Apa - Sănătatea cea de toate zilele.

Cel mai bun indicator de calitate pentru apă e maică-mea, care nu consumă orice fel de apă. Astfel, la rândul ei, nu recomandă orice tip și nu ne-a lăsat nici pe noi, cei trei copii ai săi, să ne hidratăm la întâmplare cu orice apă. Am crescut sănătos, ne-am dezvoltat armonios și acum e timpul să punem și noi, la rândul nostru, bazele unei familii echilibrate și sănătoase.
Am constatat că, apa bună are un conținut echilibrat de minerale - nici prea multe, ca apa de fântână sau de la robinet, nici prea puține. Când am ales să devin mămică, primul sfat al medicului a fost legat de calitatea unei ape BUNE - sațioasă pentru mine și cea mai sănătoasă pentru el.


"Conform unui studiu realizat în anul 2012 de către o echipă de medici din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, în perioada 1997 – 2005 s-au înregistrat la nivel național 3314 cazuri de methemoglobinemie, boală cunoscută și sub denumirea de boala albastră a noilor născuți, care este de fapt o intoxicație acută cu nitrați. Din fericire, pentru anul 2011 s-au raportat la nivel național numai 84 de cazuri, din care 60% provin din regiunea nord-est a țării. Concentrații mari de nitrați în apa de băut se înregistrează în județele Dolj, Mehedinți și Botoșani, unde în 75% din fântâni se înregistrează un nivel ridicat de nitrați, peste limita admisă de 50 mg/l. În același studiu se atrage atenția ca în cazul sugarilor hrăniți artificial în primele 12 luni de viață, adică cu lapte praf, probabilitatea apariției bolii albastre crește, datorită faptului că la sugarii hrăniți artificial se dezvoltă o aciditate gastrică scăzută, situație ce permite dezvoltarea bacteriilor nitrat-reducătoare care convertesc nitrații în nitriți. În concluzie, toxicitatea nitraților este determinată de transformarea acestora în nitriți, aceștia favorizând apariția methemoglobinei(Methemoglobina rezultată în urma oxidării fierului feros al hemoglobinei la fier feric, nu poate lega oxigenul și determină astfel scăderea oxigenării țesuturilor.'"


APC - Centrul European al Consumatorilor


Apa nu cunoaște limite! Se strecoară cu ușurință pe lângă fiecare piatră, fiecare colț de lume. De aceea mi-am dorit și eu să fiu ca apa și să depășesc limitele și obstacolele care mi se impun de-a lungul vieții. Pentru că apa se regăsește în orice organism viu, a devenit un subiect important de analiză și discuție, atât pentru oamenii de știință, dar și pentru oamenii de zi cu zi. Apa însuși înseamnă viață.

Conform studiului menționat anterior, putem observa că este imperios necesar să acorzi o atenție deosebită apei de consum, mai ales când vine vorba de copii. Nu e o rușine să ceri sfaturi pediatrului privind apa. Nu înseamnă că ești slabă la minte, ci neinformată și dornică să-i acorzi copilului tău tot ce-i mai bun, iar asta se va observa în dezvoltarea acestuia. Ba chiar este indicat să pui întrebări pe această temă, la fel cum te interesezi și de alimentația propriu-zisă. Eu nu m-am stânjenit și mi-am propus să fiu informată de toate necesitățile viitorului copil!
Noi, ca indivizi, nu ne-am putea permite analizele riguroase la probele de apă, scumpe de fel, lucru de care se ocupă societățile din domeniu. Pun pariu că nici nu ai stat la raftul din magazin să analizezi conținutul de substanțe nutritive, aka substanțe chimice și minerale, de pe fiecare etichetă în parte, când există organisme certificate care îți pot spune, pe înțelesul tău, tot ceea ce trebuie să știi. Ar dura ore în șir și ar trebui să cunoști și anumite standarde și parametri de calitate care, ce-i drept, nici eu nu-i cunosc.
Și, ca orice mamă de altfel, m-aș împlica în permanență în dezvoltarea sănătoasă și echilibrată care, depinde în proporție de 80% de calitatea apei. Cu atât este mai important când alăptarea, esențială în primele luni de viață ale bebelușului, nu este posibilă. Bebelușii absorb din laptele mamar substanțele nutritive de care au nevoie pentru dezvoltarea armonioasă. În lipsa laptelui matern, apa poate juca acest rol important, dacă este aleasă cum trebuie. Spre exemplu, mătușa mea nu a avut deloc lapte mamar, ceea ce a dus la dezvoltarea lentă a bebelușului său și la numeroase probleme de sănătate. Apa Aquatique sprijină funcțiile organismului la bebeluși și le oferă tot necesarul de care acesta are nevoie și pe care nu le-a putut avea până în acel moment.

De ce Aquatique? Care sunt beneficiile sale?



Am realizat o analiză pentru a putea înțelege de ce, conform unui studiu derulat în peste 41 orașe din România, Aquatique a fost declarată cea mai bună apă pentru copii, a primit distincția de "Grand Gold Medal" de la Institutul de Calitate din Bruxelles și distincția Forbes în 2017, respectiv de ce mama utilizează cu încredere și-mi recomandă această apă, în calitate de viitoare mămică.

Se vede cu ochiul limpede că apa Aquatique conține o cantitate de minerale apropiată de conținutul existent de oligominerale dîn laptele mamar. Aceasta este o apă pur naturală, fiind extrasă de la o cotă de 1100 m, dintr-o zonă protejată a Munților Carpați. Acest lucru înseamnă că sursa de unde aceasta provine este o zonă protejată de poluarea de zi cu zi și de influența negativă a omului și a tehnologiei asupra mediului. Este un motiv principal care mă face s-o privesc cu încredere căci, văd zilnic efectele poluării asupra omului, pericol ce sensibilizează și afectează organismele fragile, slab imunizate, precum copiii și bătrânii.
Având acest conținut similar de minerale precum cel al laptelui mamar, bebelușii preiau toți nutrienții de care corpul acestora au nevoie. Asta înseamnă o concentrație adecvată, nici mai mult, nici mai puțin, care, în ambele cazuri, ar putea cauza un dezechilibru al sănătății. Dar Aquatique poate avea numeroase beneficii și asupra sănătății noastre.

Beneficiile Aquatique - O apă minerală naturală de încredere.

  • Conținutul optim de minerale, similare celor din laptele mamar, ajută la creșterea imunizării organismului. Astfel, bebelușul meu are parte de o dezvoltare armonioasă, ajută la imunizarea acestuia, sprijinind organismul în lupta cu viruși, bacterii, anemii și/sau anumite disfuncții.
  • Este o apă certificată din punct de vedere al calității, de către cel mai mare Institut European al Sănătății. Deci am toată încrederea în specialiștii care analizează constant nevoile copiilor de peste 6 luni, raportându-se la condițiile actuale de trai.
  • A fost subiectul unui studiu vast, fiind declarată o alegere de top, nu doar de mama mea, ci și de pediatri și de alte mii de mame din întreaga țară, preocupate de sănătatea și dezvoltarea armonioasă a copiilor.
  • Este o apă sațioasă, motiv pentru care o cantitate de 30-40 ml/kg/zi este cantitatea optimă pentru a potoli setea. Și chiar o face!
  • Este ndicată chiar și pentru suferinzii de diabet sau celor cu boli cardiace, cu un regim alimentar strict, ce mențin afecțiunea sub control.
  • Favorizează digestia, detoxifierea și eliminarea substanțelor toxice din organism, oferind hidratarea optimă.
  • Este una din valorile de încredere ale României, un izvor național de sănătate.
Care sunt motivele pentru care tu alegi Aquatique?

Comentarii

Postări populare