Ai pofta de ceva usor si rapid? Incearca Reteta Zilei de la Maggi!

Am simtit nevoia sa diversific putin alimentatia zilele acestea si era in impas de idei. Mi-am adus aminte ca nu am mai mancat paste de foarte mult timp, asa ca mi s-a facut o pofta de zile mari. De asemenea, vazusem condumentele Maggi pentru paste rafinate pe care nu le-am incercat niciodata. Mi-am zis ca este ocazia perfecta, asa ca mi-am adaugat in cosul de cumparaturi strictul necesar. Pastele sunt o reteta usoara de preparat si se pot face in multe feluri.


 Sunt usor de digerat si delicioase, chiar si pentru cei mai pretentiosi omuleti, iar Reteta Zilei mi-a fost de mare ajutor. Poti crea paste sofisticate ca la restaurant direct la tine acasa, in doar cateva minute si costa mai putin de 10 lei. Eu am modificat putin reteta, dar a iesit o nebunie. Nu ma pot opri din mancat! Astazi am gatit doar pentru mine, iar reteta pe care am utilizat-o cred ca merge chiar si pentru doua persoane.


Ingrediente:
-un plic Maggi Reteta Zilei - Spaghete Carbonara;
- 100 grame de smantana;
- 2 linguri ulei de masline;
- paste;
- apa.

Mod de preparare

Am pus pastele sa fiarba 3-5 minute. Dupa ce au fost gata, le-am tras deoparte si le-am acoperit cu un capac. Pentru a fierbe pastele, alege o oala mare si pune-le intregi la fiert sau rupe-le in doua.
Apoi am facut sosul. Intr-un castronel, am adaugat jumatate de plic Maggi Reteta Zilei, 100 grame de smantana si o cescuta cu apa. Reteta originala pe care o vei gasi pe ambalaj spune sa adaugi lapte si sunca. Eu am modificat-o putin, pentru ca pastele sunt extrem de versatile si le poti combina dupa bunul plac si dupa ce ai in casa.



Am observat in ultimul moment ca nu mai aveam unt, asa ca am adaugat in tigaie doua linguri de ulei. In loc de sunca, am folosit niste salam usor afumat, pe care l-am taiat cubulete si l-am pus la calit cateva secunde, pana si-a schimbat culoarea. Am adaugat apoi mix-ul Maggi cu smantana si apa peste salam si am lasat pe foc mic timp de doua minute. In timp, sosul se va ingrosa, asa ca nu uita sa amesteci din cand in cand, sa omogenizezi compozitia. Dupa ce sosul s-a legat bine, am scurs pastele, le-am pus intr-un bol si am adaugat sosul peste ele. Gata! Pofta buna!



Sfaturi:
- nu adauga sare la fiertul pastelor - va ingreuna procesul;
- nu spala pastele cu apa rece - ele se vor racori in timp si trebuie sa stii ca pastele se consuma calde pentru a nu-si pierde savoarea autentica;
- nu adauga sare in sos - Maggi contine necesarul de ingrediente iar sosul va fi perfect si nu va trebui condimentat.

Sunt cele mai bune paste pe care le-am mancat vreodata si cele mai usoare. Va recomand sa incercati si aceasta reteta adaptata dupa preferintele mele. Pentru extra efect, le puteti pune 1-2 minute la cuptor. Maggi stie ce ne place! Ador sa gatesc cu Maggi, datorita ingredientelor atent selectionate.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare