Bucătăria lui 2021 - OZN sau tehnologie premium?

by - luni, februarie 01, 2021

 În urmă cu 5 ani credeam că prioritatea mea e să mă căsătoresc, să fac cel puțin un copil și să am propria locuință. Ani mai târziu, iată că nici nu m-a luat de nevastă și nici n-am respectat tradiția care zice să faci copii până la vârsta de 30 ani. S-au schimbat multe în tot acest timp - de la mentalitate, la tehnologie.

Schimbările le vedem, iată, și în bucatarie. Bucătăria e un adevărat sanctuar pentru orice gospodină, mai ales când e mobilată frumos, când e spațioasă și atunci când ai la îndemână electrocasnice practice ce pot face aproape totul singure. Dar până să ajungem la nivelul de astăzi și noi am crescut cu vise și credințe despre bucătăria visurilor noastre. 

Sursa: Pinterest

Bucătăria din trecut...

Parcă mai ieri stăteam alături de sor-mea care încerca să mă învețe cum să aprind aragazul fără incidente neplăcute. Știi vorba aia veche care zice să nu te joci cu focul, că te arzi? Cam așa mă simțeam și eu - că o să mă ard grav și că n-o să mai îndraznesc vreodată să pun mâna pe vreun chibrit. Și vă asigur că nu, nu-mi este frică de soacră! 

Visam încă de pe atunci că în bucătăria viitorului vor exista aragaze cu sistem de aprindere printr-un buton. Și iată că există! De curând am descoperit și un material în care oamenii de știință preziceau că se va inventa aragazul și frigiderul cu "memorie", echipamente care vor avea abilitatea să stabilească condițiile ideale de gătit și depozitat printr-o simplă comandă vocală (tu spui și ele execută, fără să fii nevoit să știi cine știe ce inginerie sau să depui efort). Oare chiar e posibil așa ceva? 

Aragazul de odinioară era clasic, cu butoane, sistem de aprindere anevoios, care mergea cât era ziua de lungă (mai ales când venea vorba de sarmale, pe care stătea mama să le păzească chiar și o noapte întreagă). Nu știam noi pe atunci de "oala minune" și bucătăria era o încăpere multifuncțională din cauza lipsei de spațiu. Îți imaginezi cum erau nopțile când se resimțea tot acel miros de mâncare și noi dormeam în bucatarie? 


O hotă antică incorporabilă de prin 1900 toamna sau hota pe care o dețin în prezent.


Hotă? N-aveam. Nu știam ce presupune, ce face, care sunt avantajele și a apărut pe piața de la noi mult mai târziu (sau cel puțin a trecut o "veșnicie" până am descoperit-o noi). Aerisirea camerelor lăsând geamul deschis la intervale regulate de timp era la ordinea zilei. Iarna mai era cum mai era, dar vara... 

În zilele noastre, Faber sau prima companie de hote de bucătărie a reinventat conceptul acestora întru totul și ne pune la dispoziție numeroase modele de hote cu un design cât mai inedit și rafinat, ce pot fi integrate cu ușurință în orice bucătărie, transformând gătitul într-o adevărată pasiune. De unde să fi știut noi atunci design interior, stil modern, industrial etc.? Am trăit într-o familie simplă, cu o căsuță pe măsură. Nici vorbă de stiluri de amenajare ca acum, ce dau bucătăriei o înfățișare ca-n filme.


Bucătăria lui 2021 - OZN sau tehnologie premium?

Cu atâta evoluție în jurul meu, acum pot visa la tot ce-i mai bun pentru familia mea și să contribui totodată la un viitor sustenabil. 

Nu-mi iese din minte bucătăria aceea mare și spațioasă, în nuanțe de alb și negru, cu electrocasnice incorporate în mobilier și bineînțeles, amenajată într-un mod elegant conform stilului modern. Plantele proaspete și/sau artificiale în nuanțe de verde și roșu ar fi o pată de culoare asociată cu vesela și alte decorațiuni omniprezente în nuanțe pastel. 

Aș opta pentru o chiuvetă elegantă din ceramică pe care s-o asociez cu un blat de bucătărie alb, marble, în contrast cu electrocasnicele de ultimă generație. Undeva în dreapta chiuvetei, încorporat in mobilierul elegant, ar trebui să se afle mașina de spălat vase, iar în stânga să se regăsească și combina frigorifică (No Frost, cu sistem de dezinfectare integrat și sistem de iluminare și control reglabil al temperaturii pe fiecare segment). Bineînțeles că nu mi-ar lipsi nici cuptorul și nici plita incorporabilă în blatul de lucru, în vecinătatea hotei.

