Peelingul clasic versus cel chimic. Care este soluția adecvată pentru tenul nostru.
În rutina de îngrijire simplă și/sau elaborată a tenului se regăsesc diferite soluții pentru grija adecvată față de pielea noastră. Cele mai frecvente discuții legate de tenul frumos și în primul rând sănătos, aduc în prim plan existența peelingului.
Ce este peeling-ul clasic, cel chimic și cum se diferențiază cele două.
Peelingul clasic este cel la care putem apela oricând, în confortul locuinței proprii, folosindu-ne de o serie de produse pe care le avem la îndemână. Printre cele mai renumite soluții se numără mălaiul, zațul de cafea sau zahărul sub formă de granule.
Acestea însă au o acțiune slabă și ușoară, ajutând la eliminarea impurităților la un nivel superficial, de la suprafața pielii. Însă, o parte din acestea pot tinde să fie mult prea abrazive pentru ten, mai ales dacă avem un ten sensibil, iar acțiunea lor să nu fie suficientă.
La polul opus există și un peeling chimic, care se concentrează pe o serie de soluții specializate, concentrate în mix-uri profesionale de ingrediente ce pătrund adânc în porii pielii, eliminând nu doar un strat superficial de impurități și celulele moarte de la suprafața pielii, cât și curățarea porilor în profunzime.
Deopotrivă, peelingul chimic este recomandat a fi realizat cel puțin o dată pe săptămână în cazul tenurilor predispuse la acnee, celor care se confruntă cu puncte negre sau cu porii dilatați, care sunt în același timp tenurile problematice care au un aspect inestetic. Cosmetica ocupă un loc de asemenea superficial, iar soluția rezolvării acestor probleme este însuși rutina laborioasă de îngrijire, cu produse adecvate fiecărui tip de ten și din care să nu lipsească un astfel de peeling cu acțiune intensă garantată.
Puteți în același timp să alternați sesiunile de îngrijire a pielii în salon, cu produsele certificate de uz profesional, pe care să le folosiți acasă.
Apelând cu regularitate la peelingul chimic putem elimina acneea și cicatricile post-acneice, putem reduce ridurile sau le putem preveni, dar în același timp peelingul chimic stimulează elasticitatea, fermitatea și luminozitatea tenului astfel încât să fie prevenită îmbătrânirea accentuată a acestuia.
Peelingul nu cunoaște vârstă! Voi cât de des apelați la el?
Comentarii
Trimiteți un comentariu