Bombe de baie handmade în 5 pași #retetameacucocos

by - luni, mai 08, 2017

Bine v-am (re)găsit, dragele mele! Astăzi vreau să vă prezint #retetameacucocos, după ce în urmă cu puțin timp am acceptat provocarea Vegis care presupune să realizez o rețetă cu...ulei de cocos.
Vegis este un brand ce comercializează produse naturale, perfecte pentru gusturile și nevoile mele.

Dacă la partea cu gătitul nu excelez, am preferat aceste bombe de baie aspectuoase, cu rol terapeutic, pe care le puteți pregăti și voi în doar 10 minute sau chiar mai puțin. Sunt excelente pentru rasfățul intim al fiecăruia, dar în acelaș timp se pot ambala cu multă dragoste și în diferite ambalaje, pe care le puteți dărui persoanelor dragi. Cu siguranță gestul vostru va fi extrem de apreciat.



Ingredientele sunt foarte ieftine, multe le aveți pretutindeni în bucătăria voastră, iar cu cantitatea rămasă din produsele utilizate puteți pregăti alte rețete de îngrijire sau chiar comestibile. Singurul dezavantaj la aceste bombe este acela că va trebui să așteptați 4-5 ore până veți vedea rezultatul final și până le veți folosi.
Nu știu dacă ideea mea este triumfătoare sau cea mai creativă dintre toate rețetele fascinante ce răspund la provocarea Vegis, dar sper să vă placă și să vă vina în ajutor.

Bombele de baie fac furori peste tot în lume, dar din păcate nu se găsesc la tot pasul, iar pasionații cheltuiesc exorbitant de mult pe acestea. Așa că, astăzi m-am gândit să vă prezint o modalitate simplă de a va face propriile bombe de baie acasă, cu minimul de ingrediente.




Pentru 5 bombe de baie mici/medii am folosit următoarele ingrediente:
-4 linguri de bicarbonat de sodiu;
-2 linguri amidon de porumb;
-2 linguri ulei de cocos Niavis;
-2 linguri sare (eu am folosit sare de Himalaya);
-2 plicuri sare de lămâie;
-4 linguri de apă;
-2 picături colorant alimentar;
-uleiuri esențiale (am folosit 5 picături de ulei de portocale pentru o serie de bombe și 5 de lavandă pentru altă serie, adăugând la fiecare 3 picături din ulei esențial de mentă, dar voi puteți să folosiți orice alte uleiuri doriți)
- sclipici (puteți folosi flori uscate, perle de baie, etc)
- forme, de care aveți (de brioșe - pe care le-am folosit și eu, de silicon, cofraje de ouă, etc.)

Mod de pregătire

Am pregătit 2 amestecuri, pentru două tipuri de bombe: o parte colorate, galbene, dar și o parte simple, doar cu detalii strălucitoare.
Pentru fiecare set de bombe am procedat în felul următor:

1. Am amestecat într-un bol 2 linguri de bicarbonat, una de amidon din porumb, o lingură de sare de Himalaya și un plic de sare de lămâie.
2. Într-un alt vas am amestecat o lingură din uleiul de cocos Vegis, pe care l-am topit deasupra unei flăcări (sau pe aburi), cu 5 picături din uleiul esențial de lavandă/portocală (în funcție de cât de parfumate vă doriti să fie), 2 picături de mentă și cele două linguri de apă.
3. Am adăugat amestecul "lichid" peste cele uscat și le-am omogenizat.

Pentru bombele colorate am folosit diferiți coloranți și mai multe amestecuri uscate identice, peste care am adăugat separat din fiecare amestec umed cu coloranți.



4. După care am adăugat pe fundul câtorva forme niste sclipici holografic (pentru bombele colorate am folosit flori uscate, dar puteți folosi orice, de la sclipici simplu, la perle de baie sau flori uscate) și am adăugat peste câte puțin din amestec în forme, presând ușor.
5. Se lasă minim 4 ore la intărit sau chiar 12 ore, și pe urmă pot fi utilizate în rutina de răsfăț.




Aceste bombe de baie de conservă într-un loc ferit de umiditate, spre exemplu într-un borcan.
Bombele mele de baie nu au plutit, deoarece sarea de Himalaya este destul de grea, dar la fel de bine puteți folosi sare normală, fină sau pentru murături. Însă această sare de Himalaya este mult mai sănătoasă, mai puțin procesată, elimină celulele moarte, având precum bicarbonatul, un rol antibacterian și dezinfectant.



Efectele utilizării bombelor de baie homemade

Pe lângă amuzamentul pe care îl puteți avea utilizând aceste bombe de baie, mai au și numeroase beneficii terapeutice, pe care nu le au cele din comerț (din câte știu eu).
Uleiul de cocos Bio Niavis a venit bine ambalat, într-un borcanel de 250g. Acesta este un ulei 100% natural, presat în mod tradițional la rece, fără niciun fel de procesare, motiv pentru care își menține proprietățile chiar și dacă este gătit. Cu cantitatea rămasă pot realiza diferite preparate, cu sau fără coacere, dulci sau sărate, fie îl pot folosi pentru măști de păr, loțiuni de corp, deodorant, etc.
Acesta mi-a hidratat pielea în profunzime înlăturând-mi pielea crăpată de pe coate, călcâie și genunchi.
Menta revigorează, împrospătează și relaxează mușchii.
Totodată aceste bombe de baie mi-au redus considerabil și durerile menstruale, au îndepărtat iritațiile intime, durerile picioarelor obosite și pline de bătături/beșici.




Astfel, după utilizarea lor, am obținut o piele catifelata, parfumata și o stare de spirit revigorată, relaxantă, lipsită de disconfort.

Cum vi se pare #retetameacucocos? O veți încerca?












You May Also Like

2 comments

  1. Mie mi se pare super. De cand o asteptam... mi-a placut demonstratia de pe instagram ;). Dupa ce voi face si eu reteta mea, daca imi mai ramane ulei de cocos o sa fac si eu bombe de baie :)

    RăspundețiȘtergere