Fonduri europene pentru nevoi reale

by - luni, septembrie 28, 2015

Reprezentatii Comisiei Europene inrurajeaza pentru a 13-a oara bloggerii si jurnalistii in concursul REPORTER SI BLOGGER EUROPEAN.
Cu aceasta ocazie oamenii sunt invitati sa dezbata subiectele europene care au o adevarata insemnatate, care merita o analiza mai amanuntita. Acestea au scop informativ, oferind cititorilor mai multe informatii care sa reflecte importanta ideilor aflate in discutie la Bruxelles de catre Comisia Europeana.
Editia din acest an este ceva mai speciala, concurentii avand sansa de a deveni "social media admin" si sa monitorizeze/manevreze retelele sociale respectiv conturile Reprezentatilor.
Vor fi premiate continuturile originale, ce se vor realiza pe baza analizelor, a comentariilor, reportaje interviuri sau a imaginilor ilustrative.

SUBIECTUL MEU DE DISCUTIE: FONDURILE EUROPENE

Cred ca a fost dintotdeauna si va ramane un subiect extrem de analizat atat in politica cat si de catre cetateni.
Fondurile europene sunt acordate an de an catre diferite institutii cu domenii diferite de activitate: turism, agricultura, sistemul medical, invatamant etc.
Fondurile europene presupun alocarea de resurse financiare catre persoane si institutii ce aciveaza in diferite domenii cu scopul de a sprijini noile initiative si de a crea un nivel de trai mai ridicat si mai placut pentru cetateni. Pe scurt: DEZVOLTARE.

Parerea mea despre fondurile europene

Cred ca fondurile europene ar trebui gestionate catre proiecte cu randament de minim 99%. Probabil ca nu sunt sigura care tot aude ca nu sunt fonduri in schimb circula ideea unei noi investitii europene, a unor noi servicii si proiecte care nici pana in ziua de azi nu au fost duse la bun sfarsit si nu cred ca se va intampla acest lucru niciodata

Consider ca aceste finante s-ar putea manevra mai inteligent oferindu-se acolo unde chiar este nevoie si care vor face diferenta cu adevarat.

Spre exemplu, o analiza realizata de membrii sistemului universitar a demonstrat faptul ca un student necesita aproximativ 545lei/luna pentru un trai modest, suma care sa acopere cheltuielile de cazare in caminele studentesti, masa si alte nevoi minime ale studentului.
Studentii insa pot primi cel putin 200 lei si cel mult 350 lei, bani oferiti prin intermediul burselor. Insa desi studentul se incadreaza la mai multe tipuri de burse (sociala, de studiu, de excelenta etc.), el este obligat sa aleaga una singura si binenteles ca o va alege pe cea mai mare. Se pare ca indiferent de alegere studentul va fi nevoit sa beneficieze sau sa produca venit pentru o sansa la un viitor mai bun.
Totodata este adevarat ca oamenii nu sunt obligati sa detina studii superioare, insa cerintele pietei si a angajatorilor in dobandirea unul loc de munca care sa asigure un venit decent, cer oamenilor studii superioare. Asadar tinerii si oamenii in varsta, vor sau nu, sunt nevoiti sa realizeze diferite eforturi pentru acest lucru.

In tot acest timp, noi proiecte se dovedesc a fi demarate(constructii, vechi domenii beneficiaza de fonduri fara a oferi rezultate etc.) si nu ajung la bun sfarsit.

Un alt aspect legat de fondurile europene ar fi acela care circula in ultima vreme cu refugiatii. Zvonurile spun ca Romania ar fi amendata pe cap de om neprimit sau ca r primi un fond extrem de ridicat, cateva mii euro/refugiat.
In aceste conditii, indraznesc a intreba: cu oamenii in varsta cu venit extrem de mic, cu tinerii care au nevoie de studii pentru un viitor mai bun ce se va intampla?
Ajutorul pentru noi, cei care incercam sa dezvoltam tara, unde se afla?

Cred ca cetatenii romani se simt extrem de demoralizati din acest punct de vedere si fara sprijin. Cred ca ar trebui discutata mai atent si este necesara o mai buna gestionare a fondurilor. 
Cred ca ar trebui sa fie un subiect mai intens dezbatut atat de catre presa cat si de catre Comisia Europeana.

Voi ce parere aveti? Credeti ca gestionarea fondurilor europene este o tema ce merita aborata la un nivel mai larg si mai intens?

You May Also Like

0 comments