Internetul iti da aripi!

by - duminică, noiembrie 09, 2014

N-o fi dracul atat de negru cum pare dar nici foarte roz. Roz ne facem noi existenta si cautam sa-i dam vietii un sens, care sa ne aline la greu si sa ne usureze zilele.
 Traiesc viata si cu internet si fara el. Daca ar fi dupa mine, desi internetul iti da "aripi", conform unor statistici pe care eu le consider ca mi se potrivesc, sunt in proportie de 40% pro internet si 60% contra.


Cand isi pune aripi si ajunge pe birourile noastre, ne asigura avantajele:
- faciliteaza comunicarea cu cei dragi aflati la distanta;
- ne ocupa timpul prin diversele activitati ce le putem intreprinde;
- ne ajuta sa rezolvam anumite probleme;
- faciliteaza munca de birou si din diferite domenii;
- economiseste timp atunci cand vrem sa realizam diverse lucruri importante, spre deosebire de cele manuale care necesita mai multa precizie, timp de gandire si calcul;
- permite accesul rapid la o informatie sau mai multe in acelas timp;
- plata unor facturi si comenzi prin intermediul acestuia ( nu mai stam la cozi infernale, ci dimpotriva, ne rezolvam problemele comod, din fotoliul de acasa) etc.

Cand insa vine cu sulita sa magica, insotit de catre ceata de demoni in spatele sau, ne face sa vedem si dincolo de avantaje, punand in lumina reflectoarelor si uratele dezavantaje:

- nesiguranta;
- in cazul persoanelor necunoscute cu care comunicam, nu le putem sti interesele cu adevarat si este un pericol in special in mana copiilor nesupravegheati care pot ajunge victime ale traficului de persoane;
- face cunoscute identitati, adrese, conturi bancare;
- face persoanele naive si credule sa faca dezvaluri personale legate de stilul de viata, intimitate, orarul zilnic de desfasurare a activitatilor, devenind astfel potentiale victime a diversilor infractori.

Insa, inainte de a ajunge sa ne destindem si sa punem mana bine de tot pe utilizarea internetului, avem nevoie de un calculator, un leptop, orice mijloc destinat special acestei utilizari. Sa nu includem telefonul, el este pentru comunicare, vorbind la general de la aparitia acestora pana in prezent ( ca permit accesul la internet tine de tehnologia moderna, nu este ceva ce s-a facut intotdeauna si pentru care au fost destinate) si care se realizeaza doar in cazul in care detinatorul dispune de credit activ pe telefon, prin incarcarea contracost la unul dintre punctele special amenajate pentru acest lucru.


Un mijloc destinat accesarii internetului poate fi calculatorul, asa cum l-am cunoscut la aparitia sa, vechea cutie care acum nu mai are nici-o valoare sentimentala, sau leptopul, cuceritorul zilelor noastre, care a luat nastere de la nevoia omului de a-si continua si imbunatati capacitatile in bussines si alte lucruri personale, de oriunde din lume. Spre desosebire de calculatorul obisnuit, leptopul este portabil, este de diferite dimensiuni, netbook sau notebook.

In functie de nevoile personale, fiecare isi poate achizitiona hardware optim. Pentru a putea rula un astfel de dizpozitiv, este necesar sa aiba in alcatuire, anumite componente.

Procesorul este componenta principala care proceseaza informatia si ajuta la derularea activitatilor pe calculator. Poti alege intre procesoare Intel si AMD. Diferenta este ca procesorul Intel functioneaza pe o frecventa mica fiind egala cu un procesor AMD, avand o putere dubla (exemplu: 1.5 GHz Intel = 3.0 GHz AMD).

Desigur, accesul la internet nu va pica din cer. Asadar este nevoie de o sursa care sa ne ofere internet, respectiv un modem sau un router wiriless.
Un modem permite accesul la internet, mai lent sau mai rapid, in functie de traficul oferit de catre compania la care am cerut acest tip de servicii. Accesul se poate prin intermediul unui cablu cu clapita conectat atat la modem cat si la dispozitivul folosit. Un modem poate fi utilizat doar pentru a permite accesul unui singur dispozitiv.
Un router wiriless faciliteaza accesul la internet la mai multe dispozitive ( leptop-uri, telefoane, tablete) fara a necesita conexiunea prin cablu direct catre fiecare dispozitiv, prin care cu siguranta ne-am incurca pana la refuz, pana la nefericita aparitie a unui accident.
In functie de marca pe care o dorim, de capacitatea acestora, poti alege intre diferite oferte de routere.

Magazinul MediaDOT.ro faciliteaza alegerea dispozitivelor, dintre cele mentionate si/sau altele, oferind o gama variata de produse, intr-un singur magazin online, care ne ajuta sa economisim timp si permite accesul la informatii.

Tu ce ai adaugat in cosul de cumparaturi?



Articol scris pentru Spring SuperBlog 2014.

You May Also Like

2 comments

  1. Buna,


    Ma numesc Bitu Mihai si vreau sa te anunt ca au inceput inscrierile pentru concursul organizat de Mediapress Advertising SRL cu premii in valoare de 900 euro ( Locul 1 – 500 euro, Locul 2 – 300 euro, Locul 3 – 100 euro) si am fi onorati sa te numeri printer participantii la concursul nostru.

    In data de 10 decembrie vom da startul pentru publicarea de articole, asa ca nu mai este mult timp in care sa te poti inscribe la concurs.

    Pentru ati putea creea cont, trebuie sa intri pe www.bloghub.ro , platforma dezvoltata de noi pentru a putea organiza concursuri pentru bloggeri cat mai corect si cu o jurizare cat mai transparenta.


    Te asteptam sa te inscrii !


    Multumim !


    Bitu Mihai,

    SEO - Mediapress Advertising

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru propunere. O sa iau in considerare. Va multumesc!

      Ștergere