Cheesecake rapid, versatil și fără coacere

Bună, dragele mele!
Vă spuneam în urmă cu vreo două săptămâni că mă luase pofta de ceva dulce. Am răscolit prin casă după câteva ingrediente și așa am ajuns din nou să prepar rețeta cea mai versatilă de cheesecake sau o reînterpretare foarte versatilă a acesteia. Pofta a venit la țanc cât să încerc și o nouă idee de blat cu noua pudră pentru prăjituri Oreo. 


Motivul pentru care îmi place atât de mult e pentru că nu necesită coacere, te poți juca oricând cu ingredientele și să le alegi pe cele mai simple sau ieftine, pe tot parcursul ei. Se pregătește în maxim 10-15 minute și poate fi consumată într-o oră maxim două.
Prăjitura aceasta este ușoară și fabulos de gustoasă, iar ingredientele extra o pot duce la un alt nivel, transformând-o într-un tort ușor și savuros. 

Iată ce aveți nevoie și cum se prepară.


Cheesecake fără coacere, gata în 15 minute

Ingrediente:
- pudră Oreo (puteți folosi pișcoturi, biscuiți sau blat efectiv) ;
- un sfert de kilogram brânză de vaci pentru prăjituri (sau iaurt grecesc, mascarpone, chiar și putină smântână dulce) ;
- cremă de patiserie (opțională) ;
- 3 pliculețe de zahar cu aromă de rom (sau o esență de rom, sirop din compot, coniac, zahăr simplu, miere, etc.) ;
- 3 linguri de miere (opționale) ;
- 3 linguri de zahăr;
- un pliculeț de gelatină (sau foi) ;
- 200 ml apă călduță.

Mod de preparare:

Într-o crăticioară se pune apa pe foc. După ce aceasta s-a încălzit se pun 100 ml deoparte, într-un bol sau pahar în care se adaugă gelatina. Puteți pune inițial gelatina 5-10 minute în apă rece după care s-o puneți puțin pe foc amescând continuu. Eu torn de fel gelatina pudră în ploaie peste apa călduță amestecând continuu ca să nu se facă grămezi.
În restul de apă lăsat pe foc se adaugă zahărul (și eventual esența de rom, vanilie sau orice altă esență credeți că e relevantă pentru combinația voastră) până se dizolvă complet, pentru a face un sirop. Ulterior se dă deoparte la răcit.



Se pune folie alimentară pe o tavă și ulterior se pune "blatul". Eu am folosit pudră fină Oreo, dar voi puteți pune pișcoturi sau biscuiți, întregi și/sau sfărâmați. Am amestecat inițial într-un bol pudra cu câteva linguri de sirop pregătit anterior până s-a format o compoziție ușor densă și cremoasă, pe care am așezat-o uniform in tavă, prin apăsare pe spatulă. Puteți pune direct în tavă pișcoturile sau biscuiții, după care să adăugați cu lingura sirop peste, cât să fie nici prea tare, nici prea însiropat blatul. Apoi dăm la răcit, la temperatura camerei sau la frigider, cât pregătim crema. 


Pentru cremă am folosit crema de patiserie pe care am dat-o la blender (am folosit crema vegană de la Mergle), timp de un minut, până aceasta s-a legat. L-am amestecat într-un bol cu brânza de vaci și mierea (după gust, 3 linguri am considerat a fi suficiente), după care am adăugat treptat câte o lingură din amestecul de gelatină. Voi puteți folosi un amestec de iaurt cu mascarpone, smântână, brânză clasică de vaci, frișcă, tot ce doriți, având grijă să incorporați gelatina treptat ca amestecul să nu se taie (gelatina nu trebuie să fie fierbinte, ci maxim călduță). Compoziția finală trebuie să fie cremoasă, ușor lichidă. 



Adăugăm crema peste blat și o nivelăm frumos, iar după preferințe putem și orna. 
Se dă la frigider și când crema e întărită bine (30 minute sau 1-2 ore) se trage de folie pentru a se scoate prăjitură din tavă, se transferă pe farfurie și se poate servi. 

Am decorat tot cu pudră Oreo. 

  • Tips-uri

Peste blat puteți veni cu un strat de ciocolată rasă sau topită și/sau fructe, care de asemenea pot fi încorporate în cremă. 
Pentru decor puteți folosi de la ciocolată, la fructe, pudră solubilă de cafea, flori comestibile, etc. 
Puteți de asemenea să o construiți în mai multe straturi, cu mai multe feluri de creme având grijă de fiecare dată să folosiți gelatina pentru a se lega bine crema și blatul dorit pe care să-l însiropați ușor. 




Comentarii

Postări populare