Posta Romana, ne-am saturat de bataia ta de joc!

by - duminică, iulie 17, 2016

Daca comenzile din afara tarii vi se par problematice, nimic nu se compara cu tara in care traim si cu statutul Postei Romane, cu reactia acesteia si cu personalul adesea ingamfat.
Pe motiv ca unele pachete nu au numar de urmarire, nimeni nu poate sa-ti furnizeze nici-o informatie. Ti se pare normal Posta Romana? Oare nu toate pachetele intra intr-un sistem de evidenta la intrarea in tara? Ti se pare normal ca un pachet sa strabata America-Romania intr-o saptamana si sa ajunga cu prioritate la destinatar intr-o alta saptamana? Ti se pare normal sa angajezi autoritati vamale care habar nu au ce inseamna "free", " gift" etc. ? Este normal ca la un anunt al site-ului sau al firmei de transport, care marcheaza termenul de livrare in 2-8 zile sa treaca luna si acesta sa nu poata fi gasit, receptat de catre destinatar?
Asta este institutia de stat de care depindem oameni buni! O institutie care nu este in stare nici macar in cateva zile, o saptamana, sa proceseze un pachet si sa-l trimita la destinatar.

M-am confruntat de multe ori si cu un personal fara minim de limba engleza, un personal care pentru un pachet marcat drept gift sau cu valoare sub 10$, in baza unei foi cu o valoare oarecare (caci daca explic oamenilor ca nu am platit nimic, ca este un cadou, nu-mi ofera pachetul), personalul zareste valoarea pe care evident, ma obliga sa-i dau 20% TVA.

E frumos sa fii blogger si sa primesti produse "gratuite", produse de calitate mai mult sau mai putin, cand pierzi ore in sir pentru poze, editare si redactarea articolelor. Desigur, nu se compara cu faptul de a scoate suma integrala din buzunar, dar nici cu faptul de a pierde ore la vama, in fata oamenilor care nu stiu sa citeasca si sa traduca un invoice, disperati dupa bani si cu o atitudine deplorabila. Si cui ii pasa ca muncesti pentru acele pachete sau pentru faptul ca indiferent de calitatea produselor sau daca merita fiecare sacrificiu, noi, ca bloggerii sau ca simpli oameni, tot suntem obligati sa suportam tratamentul josnic oferit de Posta Romana.

In momentul de fata curge cu reclamatii in urma carora primesti un raspuns prestabilit. Dar le citeste cineva? Sesizeaza oare o autoritate competenta gravitatea situatiei? Chiar este necesar sa fie depuse zeci de plangeri pentru ca in final, dupa saptamani in sir sa-si intrerupa functionarul BSI Bucuresti cateva minute importante de la cafea si sa scaneze un amarat de pachet, pe care apoi sa-l arunce nepasator in depozitul cu marfa pentru posta vamala?

Ne pare rau stimata Posta Romana, ca ne-am saturat de oameni incompetenti, ca statul favorizeaza oamenii cu pile si relatii, ca studentii termina o facultate si trebuie sa-si ocupe un post pe masura lor in alta tara si ca tu, nu esti in stare sa procesezi un pachet macar intr-o saptamana si sa-l trimiti la destinatie, ca nu esti in stare sa-ti angajezi un functionar care sa aiba minimul de cunostinta de limba engleza, minimul de demnitate si respect, sa-ti alegi un personal care sa aiba vointa macar sa verifice un pachet daca este ajuns la o unitate postala, cu sau fara numar de urmarire. Nu-ti pasa ca oamenii bat kilometri de drum, nu e problema ta cati bani sunt scosi din buzunarul oamenilor. Ca doar, hei, nu ai comandat tu pachetele acelea, nu muncesti tu pentru ele, nu?
 Tu ai doar functionari care se cred importanti si mult prea lenesi pentru secolul in care traim.
Simt rusinea putinilor functionari ai Postei Romane care sunt cinstiti si amabili, care isi rup spatele pentru a oferi servicii prompte si de calitate. Rusine Posta Romana! Tine minte ca si noi suntem oameni, nu caini, ca si noi avem drepturi, ca si noi lucram in servicii publice sau private de care si voi la randul vostru aveti nevoie.

Nu ar strica sa va faceti treaba cum se cuvine. Nu cred ca se de,lipeste nici-un os sau colt de piele, nu cred ca aveti 10000 de pachete zilnic si sa dureaza pana la o luna sa procesati un colet.

You May Also Like

3 comments

  1. Si eu m am saturat de ei.Aida Dolce

    RăspundețiȘtergere
  2. Ii doare pe ei in cot ca suntem noi nemultumiti. Eu am fost o singura data la vamala in Bucuresti si am stat sa astept pentru ca fetele ... isi faceau unghiile in spate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si lumea se intreaba ce se intampla cu banii lor...frumos...

      Ștergere