Tranzit intestinal buclucaș? Iată cum remediezi problema.

Sunt convinsă că cel puțin o dată te-ai confruntat cu probleme ale tranzitului intestinal, alias constipație. Deși la prima impresie pare un aspect banal, constipație poate fi o afecțiune gravă dacă durata acesteia trece de 3 zile. Pe lângă disconfort abdominal, respectiv durerile insuportabile, se instalează senzația de panică. Dacă tranzitul nu revine la normal într-o săptămână este motiv de îngrijorare și ar trebui să pui în prim plan vizita la medic.
Știu asta pentru că frecvent corpul meu se confruntă cu această problemă neplăcută, pe care, de-a lungul timpului am învățat să o tratez corespunzător. Care este secretul meu? Afli în cele ce urmează.

Ce este constipația? Din ce cauza apare?

Constipația este o afecțiune localizată la nivelul sistemului digestiv care nu funcționează corespunzător încât să poată digera anumite alimente, mai ales dacă obișnuim să consumăm alimente grele cu o frecvență ridicată. Acum ai înțeles de ce bunica/mama insistă să consumi minim un bol de ciorbă/supă pe zi?
Aceasta duce la eliminarea de scaune tari sau la imposibilitatea de a le elimina, însoțite de dureri adeseori insuportabile. Am pierdut de multe ori revederi cu prietenii și întâlniri în oraș din cauza senzației de rău pe care o provoacă. Atunci când constipația se instalează într-o formă mai agresivă, apare și greața, balonarea, stările de flatulență fără posibilitatea de a elimina toxinele și materia digerată. Netratată poate duce la ruperea colonului și poate necesita intervenții chirurgicale.

Cum tratăm/ne ferim de constipație

Când vine vorba de constipație, nu există "Mie n-o să mi se întâmple niciodată!". Pe mulți îi aud spunând asta și totuși, pe parcursul vieții lor, ajung să se confrunte cel puțin o dată cu această neplăcere.
În primul rând, secretul pentru a preveni o astfel de situație este o alimentație echilibrată. Este mai mult decât recomandat ca în locul meselor de tip fast-food, în oraș, să apelezi cât mai frecvent la mesele gatite. Alimentația echilibrata înseamnă să consumi un spectru larg de alimente, precum fructe și legume proaspete, combinații apicole precum miere și polen, cereale integrale, pește la aburi sau la grătar (valorizează o digestie ușoară datorită uleiurilor naturale și a prezenței Omega 3 care ajută și la imunizarea corpului, respectiv îmbunătățirea capacității de memorare), carne albă, precum carnea de pui și carne roșie gătită corespunzător. Chiar dacă poate părea inadmisibil pentru unii, chiar și stabilirea unui program de mese principale ce va fi respectat întru tocmai te poate ajuta să-ți reglezi tranzitul.
În sectorul fructelor care au un puternic rol digestiv se numără afinele și coarnele.


Și un organism energic ce practică sport regulat ajută la favorizarea mai multor procese în organism, precum și la menținerea unui tranzit normal.
Pentru a remedia problemele deja instalate ale unui tranzit intestinal buclucaș, poți apela la ceaiuri din plante sau mai simplu, la un complex de plante precum suplimentele naturale Ayurmed, respectiv  Laxasalm.

Laxasalm - Laxativ natural din plante indiene

Laxasalm este un remediu constipație bazat pe o rețetă indiană din plante cu rol terapeutic ce ajută la detoxifierea organismului, la eliminarea substantelor toxice din organism, a stărilor de greață, elimină durerea abdominală și stările de flatulență și balonare.


Acesta este un laxativ ușor cu efecte garantate și acțiune aproape imediată, ce nu duce organismul la extrema opusă în care se instalează diareea. Dacă în cazul laxativelor clasice efectul este de pe o zi pe alta, efectul Laxasalm se resimte la scurt timp după administrare datorită rapiditățiicu care extractele din plante sunt asimilate de corp. Acesta ajută la reglarea tranzitului intestinal, redând echilibrul florei intestinale.
Acest supliment alimentar poate fi consumat în cure de câte 10 zile, pentru un efect benefic de lungă durată și pentru a preveni reinstalarea neplăcerilor, în cazul persoanelor ce se confruntă frecvent cu această afecțiune.
Suplimentul poate fi administrat atât adulților cât și copiilor peste 14 ani, în dozele indicate.

Tu cum faci față tranzitului intestinal buclucaș?

Comentarii

Postări populare