Frumusetea vietii dincolo de aparente

Dupa cum multi stiu, aparentele pot insela. Totodata prima impresie conteaza oricand.
O prima impresie, adevarata de altfel, este aceea ca ne-am lasat invadati de tehnologie, de lumea virtuala, ce permite accesul la diferite lucruri si informatii.
Majoritatea oamenilor dispun de internet la momentul actual si folosesc site-urile de socializare, forumurile sau comunitatile online. Pare o lume de vis: nu trebuie sa ne confruntam cu persoanele dincolo de micul ecran, putem spune ce dorim, cat dorim, de oriunde si oricand. Dar cat de bine cunoastem pana unde se intinde acest fir, care sunt avantajele si dezavantajele, dar si ceea ce este mai bine pentru noi?
Desigur, noi insine ne vom decide propria viata, propriile decizii pe care le vom lua si totodata vom avea de pus o amprenta asupra soartei, care mai devreme sau mai tarziu ne va marca, intr-un mod pozitiv sau negativ.
Este mai simplu sa comunicam fara bariere chiar si cu persoane necunoscute, nefiind nevoiti la o conversatie fata in fata si supusi la faptul de a fi analizati de catre cei cu care comunicam. Si daca toata viata noastra s-ar rezuma la comunicarea intre persoane prin intermediul unui calculator, atunci ce viitor am avea? Cum am mai intreprinde diferite activitati care au nevoie de prezenta si contactul oamenilor cu alti oameni?
Adevaratele zambete si clipe fericite sunt construite si cladite pe apele tulburi, adica orice suferinta curmata cu lacrimi, se va scalda in fericire la trecerea furtunii. De cate ori nu ti s-a intamplat ca dupa o clipa de suferinta sa apara o clipa de bucurie? Poate nu ai observat, probabil ca ai fost prea procupat de lucrul rau ce tocmai a avut loc in viata ta si nu ai observat ca acel lucru bun are sa-ti insenineze viata, sau poate ai obsevat mult prea tarziu. Legat de acest lucru, am pentru voi o scurta poveste.
                                                   
 Amintire...

Te-ai dat jos din pat speriat ca alarma telefonului nu a mai sunat la momentul potrivit. Te-ai imbracat in graba, te-ai impiedicat de un scaun, te-ai suparat si ai dat sa iesi grabit. Te-a infuriat mai tare.
Ai reusit sa ajungi in fata blocului, ai observat ca iti lipsesc cheile de la masina. Ai fugit sa le ei din casa. Erau in buzunarul de la alta geaca.
Ai urcat in masina, ai vrut sa pornesti motorul, dar ai observat...nu mai aveai benzina.
Ai scos canistra din porbagaj si te-ai indreptat catre cea mai apropiata benzinarie. Era inchis. Ai sunat un prieten, dar era prea ocupat sa te poata ajuta. Intr-un final cu ajutorul echipei de interventie ai rezolvat si problema cu masina.
Ai ajuns si la servici, unde evident, ai intarziat si seful te-a mustrat. Ai primit drept pedeapsa un morman de dosare care te-au facut sa lucrezi peste program. 
Ajuns acasa, cu trei ore mai tarziu decat de obicei, te-ai bagat in pat extenuat, extrem de suparat, cu doua lacrimi in ochi. Si te intrebi de ce ti-a mers azi asa de rau.


Sursa: Internet

Nu ti-ai raspuns insa, ca fiintele divine te-au facut sa te incurci, sa-ti uiti cheile masinii si sa nu pleci la servici la ora stabilita ca sa nu faci un accident mortal. La statia de alimentare era inchis deoarece daca aceasta ar fi functionat, un hot ar fi aparut cu un plan bine pus la punct, iar dincolo de furt ar mai fi putut fi puse in pericol si alte vieti umane, inclusiv a ta. Ai stat la birou, ispasindu-ti "pedeapsa", impiedicand astfel compania de a da faliment si de a ramane alaturi de colegii tai,  fara un loc de munca.
In toate aceste lucruri, nu ai vazut ajutorul si totodata norocul ce l-ai avut si iubirea lui Dumnezeu fata de tine. 
Ia aminte, orice lucru nu este la voia intamplarii si orice palma este un pas inainte, o noua sansa la viata, o noua sansa de a fi mai bun si de a-ti implini scopul pentru care ai fost creat.

In toata aceasta poveste este vorba de lucrurile pe care noi le facem, despre lucrurile pe care noi refuzam sa le intelegem, despre lucrurile care ni se intampla si nu le intelegem rostul.
Cam asa este si internetul, o bariera necunoscuta, care pe multi dintre noi ne-au facut sa ne detasam de lumea reala, de ceea ce inseamna emotii, fericiri, imbratisari.
Daca in lumea reala am fost respinsi sau am avut parte de experiente negative alaturi de unele persoane, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ne inecam in vicii sau sa cautam refugiul precum se obisnuieste la momentul actual, in lumea virtuala.
Sursa: Internet

Asa cum pe noi ne facem sa ne simtitm bine faptul ca o persoana din spatele calculatorului ne asculta si ii putem impartasi toate experientele personale, acelas lucru s-ar putea intampla si in viata reala, iar in loc de suspine si lacrimi intr-un mediu inchis, ai putea experimenta cum este sa-ti usurezi sufletul pe umarul unui prieten foarte bun, care cu siguranta va incerca sa te scoata din impasul in care esti si va gasi gluma sau modul perfect care iti va surprinde un zambet.
Daca esti o persoana deschisa, care utilizeaza frecvent socializarea pe internet, poate ca la un moment dat vei lasa garda jos si vei decide sa cunosti fata in fata persoana de dincolo de calculator. Din moment ce conversezi cu o persoana anonima, nu ai garantia ca acea persoana este cine pretinde a fi si ca nu are alte intentii. De aceea este foarte important sa iti formezi mai de graba un grup de prieteni reali, care intr-o astfel de situatie te-ar putea insoti sau care ar putea sa te ajute in caz ca lucrurile nu sunt ceea ce par si nu vor decurge asa cum ai planuit. Cei cu intentii ascuse, evident vor observa acest lucru daca tu nu ai zis nimic despre acest lucru la stabilirea intalnirii, sau va incerca cu orice pret sa te indemne sa eviti faptul de a avea pe cineva cunoscut alaturi.
Alege o comunitate de oameni deschisi, alaturi de care poti sa iti imparti propriile experiente, trairi, emotii, propriile teluri care pot fi si comune, o comunitate de unde altii pot invata de la tine si tu de la ei. Fiecare om este unic in parte si fiecare avem ceva ce ii poate ajuta pe ceilalti in dezvoltarea lor personala, totodata si comunitatea reala din care facem parte.
Eu preferi comunitatile de bloggeri. Fac parte din cateva dintre ele, discutam despre aceleasi interese. impreuna descoperim lucruri noi, ne ajutam, ne formam din punct de vedere profesional. Si totodata aceste comunitati nu sunt doar virtuale. Am sansa de a stabili o intrevedere, dincolo de pagina de web care asteapta o noua idee, un nou articol. Avem sansa de a ne cunoaste fata in fata, de a fi noi insine, de a stabili noi prietenii frumoase, care ne fac sa fim ceea ce am fost creati: oameni. Cat despre problemele ce pot aparea, referitoare la lucrurile comune pe care le facem, acestea pot gasi o rezolvare mai rapida si mai eficienta, decat solutiile care credem noi ca ar fi potrivite.
Din pacate, nu am avut sansa sa-i cunosc decat virtual, insa stiu o mare parte dintre ei care au facut acest lucru si au creat amintiri frumoase impreuna. Si acelas lucru sper sa il pot face si eu, in curand. Vreau sa cunosc persoane noi, sa cunosc sentimentul de pietenie, de iubire, sa traiesc experiente noi si sa ma bucur de pe urma acestora, sa imi inving temerile care ar putea deveni un obstacol in viata, sa pot zambi mai mult si sa valorific clipele frumoase mai mult decat o fac problemele si grijile individuale, la fiecare dintre noi. 

Kumunomo este o noua comunitate care sprijina dincolo de lumea virtuala, impartasirea experientelor si in lumea reala. Sunt un om, cu un suflet fragil, care are pregatit un destin si cu bune si cu rele, pentru a-mi indeplini scopul pentru care am fost creata. Acest lucru nu se va intampla daca ma izolez intre patru pereti si ma limitez la faptul de a sta in fata unei cutii de plastic si sticla, conectata la niste cabluri. Multi traiesc sub masti, in timp ce noi cedam naiv si suntem manipulati dupa bunul lor plac de cele mai multe ori, neavand sansa de a trai toate senzatiile posibile: ras, plans, placere, furie, frica. 
Precum Alexandru Macedonski spunea: "Viata este o ciudata comedie care amesteca impreuna si dureri si bucurii, punand lacrimi langa zambet, punand zambet langa plans."



Prin urmare, viata este asa cum decidem noi sa fie si pentru a gusta din aceasta pe deplin, trebuie sa trecem prin toate senzatiile umane. Daca am trecut peste un lucru sau am scapat dintr-o situatie imposibila, peste care nu credeam ca o vom face niciodata, asta inseamna ca am invatat un nou lucru, ca am dobandit noi cunostinte, mai multa incredere de sine si ca acest lucru nu s-ar fi putut intampla daca nu i-am fi putut face fata. Viata este plina de surprize, trebuie doar sa le vezi.
Tu ce alegi?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2014.

Comentarii

  1. Intr-adevar aparentele pot insela si internetul e plin de pericole si de oameni care pretind ca sunt cu totul altceva. Socializarea online in exces ne face sa uitam sa intepretam limbajul corpului si astfel devenim si mai vulnerabili in viata reala. Povestea e frumoasa si le reaminteste pesimistilor ca "nimic nu este intamplator" si ca ar trebui sa traim fiecare zi cu bucurie si recunostinta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc nespus de mult! Aceste cuvinte valoreaza enorm pentru mine!

      Ștergere
  2. "Sursa: Internet"
    Sună a bătaie de joc. Corect e să spui de pe ce site le-ai luat, să-i dai adresa sau să pui un link către el.
    Când spui "Sursa: Internet" e ca şi cum în loc să menţionezi numele lui Macedonski ai fi spus că ai citat cuvintele unui poet, luate dintr-o carte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand realizezi un articol, mai ales unul cu termen cand si altele pe cap, poti gasi o poza pe google image pe care o descarci, este posibil sa ai nevoie de o ora pentru a-i gasi sursa directa. Si daca la randul ei este preluata din alta parte? Eu am luat pozele de pe google, asadar de pe internet, nu de pe o pagina anume. Daca acest lucru s-ar fi intamplat, cu siguranta as fi mentionat. Cat despre citate, daca citesti printre postari cu atentie, acolo unde am pus unul, am precizat si persoana care l-a compus. Si nu sunt singura care face acest lucru. In plus, o iau drept o remarca, dar nu cred ca asta ar vrea sa scoata in evidenta articolul.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare