De ce este important să-ți exfoliezi pielea săptămânal

 Hello, girls!

Voi de câte ori vă exfolianți pielea săptămânal? Sau mai bine spus, obișnuiți să faceți acest lucru?

Eu am făcut-o dintotdeauna? 

Nu! 

Este benefică? 

Da!


Prin adolescență am aflat prima dată de exfoliere, iar pe vremea aceea se practicau foarte mult remediile băbești, cu "elixiruri" de casă, care sunt practice și astăzi. Iar la nivel universal valabil, tradiția nu a dispărut nici astăzi. Însă, încă de la primele încercări, tenul meu nu a fost întru tocmai fericit. Simțeam acele particule grunjoase de mălai sau zaț de cafea, care parcă mai tare îmi stresau tenul decât să resimt că aduc un aport benefic pielii. Astfel, odată cu creșterea oportunităților materiale mi-am spus că ce e în bucătărie, rămâne pentru bucătărie și pentru stomacul meu, căci pe piață există suficiente produse formulate pentru grija corpului și a tenului, care să fie adecvate pentru orice tip de piele.

Exfolierea ajută la îndepărtarea impurităților și a celulelor moarte așa că este indicat să o facem o dată pe săptămână sau la două săptămâni.


  • De ce nu ne exfoliem tenul și corpul zilnic?

Poate fi una din întrebările tale, mai ales dacă ești la început de drum și îți place să te răsfeți complet, zi de zi, printr-un ritual de suflet. Pielea poate fi "stresată" și "agresată" în momentul în care exfoliezi tenul sau pielea mult prea des, fie că vorbim de "rețetele" de casă sau de exfolianții chimici. Astfel, riscăm să sensibilizâm și să irităm pielea, dar și să afectăm bariera naturală de protecție a pielii.

Ce produse folosim pentru exfolierea pielii?

Pentru fiecare zonă a pielii, respectiv ten și corp, există produse exfolianți dedicate, inclusiv pentru fiecare tip de piele în parte, chiar și pentru cea sensibilă. Așadar, în alegerea exfoliantului, nu trebuie întotdeauna să ținem cont de preferințele mamei, ale bunicii, ale celei mai bune prietene sau cel puțin nu ar trebui să punem astfel de sugestii pe primul loc, particularitățile pielii lor fiind deseori altele față de ale noastre. 



Există de altfel și numeroase opțiuni de soluții exfoliante. Dacă nu aveți timp pentru un ritual la care să folosiți pas cu pas cu totul și cu totul alte produse, puteți utiliza un gel de duș exfoliant, cu particule, acid lactic și/sau retinol, respectiv BHA/AHA. Folosind produsele exfoliante pentru ten, va trebui să folosești și SPF cât mai mare, pentru extra protecție împotriva efectelor nocive ale soarelui. Iar acest lucru este ideal chiar și atunci când vă exfolianți pe corp și vă expuneți la aer, la soare (de exemplu, vara). Dacă nu suportați soluțiile foarte grase, vă pot recomanda să încercați apa cu SPF de la Vichy (testată și foarte eficientă; evitați s-o folosiți pe ten; conține parfum și substanțe ce pot irita ochii). 

Iar dacă îți dorești un produs dedicat exfolierii corporale, poți opta exclusiv pentru un body scrub cu particule mai fine sau mai grunjoase



Body scrub-urile de la Organic Shop

Într-una dintre comenzile trecute plasate pe Notino, mi-a atras atenția brandul Organic Shop. Acesta are produse foarte accesibile, pentru diferite utilizări, iar ambalajul este fără îndoială unul extrem de cochet la fiecare produs. Brandul se bazează pe 99% ingrediente naturale, dar nu poate fi denumit produs natural (nu există astfel de produse, cu precădere atunci când vorbim de un termen de valabilitate de 6, 12 sau 24 luni). 


Neavând un scrub în colecție la acea vreme, mi-am achiziționat Organic Shop Scrub în varianta cu zmeură (fructele mele preferate din toate timpurile). Acest body scrub are un miros plăcut și parfumat, e drept, ușor sintetic (mirosul duce spre bomboane mai mult), și conține particule de zahăr. Pielea mea este normală pe corp, dar când ceva nu-i convine, nu omite să se facă auzită. Cu toate acestea, nu am preîntâmpinat probleme în utilizarea acestuia. Masând delicat exfoliantului după curățare s-au resimțit particulele grunjoase de zahăr, dar acestea nu au iritat pielea. După utilizare, pielea a rămas extrem de moale, ușor parfumată, dar și curată.

Scrub-ul este disponibil și în mai multe arome și pot fi o alegere accesibilă pentru un buget redus.


Scrub-urile de corp mai au un alt beneficiu - eliminând celulele moarte și impuritățile mai în profunzime decât un simplu gel de curățare sau săpun, favorizează deschiderea porilor și buna absorbție a produselor de îngrijire. Astfel, odată aplicată crema de corp, spray-urile de corp, loțiunile sau untul, ele se vor absorbi mai bine în piele, hidratând-o și ajutând la obținerea unei pielii catifelate. Ulterior puteți completa ritualul cu spray-urile de corp favorite care își vor păstra parfumul mai bine și pe o perioadă mai lungă de tip. 

Voi folosiți scrub-uri? Care sunt preferatele voastre?



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare