Adio raceala!

Nu am mai scris de foarte mult timp. Mi-am permis sa lipsesc putin din blogging, primul motiv fiind acela ca am avut bac-ul si inscrierea la facultate, iar cel de-al doilea ca am simtit nevoia de o completa relaxare. Insa toata aceasta leneveala sper sa-mi mentina fortele proaspete pentru noua editie SuperBlog din toamna.
Nu m-am putut abtine sa nu impartasesc o reteta care la prima vedere pare destul de ciudata, dar cum anotimpurile bolnavicioase par a sosi cu pasi repezi, cred ca este un moment oportun si o idee de efect pentru cei care dincolo de lectura, o vor pune si in practica.
Voi ati auzit de ramen? 


Este o supa destul de ciudata insa bogata in vitamine care ajuta sa invingi in lupta cu raceala. Ce noroc trebuie sa aiba cei care cunosc prea putin acest "fenomen"!

Asadar, acea stare de rau, uneori greata, moleseala, tuse si gat iritat poate fi prevenita sau combatuta rapid. Eu cand sunt racita dea dreptul sunt nevoita sa ma imprietenesc cu patul, sa nu mai zic de somnul lung si profund.

Ce ai nevoie:
-un tacam/piept de pui sau rata
-legume: o bucatica de ghimbir, 2 morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel si telina, 4-5 catei de usturoi, o ceapa doua galbena,ceapa verde
-un ou(pentru un castron)
-fidea mare de preferat fara ou, din aceea care se gasesc sub forme rotunde(este cea mai usor de gasit)
-un cub de knorr sau orice astfel de cub pentru a da gust la ciorbe
-dupa preferinta sos de soia sau puteti ramane la sare.

Cum se prepara:
Ghimbirul va fi taiat in fasii groase(o jumatate de radacina), ceapa galbena se curata si doar se cresteaza putin, aceasta va fi pusa intreaga in oala. Restul legumelor se curata si se spala, se taie in bucati mai mari, eventual in lungime si se vor pune in oala. Carnea bine spalata, in caz de este piept poate fi taiata in fasii mai groase. Acestea se pun la foc intr-o oala mai mare cu apa cat cuprinde. Ingredientele sunt pentru o oala cu supa. Recomant puiul, deoarece in caz de optati pentru carnea de rata, aceasta va trebui fiarta separat de legume, deoarece fierbe mai greu. Adaugati in oala si cubul Knorr.
Acum incepem prepararea propriu zisa a castronului ce urmeaza a fi savurat.
Dupa ce toate acestea au fiert bine, intr-o craticioara separata, fierbeti o rotita-doua de fidea. Pentru a simti gustul intens si pentru a avea efect, este recomandat sa consumati aceasta supa cat de fierbinte se poate si pentru fiecare masa, supa de legume va fi reincalzita si se va repeta procesul de la fierberea taiteilor pana la final.
Taiteii ii fierbem si adaugam un catel de usturoi pisat. Apoi, se vor pune in castron, in timp ce intr-o cana sau intr-un vas mai mic va fierbe un ou/castron pana acesta este fiert complet.
Sa pregatim masa:
Taiteii se pun in castron, se taie o legatura mica de ceapa in cubulete si se adauga in castron peste taitei. Apoi se toarna din supa fierbinte preparata cu legume si dupa gust se pune sos de soia. Deasupra vom pune intr-un colt oul taiat in doua. Este de preferat sa fie cantitatea de taitei si legume mai mare decat cea de supa, aceasta reteta fiind consumata fara paine.
Castronul dumneavoastra ar trebui sa arate ca in poza. Astfel raceala ar trebui sa dispara cat de curand posibil, supa avand un rol benefic asupra zonelor iritate. De preferat consumul de face cu acele betisoare chinezesti. 

Daca va placut si ati incercat aceasta reteta, va invit sa va spuneti parerea despre cum vi se pare. Pofta buna!

Comentarii

Postări populare