Cum să folosești CORECT Niacinamidele
De "regulă" Niacinamidele fac parte din categoria produselor de skincare care pot fi introduse în rutina zilnică fără probleme. De regulă... Doar că știi cum e cu vorba aceea, că "treaba de acasă, nu se potrivește cu cea din târg"? Îți faci lista, mergi la cumpărături și descoperi că fie nu există ceea ce cauți, fie prețul e mai scump decât bugetul pe care îl au. Sau lista nu corespunde deloc cu ceea ce-ți trebuie ție să-ți pregătești preparatele din acea zi.
Sursă foto: Sephora.ro
Dacă ai un ten sensibil, precum al meu, niacinamidele îți pot cauza "probleme" în cazul în care nu sunt introduse corect în rutină. Acest lucru se poate întâmpla și dacă tenul tău nu e prea pretențios, dar reacționează la acest "tratament popular".
- Ce fac Nicinamidele
Niacinamidele au rolul de a reduce dimensiunea porilor, de a estompa apariția punctelor negre și chiar de a remedia problema apariției coșurilor.
Într-o dusă brusc în rutină și în situațiile menționate mai sus, poate duce la apariția purgingului, care seamănă cu acneea doar că e de forma unor mici pustule sau coșulețe ce apar într-un număr mare și brusc, în zonele în care tenul nu se confruntă atât de accentuat cu acnee. Astfel distingem purgingul de acnee, denumita și "blackhead". Purgingul poate fi cauzat și de către acizi, Aha și Bha (la care eu nu am avut reacție niciodată), perii faciale (manuale sau automate - Foreo, Clarsonic, etc.), retinol, uleiuri esențiale. Toate acestea ajută la curățarea profundă a tenului, la eliminarea celulelor moarte, stimulând regenerarea mai rapidă a celulelor noi și implicit, îmbunătățirea aspectului tenului. Purgingul poate dura de la câteva zile, până la câteva săptămâni, timp în care puteți renunța complet la astfel de produse sau le puteți rări.
Cum să introduci Corect Niacinamidele în rutină
Niacinamidele se pot găsi sub formă de ser, în concentrații mai mici sau mai mari, fie în creme. Dacă nu-ți dorești să-i faci tenului mai mult "rău" decât bine și să te trezești peste noapte cu purging, recomandat ar fi să le introduci treptat în rutină și diluate (în cremă), o cantitate foarte mică (o picătură) și utilizate doar o dată pe săptămână. Practic aplici în cantitatea de cremă zilnică pe care o folosești a un moment dat, o dată pe zi, o picătură din ser. Dacă ai o cremă cu Niacinamide e recomandat să o folosești o singură dată pe săptămână (doar dimineața). Mergeți pe această formulă măcar 2-3 săptămâni ca să-i dați timp tenului să se obișnuiască și să n-o privească drept un șoc. Apoi treceți la două utilizări pe săptămână o perioadă și creșteți treptat, până când puteți aplica serul ca atare și într-o cantitate mai mare.
De regulă Niacinamidele sunt folosite ziua pentru a nu se "lupta" cu produsele de seară, unde pot fi folosiți alți acizi sau exfolianți, pe care i-am menționat mai sus. Dar dacă nu folosești astfel de produse, poți folosi Niacinamidele și seara. Nu uita! O dată în zi (nu dimineața și seara) și o dată pe săptămână, la început.
Conform spuselor prietenei mele Andra Kat, care s-a confruntat cu aceeași problemă, introducerea în rutină poate dura și până la 2 luni. Mult, știu! Dar e mai safe!
Eu am achiziționat serul cu 10% Niacinamide și Zinc de la Revolution Skincare și într-adevăr oferă un aspect mult mai curat tenului, ajută la refacerea și la regenerarea acestuia, dacă este folosit corect. Din păcate eu mi-am riscat "norocul" de vreo două ori, iar rezultatele au fost ca atare. Prima dată am făcut un purging ușor care a trecut în câteva zile (maxim 3-4), însă a doua oară a fost mult mai grav, așa că m-am cumințit din nou și permanent. Am continuat să folosesc produsul conform "rețetei" de la Andra și tenul și-a revenit treptat.
Cu toate ne dorim un ten lipsit de imperfecțiuni, dar iată că acest lucru se poate doar cu răbdare și cu informare. Așadar, înainte de a vă stabili o rutină adecvată, informați-vă mult, stabiliți dacă tenul vostru chiar are nevoie de unele produse și nu e doar o strategie de marketing (cumpărați pentru că vedeți la X vedetă sau Y blogger/influencer). Nimeni nu vă cunoaște mai bine ca pe voi înșivă, iar rticolele, recenziile și impresiile noastre sunt pur informative și păreri PERSONALE. Noi primim și testăm multe produse, dar asta nu înseamnă că vi se vor potrivi și vouă și că nu le veți cumpăra degeaba, doar de dragul de a fi în "trend". De aceea doar prin informare veți reuși să vă găsiți produsele potrivite.
Comentarii
Trimiteți un comentariu