Sursa foto: faberspa.com

Hota ar fi un element cheie al amenajării. De ce nu mi-aș proteja bucătăria și bunăstarea, gătind cu mai multă plăcere și cu adevărat în siguranță? O hotă incastrată în blatul de lucru mi-ar permite să pot amplasa o serie de corpuri suspendate în contrast cu restul bucătăriei, pentru a beneficia de mai mult spațiu de depozitare. Și în același timp m-ar ajuta să previn și formarea aburului în timpul gătitului, deci n-aș mai avea probleme cu igrasia, mirosurile neplăcute și/sau de mâncare sau cu văruitul pereților o dată la 3-6 luni, dar nici cu umplerea hainelor de miros de mâncare. 

În inima bucătăriei moderne din 2021 aș mai adauga și o masă albă adecvată pentru minim 5 persoane, cu scaune confortabile și negre. Pe peretele opus aș amplasa un mic bar cu uși din sticlă securizată unde să se regăsească cu ușurință băuturile noastre preferate, un espressor performant, cât și toate accesoriile necesare pentru servirea băuturilor. 

Și nu, nu e un vis imposibil! La mijloc este doar un concept estetic cu o viziune personală și o tehnologie performantă, de ultimă generație, care transformă fiecare clipă petrecută în bucatarie într-o experiență memorabilă. Ar fi cea mai mare bucurie să pășesc în fiecare dimineață într-o bucătărie generoasă, aerisită și elegantă în același timp, dar 100% practică și funcțională din prisma unor electrocasnice durabile, fiabile și cu un design pe măsură. 

De ce hotele Faber?

În primul rând pentru design și pentru fiabilitatea hotelor. În general, hota ocupă un spațiu destul de generos, iar cele din trecut nu doar că ocupau cel puțin un sfert din bucătărie, dar nu aveau nicicum un aspect formidabil.. Acum însă, Faber dispune de cea mai variată ofertă de hote (hote tip insulă, de colț, hote incorporabile și/sau suspendabile etc.) ușor de amplasat chiar și în bucătăriile de mici dimensiuni și mai simplu de asociat cu designul tot unitar al unei bucătării moderne. E imposibil să nu-ți fure privirea o hotă performantă, demnă de anul 2021, care vine cu atâtea funcții și un design ieșit din tipare.


Sursa foto: faberspa.com/ro

Ziceam de funcții? Da, nici aici n-am nimic de obiectat! Hotele Faber sunt mai silențioase față de orice alt produs electrocasnic, precum torsul pisicii. Cum mă ajută asta? E simplu! Mă pot concentra mai ușor la lucrurile pe care le am de făcut, pentru că atunci când gătesc îmi place să fie liniște deplină sau ascult muzică relaxantă pe care, în niciun caz nu mi-aș dori să fie asuprită de sunetul hotei pornite. 
Sună și mai bine când știu că hotele Faber produc mai puține emisii de gaz cu efect de seră și că dețin în același timp o clasa energetică A++ sau A+++ care reduce consumul de energie, fapt pe care ți-l dorești și tu, nu-i așa? De ce să nu ne bucurăm de confortul casei moderne fără costuri suplimentare care nu sunt necesare? Acest lucru este posibil și datorită tehnologiei Nautilus care asigură o eficiență sporită. 
La hotele Faber nu lipsesc senzorii care detectează creșterea umidității sau a temperaturilor din mediul ambiant, avertizându-ne sonor privind siguranța locuinței, cu o conexiune stabilă la WIFI prin funcția PROTECH. Cuplul hotă-plită-cuptor-chiuvetă va fi ușor de menținut sub control zi de zi, chiar și în apropierea copiilor. 


Așadar, atunci când vorbim de producătorul Faber, vorbim de 3 principii de bază - calitate, tehnologie de ultimă generație și design inovator. De asemenea, vorbim fără nicio îndoială de tehnologie premium care îmbină la un loc plăcerile și nevoile, dar și de o bucătărie pe deplin performantă în care hota este un element esențial - sigur, pe deplin funcțional și versatil, dar și elegant. 

Tu cum ți-ai imaginat bucătăria din 2021? Cât de important e pentru tine ca hota să dețină toate funcțiile precizate anterior?

Dacă nu știi cum să-ți alegi cele mai bune electrocasnice pentru casă sau bucătărie, îți recomand GhidProduse.ro pentru a învața cum să le alegi în funcție de nevoile tale și să faci cele mai bune investiții. 

You May Also Like

0 comments