg şi va fi conectat prin wifi la pc-ul nostru, acea mică componentă care pune magia în mişcare, ar trebui să fie destul de performantă depăşind cu mult ceea ce există la ora actuală. În materie de plăci video , preferata mea este Nvidia 1, una dintre cele două mari firme de plăci video cunoscute în lume . La un asemenea joc aş zice că placa video ar trebui să depăşească 100 de GB. Este necesară o memorie atât de mare deoarece într-un astfel de costum, realitatea jocului ar trebui să fie destul de mare, cu sute de sunete şi o grafică detaliată, formatul HD sau HQ, memoria plăcii fiind suficientă pentru rularea jocului exact aşa cum trebuie. În acest mod, World of Worcraft ar deveni un exemplu mai incitant, desigur jocul va necesita modificări la domeniul control de caracter, un lucru simplu de realizat pentru experimentaţii în domeniu. Sub picioarele nostre ar trebui să existe şi o bandă de fugă, la rotund, care să se mişte în orice direcţie, în acest mod permiţând parcurgea drumului în joc, fuga sau alte comenzi necesare. Consider că e un mod prin care avem ocazia de a ne distra, de a realiza şi învaţa nişte lucruri, fără a răni pe cineva în lumea reală. 
Cu siguranţă mi-ar placea să câştig aşa ceva sau să achizitionez. Desigur, stilul jocurilor poate varia în funcţie de preferinţe, dar în rest să funcţioneze pe principiul menţionat. Tu cum vezi jocurile viitorului?
Articol scris pentru SuperBlog 2013.

Comentarii

Postări populare