Inimă, inimioară, cine are cea mai echilibrată tensiune din țară?

Inimă, inimioara mea, cine are cea mai echilibrată tensiune din țară?
Mă bucur că mă-ntrebi, Crăiasă!
Căci inima e cea mai prețioasă.
Aritmii, insomnii și oboseală,
Mie nu îmi sunt pe plac.
Totuși o să-ți spun prea sincer,
Cum le poți veni de hac.


Aceste versuri sunt fredonate tot mai des de persoanele care se confruntă în perioada călduroasă cu probleme ale aparatului cardiovascular. 
Când se instalează canicula, sângele parcă circulă nebun, ne agită, iar inima noastră parcă își dorește să fugă din piept. La scurt timp după aceste simptome ne simțim ca și cum ceva ne epuizează de toată energia. Devenim agitați, nervoși și totodată predispuși afecțiunilor cardiovasculare permamente ce ne pot da organismul și viața peste cap, motiv pentru care este foarte important să acordăm o grijă deosebită și inimii noastre pe care eu o mai denumesc și ceasornicul vieții. Aceste simptome sunt datorate faptului că stresul și efortul fizic prelungit, în combinație cu multele grade din termometre, pot da organismul peste cap producând ceea ce doctorii îi spun hipertensiune arterială. 
Din păcate, nu doar persoanele în vârstă se confruntă cu o astfel de problemă, ce poate fi prevenită înainte de a produce accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic, boli la nivelul ochilor și a creierului, etc.

  • Cum să-ți menții o tensiune arterială echilibrată
Pentru a menține o tensiune echilibrată în sezonul cald este recomandat să parcurgi o serie de activități mai puțin solicitante, să optezi pentru vacanțe de odihnă în locuri liniștite, plimbări de seară, 30 minute de sport în primele ore ale diminineții, activități în care îți pot îmbogăți creierul și inima cu aer proaspăt și care ajută la stabilirea unui stil de viață sănătos. 
Este recomandat totodată să echilibrezi alimentația, consumând mai multe legume și fructe proaspete, cereale, uleiuri vegetale și foarte puține alimente grele, bogate în grăsimi, ce favorizează apariția problemelor cardiovasculare sau care duc la creșterea tensiunii arteriale. 
Totuși, în caz că semnalezi anumite simptome ce îți dau senzația unei tensiuni arteriale ridicate sau dacă îți dorești să previi bolile cauzate de aceasta, poți apela la o serie de remedii naturale ce se pot regăsi la tine în casă/curte, precum ceaiurile de păducel, romarin sau hibiscus.
Dacă ești interesat(ă) de menținerea unui tonus cardiac optim și a unei tensiuni arteriale în limitele normale (12-13 mmHG), poți opta de asemenea și pentru un singur supliment alimentar ce conține 4 plante indiene esențiale pentru acest proces - Pressure Down.


Pressure Down de la Ayurmed este un supliment alimentar disponibil în varianta de 50, respectiv 100 tablete, ce reglează ritmul cardiac, susține capacitatea organismului de a se adapta la efort, ce provoacă instalarea stărilor de oboseală, insomnie și aritmie, produse de o tensiune arterială ridicată și de suprasolicitarea organismului. 
Am testat acest supliment alături de mama și Ionuț, un prieten apropiat. Mama se confruntă cu creștere ușoară a tensiunii (13-14 mmHG), dar deranjantă, datorată efortului predominant psihic, în timp ce Ionuț a fost diagnosticat cu Tahicardie, a cărei tensiune arterială este instabilă, atinge valori imense, chiar și de 18 mmHG, ceea ce îi produce dureri insuportabile de cap și amețeli.
Le-am administrat câte două tablete pe zi, una dimineața și una seara, la o oră după mesele principale, monitorizând timp de 10 zile tensiunea arterială cu ajutorul unui tensiometru, pentru a vedea efectele.


Datorită capacității de normalizare a ritmului bătailor cardiace și a creșterii puterii de contracție a mușchiului cardiac, suplimentul Presure Down a dus la o scădere considerabilă a valorilor tensiunii acestora. Mama a atins valori de 12 - 12,6 mmHG, în timp ce tensiunea lui Ionuț a scăzut până la 12,8 - 13 mmHG. Aceste valori s-au înregistrat atât la 10 minute după administrare suplimentului, cât și trei ore mai târziu, semn că plantele din suplimentul alimentar sunt absorbite în scurt timp de la administrare de către organism, iar efectul este îndelungat.
Cei doi "subiecți" au declarat că s-au putut bucura în această perioadă de un somn mai odihnitor, de un echilibru interior optim datorită normalizării bătăilor inimii și de o mai bună rezonanță cu activitățile derulate în mod zilnic, cu un randament mai sporit. 

Ca prin urmare, îți recomand să acorzi o atenție sporită sistemului cardiovascular, mai ales că probabilitatea unui infarct miocardic sau a unui deces crește cu până la 15% în sezonul cald. Alege o alimentație corespunzătoare, un stil de viață sănătos și suplimente alimentare eficiente, din plante, cu 0% riscuri, precum Pressure Down de la Ayurmed, care ajută la normalizarea ritmului cardiac și la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. 
Totodată îți recomand să-ți monitorizezi frecvent tensiunea arterială, chiar zilnic, și să-ți concepi un calendar al tensiunii tale, monitorizând tensiunea zilnic timp de o lună, pentru a putea stabili dacă sistemul tău cardiovascular necesită o îngrijire suplimentară sau dacă este predispus unei afecțiuni de acest gen.

Sănătate multă!

Comentarii

Postări populare