Viva sana in corpo sano - Sano Vita

by - vineri, noiembrie 11, 2016

Viata este frumoasa si nu trebuie sa fii bogat, nu trebuie sa detii functii importante in stat ca sa-ti dai seama de acest lucru. Unii cred ca viata este doar jumatate dintr-un pahar cu apa, restul paharului fiind completat cu experientele de-a lungul anilor. O picatura de apa se evapora, alta picatura se adauga inapoi in pahar, insa intotdeauna este un echilibru. In esenta, unii petrec viata la maxim umpland paharul pretutindeni, eu insa ma aflu la polul opus, cantarind posibilitatile si cautand mereu acel echilibru in care paharul nu e niciodata sarac sau prea plin. Nu-i suficient sa ma imbrac in haine luxoase atata timp cat nu am mintea si sufletul curat, corpul sanatos. Caci fara sanatate, nimic din lumea materiala nu mi-ar putea oferi la fel de multa pofta de viata.

Si legat de stilul de viata sanatos exista multe perceptii si dezbateri. Cateva dintre ele le-ai auzit in spoturile publicitare, altele le folosim ca pe mici secrete adaptate nevoilor noastre pentru a ne mentine pururea tineri, frumosi si sanatosi.

Pentru mine stilul de viata sanatos se leaga de o alimentatie echilibrata, cu ingrediente direct de la natura. Cu Sano Vita cred cu tarie ca pot avea "O viata sanatoasa intr-un corp sanatos". De ce stramosii nostri au avut o viata indelungata in absenta tehnologiei si a alimentelor prelucrate? Pentru ca la baza acestora a existat pamantul, care inca detine multe resurse ce pot fi valorificate de fiecare dintre noi. Sano Vita nu doar ca aduna tot ce natura ne poate oferi mai bun, dar ajuta si la conservarea durabila a ingredientelor astfel incat sa dobandim cu totii frumusetea fara batranete si viata fara de moarte.


Abstract, mai mult sau mai putin, pana si apa are o evolutie incredibila, la fel ca si omul. Isi schimba starea de la un sezon la altul si s-ar zice ca puritatea ei este data de starea noastra de spirit. De aceea apa se degusta, exact ca vinul, se bea doar cu inghitituri mici, cu multumire si cu dragoste.

Mesele echilibrate au o mare importanta pentru un stil sanatos de viata. Si chiar daca ma abat de la regula de cele mai multe ori, gustarea nesanatoasa dintre mese o inlocuiesc cu fructe confiate sau arahide, care au aportul necesar de grasimi si antioxidanti pentru o stare de bine tot restul zilei.

Nu sar niciodata peste micul dejun care-mi ofera intreaga energie. Iar comertul traditional poate fi inlocuit cu sucuri si mixuri naturale din fructe - mere confiate, curmale si cereale. In locul cafelei ele ofera mai multa energie si stare de bine pentru multitudinea de activitati zilnice.
Pentru mesele obisnuite, pranz si cina, exista produse din ingrediente atent selectionate, fara aditivi alimentari de culoare sau gust.


De ce inlocuiesc bauturile carbogazoase cu apa cu lamaie sau cu sucuri din fructe naturale? Pentru ca pe langa aroma placuta si vitaminele pe care le resimt cu fiecare inghititura, fiecare amestec ajuta la intarirea sistemului imunitar, au rol detoxifiant si previn numeroase afectiuni, ofera elasticitate tenului si favorizeaza sistemul digestiv.

Totodata prefer sa consum alimente in stare cat mai naturala precum pireurile. Alimentele prajite elimina substantele nutritive transformandu-le in alimente toxice pentru organism. De aceea in zilele festive ador sa gatesc pastrav umplut cu fructe confiate in folie de aluminiu direct pe jar. In sezonul rece fructele confiate sunt excelente pentru gustari dulci, care s-au dovedit a fi favoritele micutilor pentru serile de familie si gustarea perfecta in pauzele de lucru.


Alimentatia este cel mai important aspect pentru o viata indelungata. Aceasta intretine silueta si starea de spirit, iar aceasta "reteta" urmata de mine poate fi ajustata, imbunatatita, dupa nevoile si dorintele tale.
Produsele Sano Vita au la baza ingrediente sanatoase pline de fibre si multivitamine, pastrandu-si totodata si aspectul acela extraordinar care-ti da pofta de viata. In plus, gama este extrem de diversa, atat pe gustul celor mici cat si pentru nevoile adultilor, la oferte de sarbatoare in fiecare zi pentru intreaga familie. De ce sa nu le incerci?

Articol scris pentru SuperBlog 2014.

You May Also Like

1 comments