Melissa Youth by Mayie - Rețeta de lux pentru o piele mereu tânără și sănatoasă

Brandul Mayie este un brand românesc din județul Timiș, descoperit și el curând la evenimentul de la Suceava.
Cadoul acestora este unul prețios pentru colecția mea de produse de îngrijire, chiar de lux, aș zice. Și zic asta datorită prețului destul de ridicat care, vine cu o explicație pe măsură.
Acest ser precum multe alte produse din portofoliul Mayie România este un produs 100% românesc, realizat din culturi ecologice, deci e 100% vegan, strict din uleiurile unei culturi proprii de plante atent selecționate. Este un produs netestat pe animale și nu conține niciun fel de conservanți sau agenț chimici ce ar putea avea repercursiuni asupra tenului.


Serul Melissa Youth este recomandat pentru toate tipurile de ten și are proprietăți de întinerire, de hidratare în profunzime și optimizare a pH-ului pielii, regenerează și uniformizează aspectul pielii, stimulând producerea de colagen, etc.





Am pierdut șirul zilelor în care am testat acest produs, teoretic, încă din prima zi, în seara în care am ajuns acasă.
Nici nu am realizat când a devenit un produs indispensabil în rutina nocturnă de îngrijire. Deși se poate aplica pe piele atât dimineața, cât și seara, eu l-am folosit doar seara pentru că pe zi mi s-a părut puțin greu purtabil pentru mine în zilele foarte călduroase.


Trebuie să menționez faptul că tenul meu este unul normal, dar foarte sensibil.
Serul se regăsește într-un ambalaj foarte elegant, o sticlă dotată cu pipetă de sticlă și se utilizează prin apăsarea pe capac ce permite reținerea unei cantități considerabile de produs, ce urmează a fi "picurată" pe față. Doza de seară recomandată este de 3-5 picături. Mie mi-au fost suficiente doar 3-4 picături. Acest lucru denotă faptul că e un ser foarte spornic și care hrănește pielea intens.


Cum spuneam anterior, l-am aplicat de fiecare dată seara, după demachiere și aplicarea unui toner. L-am testat împreună cu mama mea, ce e cu 20 ani mai mare și care are un ten foarte uscat.
În cazul meu, tenul se simte de fiecare dată foarte saturat și ușor gras, dar nu în exces încât să pot spune că s-ar fi transferat pe așternuturi. Pur și simplu îmbracă tenul într-o peliculă hidratantă, motiv pentru care cred că dozarea se face în funcție de tenul fiecăruia. În schimb, tenul mamei mele l-a absorbit imediat, lăsându-i pielea catifelată, echilibrată și plăcută la atingere.

De menționat e și faptul că serul are un miros puternic de citrice, de plante, așa cum e de așteptat datorită conținutului ridicat de uleiuri esențiale bogate în vitamine și antioxidanți. Pe mine nu m-au deranjat. Sunt învățată cu mixurile de uleiuri esențiale pentru care am făcut o mică pasiune.
Totodată este de la sine înțeles că nu mai e nevoie de aplicarea unei creme de seară intens hidratante.

Am semnalat și potențialul antiinflamator asupra micilor monstruleți și un fel de pigmentare ușoară, un efect de umplere a cicatricilor post-acneice și uniformizare cu nuanța tenului.

A doua zi, dimineața, îmi simt tenul foarte catifelat și proaspăt, iar mama mea a scăpat de acea senzație de "strângere" a feței.
Aș putea menționa și faptul că acneea și-a redus din puteri iar a doua zi tenul arată/se simte destul de bine încât uneori nu simt nevoia să mai aplic o cremă hidratantă de zi.


  • Concluzii finale. Merită?

Mie personal îmi place destul de mult acest ser. N-o să neg faptul că mi se pare un produs destul de scump în comparație cu esențele se pe piață și fel de fel de elixiruri similare. Dar, așa cum menționam și la început, eticheta nu minte. Legislația în România este destul de dură în ceea ce privește comercializarea produselor ecologice, 100% naturale, ce trec printr-o selecție riguroasă și zeci de controale până să ajungă pe piață. În plus, pentru anumite specii de plante poate fi nevoie de mai bine de un kilogram de plante pentru câteva picături de esență pură și îmi e foarte clar că nu este un ser ce conține aditivi și care a fost diluat precum alte seruri de pe piață.
Este foarte hidratant și mirosul este unul puternic de plante, așa cum miroase o esență adevărată.

Totodată mi-am îmbunătățit aspectul pielii, am diminuat problemele acestuia, în special cicatricile care credeam că sunt imposibil de vindecat, la fel ca și coșurile apărute din neant, căpătând un aspect mai curat și mai ferm al tenului.
Nu mai am nevoie de o rutină complexă de hidratare și îl super recomand în special, din acest punct de vedere, pentru sezonul rece sau pentru persoanele cu ten uscat, dar și celor care doresc un produs care să acopere o gamă vastă de produse de îngrijire (tratamente faciale pentru acnee și hidratare, pentru fermitate, de reducere a ridurilor, etc.), fiind un remediu excelent pentru bagajul de călătorie, care vă va ajuta enorm să economisiți spațiu.
Rămâne la latitudinea voastră dacă, conform experienței mele, vă veți decide să-l achiziționați.

Comentarii

Postări populare