3 sfaturi pentru amenajarea unei bucatarii de mici dimensiuni



Bucataria este acel spatiu al casei care nu trebuie sa fie doar placut din punct de vedere estetic, ci si practic, astfel incat sa poata fi curatat usor si sa iti ofere spatiul necesar tie, dar si familiei tale. Solutii pentru amenajarea si decorarea bucatariei sunt multe, insa daca ai o bucatarie mica, organizarea ei poate deveni o adevarata provocare. Tocmai de aceea, mai jos vei gasi raspunsuri la majoritatea intrebarilor tale.

· Masa si scaunele, inima bucatariei tale
Cele mai importante piese de mobilier din bucatarie sunt, fara doar si poate, masa si scaunele. In afara faptului ca aici mananci in fiecare zi alaturi de cei dragi, aceste piese iti pot servi si in alte scopuri, cum ar fi pregatirea mancarii sau chiar desfasurarea sarcinilor pentru birou. Tocmai de aceea, nu trebuie sa faci compromisuri cand le alegi si sa iei cea mai buna decizie pentru nevoile tale. In acest sens, accesand site-ul https://www.mobiladmd.ro/24-mese-bucatarie vei putea gasi o multime de mese pentru bucutarie, capabile sa indeplineasca si cele mai exigente cerinte. Poti opta chiar si pentru mesele extensibile, cu o capacitate de pana la 12 persoane, astfel ca nu trebuie sa-ti faci griji legate de spatiu.
Indiferent de modelul ales, asigura-te ca se integreaza perfect in decorul bucatariei tale. Oferta variata disponibila pe site iti va permite sa jonglezi de la un design calm si primitor, la un stil minimalist. Alege ce ti se potriveste mai bine tie si familiei tale. De asemenea, tot pe Mobiladmd gasesti scaune pentru bucatarie, de unde le poti alege pe cele care completeaza perfect estetica mesei si care raspund perfect nevoilor tale.


· Depozitarea si stocarea, secretul unei bucatarii spatioase

Intr-o bucatarie mica ar trebui sa existe cat mai multe spatii de stocare. Acest lucru te va ajuta sa te organizezi mai usor de fiecare data cand gatesti sau cand servesti masa, dar si sa eviti eventualele accidente care pot fi provocate de catre obiectele ascutite. Pentru a te bucura de acest confort, fara sa aglomerezi spatiul deja insuficient din bucataria ta, opteaza pentru dulapuri suspendate sau rafturi metalice care pot fi prinse in perete.

In cazul in care bucataria este destul de spatioasa, insa piesele de mobilier sunt cele care o aglomereaza, mizeaza pe amenajarea in forma de U, cu mobilierul amplasat pe trei pereti. In acest mod, vei putea sa valorifici la maximum spatiul existent. Pe de alta parte, daca bucataria este ingusta, o amenajare in U ar compromite libertatea de miscare. De aceea, ar trebui sa mergi pe stilul clasic in forma de L, cu mobilier situat doar pe doi dintre pereti.



· Alegerea culorilor si corpurilor de iluminat
Atunci cand vine vorba despre bucatariile de mici dimensiuni, este de preferat sa alegi culori deschise atat pentru pereti, cat si pentru mobilier. Aceasta varianta este una castigatoare, deoarece va crea iluzia unei bucatarii mai luminate si, implicit, mai spatioase. Finisajele trebuie, de asemenea, sa fie cat mai simple si sa respecte aceeasi paleta cromatica. Nu incerca sa combini mai mult de trei culori, pentru ca singurul lucru pe care il vei obtine va fi sa oferi senzatia unui spatiu aglomerat.


In ceea ce priveste corpurile pentru iluminat, incearca sa le amplasezi la aproximativ 60 cm fata de suprafata de lucru si fata de masa, astfel incat sa te bucuri de lumina cand gatesti, dar si cand mananci.

In concluzie, urmand aceste sfaturi si apeland la propria creativitate, te poti bucura de o bucatarie perfect functionala, chiar daca este una de mici dimensiuni. Cel mai important este sa tii cont de nevoile si preferintele tale atunci cand o amenajezi.



.

Comentarii

Postări populare