Planuri de călătorie: Trecut și prezent

by - luni, octombrie 10, 2016

    1985, Dublin - Familia Ryan decide să pună bazele primei afaceri: o companie de transport aerian low cost, cu personal și capital scazut: Ryanair.
    1987 - Ryanair dobandește prmele avioane din partea companiei românești Tarom și pune bazele a noi curse directe către statele europene. Numărul pasagerilor crește considerabil de la o zi la alta. Este un prim pas către realizarea unui tablou comunist memorabil pentru România, care va avea numeroase beneficii în viitorul apropiat, pentru construirea unor condiții moderne de trai.
    1994 - Prima mea călătorie: din burta mamei, în sânul cald al întregii familii.
    2016 - Românii sunt în permanență în căutarea de zboruri economice, pentru vacanțe cu familia de lungă durată sau în scop de afaceri. Planurile cuprind numeroase zboruri în Europa, cu plecare din unul dintre cele 4 terminale: București, Timișoara, Oradea și Craiova. Statisticile sunt actualizate în permanență și indică faptul că tot mai mulți români apelează la serviciile Ryanair, devenita una dintre companiile aeriene de top.
    Octombrie 2016 - Planificarea călătoriei cu Ryanair.
             




...prezent

Primele planuri personale de călătorie încep să se contureze. Posibilitățile sunt infinite, însă pot bifa doar o singură destinație de moment, un singur pachet de călătorii, o singură provocare. În trecut am călătorit în Deltă, unde Extravita a fost un adevărat ghid turistic. 
Provocarea este mult mai palpitantă atunci când mă gândesc la călătoriile peste hotare. Plaiuri noi asteaptă descoperite, vor să ne cunoaștem, să interacționam și să ne bucuram de lucrurile pe care le găsim acolo, pe tărâmul străin. Cu câteva zile în urmă, un profesor universitar ne-a atras atenția asupra călătoriilor. Fiecare țară are felul ei de a fi și minunile sale fără comparație nicăieri în lume. Și pentru că nu întâmplător am ajuns aici, toate aceste zboruri în Europa și peste tot în lume, pot fi explorate printr-un city break low cost cu Ryanair.

Am pregătit deja bagajele. Nu vă pot descrie câte emoții sunt în sufletul meu!  De obicei aleg o destinație de weekend prelungită, dar merită din plin să-mi ofer o vacanță de lungă durată, să mă răsfăț așa cum se cuvine, atunci când există o companie low-cost, ce oferă vacanțe ieftine, oriunde în lume.




Azi, către ce destinație pornim?

În urmă cu șapte ani, am făcut prima mea călătorie în afara țării. Ne-am oprit pentru scurt timp în Belgia, o țară care mi-a plăcut enorm de mult la prima vedere. Construcții mari, moderne, pe care le-aș putea asocia cu cele din România la momentul actual, peisaje de poveste, oameni calzi și primitori, care te vor ajuta cu orice, chiar dacă îi abordezi pur și simplu pe stradă. Belgia mă face să simt că fac parte din acel popor, că adierea vântului este mai blândă și mai parfumată, că soarele îmi luminează chipul și locurile fermecate, special pentru a avea parte de un sejur deosebit.


Belgia este și una dintre numeroasele destinații Ryanair din Romania, un loc minunat și perfect, care te îndeamnă să-l redescoperi la infinit.
Pentru că perioada aceasta se anunță a fi foarte aglomerată în plan personal, m-am gândit să-mi programez din timp vacanța de sărbători. 


Sursa: http://www.youramazingplaces.com

Sărbătorile de iarnă sunt perfecte pentru momente deosebite, cadouri, străzi luminate și monumente imense, haine de sărbătoare, miros de prăjituri proaspete, abia scoase din cuptor, oameni fericiți și zâmbete. Belgia cuprinde sărbatorile în toată splendoarea lor!

Cu Ryanair mi-am asigurat biletele de avion, care au un tarif fără precedent în istorie, pentru perioada stabilită. În caz că nu știai, cazările în Belgia sunt  și ele extrem de ieftine.
Bagajul cuprinde doar strictul necesar. Vreau să dispun de cât mai mult loc pentru suveniruri și vederi, care vor fi și un dar excepțional pentru cei de acasă.


Ce mi-am propus să vizitez

În vacanțele peste hotare, trebuie să profiți de fiecare clipă și să descoperi cât mai multe atracții turistice. Ca să-mi fie mai ușor și să nu uit nimic, mi-am făcut o agendă de călătorie, unde să bifez fiecare obiectiv îndeplinit.

Îmi doresc să vizitez Castelul Bouillon cu vedere către întregul oraș Bouillon și care datează încă de pe vremea romanilor. Atestările istorice menționează importanța acestui castel în cadrul Primei Cruciade. Tot aici a luat ființă și prima cameră complexă de tortură.
Nu trebuie să uit nici de Catedrala Notre Dame, cea mai frumoasa piață din Europa - Grand Place și Canalele din Bruges, denumite și "Veneția Nordului". Am adăugat pe listă și câteva restaurante, târguri anuale cu obiecte și produse tradiționale.

Grande Place
Sursa: www.pinterest.com

Alegând un city break cu Ryanair, îmi pot pregăti chiar și călătorii în jurul lumii, în scop de afaceri sau cu familia. Pachetele sunt accesibile oricui, în orice perioadă a anului, am acces la două bagaje de cabină gratuite și check-in pe mobil. Serviciile moderne de călătorii și vacanțele ieftine, au o nouă denumire: Ryanair.



Articol scris pentru SuperBlog 2016.
 

You May Also Like

4 comments

  1. Foarte frumos articolul tau, profita cat poti de frumusetile lumii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai, Dumnezeule! Si eu mi-as dori sa am o vacanta de vis. Chiar nu am calatorit cu avionul si tinand cont ca sarbatorile se apropie, poate-poate avem noroc. Multumesc pentru articol, o sa tin cont. Observ ca au preturi mici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu vreau in vacanta!! La Paris vreau..o luna :)

    RăspundețiȘtergere