5 sfaturi care te vor ajuta să previi problemele cardiovasculare

În urmă cu o lună îi povesteam mamei de senzațiile de amețeală, înțepăturile din piept și de momentele în care simt că nu mai am aer.
Am văzut în ochii ei senzația de spaimă, în timp ce-mi povestea de mama ei, care s-a confruntat cu probleme cardiovasculare ereditare.
Odată ce am văzut că senzația nu dispare, am dat fuga la medicul de familie care să mă îndrume către un specialist. Norocul meu a fost că acele senzații erau cauzate de o lipsă severă de calciu însă, am învățat că nu e de joacă cu problemele cardiovasculare ce se pot apărea la orice vârstă.


Problemele cardiovasculare pot fi de natură ereditară sau se pot instala pe parcursul vieții datorită alimentației necorespunzătoare, a viciilor sau a stresului. Netratate la timp, acestea pot deveni o problemă serioasă, însă, respectând câteva sfaturi de bază, poți preveni apariția lor sau le poți ține sub control astfel încât să nu-ți perturbeze buna dispoziție.

Iată cele 5 sfaturi care te vor ajuta să-ți menții sănătatea inimii:

1. Mănâncă mai sănătos.

Deși prefer preparatele mai grase, cu plus de savoare și bogate în calorii, o astfel de alimentație poate fi primul pas către instalarea problemelor la nivelul inimii.
De obicei, depunerile de grăsimi tind să se acumuleze în jurul vaselor de sânge ducând la pomparea insuficientă a sângelui către inimă și creier. Pe lângă problemele cardiovasculare, alimentația grea poate produce îngroșarea vaselor de sânge, producând cheaguri, blocaje, probleme serioase de sănătate.
Aceasta este și principala cauză a problemelor cardiovasculare, în special în rândul adulților și a bătrânilor trecuți de vârsta de 50 ani.
Vara, în special, când temperaturile sunt mai ridicate, se recomandă o alimentație echilibrată: supe, salate, preparate slab proteice, însoțite de o garnitură ușoară, precum grătarele din carne de vită sau pui și cartofi copți sau fierți.

2. Redu viciile.

Dacă ești un împătimit al viciilor precum tutunul sau alcoolul, în lipsa unei voințe puternice care te va determina să renunți la ele de tot, poți încerca să reduci consumul acestora.
Ele nu înseamnă doar risipă de bani, ci și probleme cardiovasculare.
În aceeași categorie intră și preparatele foarte sărate sau extrem de picante ce provoacă dezechilibre atât la nivelul inimii, cât și ale ficatului sau la nivelul stomacului.

3. Controale regulate la cabinetul medical, cât și acasă.

Deși afecțiunile cardiovasculare sunt preponderent întâlnite în cazul vârstnicilor, orice simptom ce durează mai mult de 3 zile ar trebui să devină o prioritate pentru tine. Pe lângă pașii menționați anterior este foarte indicat să ai la îndemână un tensiometru care să-ți indice variațiile tensiunii. Ia-ți tensiunea ori de câte ori simți nevoia. Ba chiar e recomandat să ții o evidență a variațiilor cu care să te prezinți la medic pentru investigații, în caz că nu se ameliorează. Dacă tensiunea trece de "limita aviatorilor" în mod frecvent, în lipsa unui stil de viață haotic, atunci s-ar putea să te confrunți cu o afecțiune cardiovasculară.
Specialiștii recomandă efectuarea unor investigații cardiovasculare pentru persoanele sub 30 ani minim o dată pe an sau la doi ani.
Nu-ți fă griji! Sunt complet invazive și nedureroase!

4. Evită stresul și respectă perioadele de odihnă.

Persoanele care lucrează într-un mediu stresant au cele mai multe șanse să se confrunte cu probleme ale inimii.
Evită să te gândești anticipat la tot ce e mai rău, încarcă-te cu optimism și elimină gândurile negative. Apelează la exerciții de respirație, fă lucrurile care îți fac plăcere și selectează-ți compania plăcută, respectiv activitățile care te binedispun. Dacă șeful sau colegii sunt prea stresanți găsește-ți alt job. Nu primești a doua inimă și nu e sfârșitul lumii. Întotdeauna e un loc mai bun pentru tine!
Totodată este foarte important să respecți timpul liber și concediile. Elimină în această perioadă orice mediu stresant, chiar și filmele, jocurile, activitățile în care te implici pe deplin și îți provoacă o stare de agitație. Practică sport în aer liber sau petrece mai mult timp cu cei dragi.

5. Încearcă un supliment alimentar ce susține sănătatea inimii.

Alese cum trebuie, suplimentele alimentare pot fi soluția ideală pentru prevenirea bolilor de inimă sau adjuvant în remedierea acestora.
Recomandarea mea pentru o inimă plină de sănătate este suplimentul naturist Lyon Heart de la Ayurmed.


O sănătate de fier din adâncul inimii tale!

Principalele simptome pe care le-am remarcat în cazul meu au fost oboseala, lipsa poftei de mâncare, senzația de agitație în piept sau palpitațiile, însoțite de greață și scădere inexplicabilă în greutate. Acestea sunt principalele simptome ce apar în caz de insuficiență cardiacă. Totodată am monitorizat frecvent și tensiunea asupra căreia am remarcat variații bruște și instalarea senzației de rău odată cu creșterea acesteia peste limita indicată de specialiști.

Suplimentul Lyon Heart, pe care l-am administrat de două ori pe zi, dimineața și seara, la o oră după masă, conține o serie de plante indiene ce ajută la normalizarea bătăilor inimii, la echilibrarea și menținerea tentiunii arteriale optime, fluidizând circulația sângelui și buna funcționare cardiacă.



Acesta m-a ajutat să-mi mențin un tonus mai echilibrat prin reducerea senzației de agitație și diminuarea impactului stresant al activităților zilnice. Totodată, simptomele îmi provocau neliniște mai ales noaptea, la orele acelea de vârf când odihna este esențială pentru o nouă zi productivă. Cu Lyon Heart am început să am și nopți mai liniștite și dimineți pline de energie. Sunt mai receptivă în ceea ce privește munca zilnică și mai stabilă din punct de vedere psihic.
Letargia sau stările de oboseală au dispărut complet, iar eu mă simt mai receptivă când vine vorba de timp petrecut alături de cei dragi. Nu mai zic de weekend și vacanțe, pe care le aștept cu brațele deschise și de care mă bucur pe deplin.

Un alt efect pe care l-am observat este urinarea mai frecventă și nevoia de a consuma o cantitate mai mare de lichide ceea ce împiedică deshidratarea corpului și determină buna funcționare a rinichilor, respectiv eliminarea excesului de apă din organism și inflamarea membrelor, cauzate de hipertensiunea arterială.


Nu uita că sănătatea inimii este vitală pentru o bună funcționare a organismului. Tu cum susții sistemul cardiac?

Comentarii

Postări populare