Bună, fete frumoase!
Iată că s-a instalat vara. Iar dacă anterior aveam reticențe în a părăsi casa (fie din cauza pandemiei, fie a vremii capricioase și reci), zilele însorite ne fac poftă de plimbare. Iar dacă n-ați fost înzestrate de la mama-natură cu un păr perfect drept sau ondulat (cum e și cazul meu), dar puneți accent pe modul în care se prezintă părul vostru și vă doriți acea coafură perfectă, zi de zi, fără îndoială vă veți orienta către un aparat de stilizare, bineînțeles, dacă bugetul vă permite.
În ultimii ani am devenit cu adevărat pasionată de îngrijirea părului și oarecum obsedată să-mi fac o colecție cât mai mare de aparate de stilizare. Cum recent placa mea favorită de păr "și-a dat duhul", după o iubire de 5 ani, săptămâna trecută am decis să fac o nouă investiție. M-am orientat către un nou brand și un nou concept sperând că voi face o evoluție la capitolul performanțe și de ce nu, la rezultate. Cum la vremea aceea (și nici acum), nu existau recenzii și impresii foarte multe (omițând câteva articole ale unor mari influenceri de astăzi) am realizat un compromis major achiziționând Braun Satin Hair 7, o placă diferită de ceea ce aveam eu prin conceptul inteligent. Iar dacă nu știați, legislația din domeniu prevede că un aparat de stilizare odată desigilat (chiar și nefolosit), nu poate fi returnat. Așa că m-am gândit că acest material v-ar putea oferi o impresie mai vastă în alegerea unei plăci de păr, mai ales dacă vizați unul dintre cele două modele disponibile.
Experiența cu Remington Keratin Therapy
Remington Keratin Therapy a fost una dintre cele mai bune investiții pe care le-am făcut vreodată. Placa are un preț destul de accesibil în raport cu performanțele sale, fiind o placă de păr cu plăci ceramice a căror temperatură este reglabilă în 5 trepte. A fost și este în continuare placa mea favorită, datorită multiplelor beneficii pe care le oferă părului.
Pro Remington Keratin Therapy
- Ușor de setat/manevrat;
- Părul rămâne moale după stilizare (în ciuda faptului că am un păr extrem de prelucrat și uscat), inclusiv vârfurile (atunci când îndrept părul), oferind un aspect mai sănătos;
- Se încălzește și se închide repede;
- Nu necesită numeroase treceri pe șuviță firului de păr;
- Plăcile alungite de 110 mm permit prelucrarea și unor șuvițe/porțiuni mai mari de păr;
- Părul rezistă foarte bine chiar și la umiditate (indiferent că vorbim de păr drept sau de părul făcut bucle care, deși se lasă în timp, se păstrează destul de definite și foarte rar simt nevoia unui retuș pe alocuri), chiar și până la 4-5 zile sau până la următoarea spălare;
- Poate fi folosită și la rădăcini, fără a lăsa cute inestetice.
Contra:
- Nu i-am găsit niciun minus.
Experiența cu Braun Satin Hair 7
Aveam foarte mari pretenții de la o placă destul de lăudată de unii influenceri de la noi și mai ales, de la o placă de păr a cărui preț de achiziție a fost de 620 lei (puțin peste 300 lei pe alte site-uri; având un voucher, diferența acordată din banii mei a fost ceva mai mică, almiteri nici eu n-aș fi dat atâția bani pe ea). Prețul în cazul ei nu e nicicum de neglijat, mai ales că a fost de aproape 4 ori mai scumpă decât Remington Keratin Therapy.
Pro Braun Satin Hair 7 Sensocare:
- Posibilitatea de a o seta conform nevoilor părului, pe un profil specializat;
- Senzori care ajustează automat temperatura în funcție de tipul părului, pe parcursul utilizării;
- Posibilitatea de a o utiliza atât în mod inteligent, personalizat, cât și cea de modul manual;
- Funcție automată de Stand-by după 30 minute (utilă pentru a preveni incidentele neplăcute în cazul în care este uitată pornită, în priză);
- Prezența unor senzori care indică dacă părul este perfect uscat sau dacă aceasta a fost manevrată corespunzător astfel încât să ofere rezultatele așteptate;
- Păr moale la atingere;
- Funcție de răcire;
- Modul de stand-by;
- Design ergonomic, ușor de manevrat;
- Ușor și rapid de setat.
Contra:
- Încălzire și răcire foarte lentă;
- Posibilitatea ca profilul personalizat de păr să necesite prelungirea timpului de coafare;
- Lipsa unui suport sau a unei huse;
- Lipsa unui sistem de blocare;
- Manevrarea pe o direcție greșită poate duce la accentuarea aspectului negativ al părului.
Remington Keratin Therapy vs. Braun Satin hair 7 Sensocare
Din păcate, am fost ușor dezamăgită de performanțele plăcii Braun. Chiar dacă prezența acelui profil ajustabil în funcție de tipul de păr (grosimea firului, vopsit/nevopsit/, după lungime) mi se pare cu adevărat ingenioasă și inovatoare, prin intermediul profilului respectiv am fost nevoită să aloc mult mai mult timp pentru a obține un rezultat cel puțin decent, chiar dacă e să ne referim de banala procedură de îndreptare a părului.
Cu ajutorul profilului a trebuit să insist mult mai mult pe firul de păr astfel că, la un moment dat, începuse inclusiv să mă doară mâna și să-mi amorțească degetele după doar 3 șuvițe realizate cu greu, cu succes. Plăcile sunt mult mai scurte, iar îndreptarea vârtejurilor a fost un adevărat chin până am găsit direcția și poziția ideală pentru îndreptare. Cu placa de la Remington rezolvam tot părul în maxim 10-15 minute, iar rezultatele erau mult mai bune. Astfel, profilul inteligent s-a transformat în profil manual, prin simpla setare a temperaturii. Dacă placa de la Remington o foloseam la temperatura de 180 grade și maxim (foarte rar) 200°, la Braun nu simt nevoia să o folosesc la mai mult de 160-170°.
Părul rămâne moale la atingere la ambele, exceptând partea de bucle care, la Braun, păstrează vârfurile moi, iar la Remington oferea o tendință de uscare. Pot trece peste acest aspect ținând cont că părul meu este foarte procesat și pot rezolva aplicând o cantitate mai mare de loțiune/ulei pentru hidratarea vârfurilor.
Placa Remington a venit la pachet cu o husă termoprotectoare și cu un sistem de blocaj, astfel că o puteam plia rapid, cu ușurință, și s-o pun în bagaj imediat după coafare. La cei peste 600 lei mi-aș fi dorit ca și placa Braun să dețină măcar o husă sau un suport pe care s-o pot amplasa atunci când îmi fac părul. Nu mai vorbim că generația e destul de veche și că la acest preț sau cu mult sub el se găsesc multe generații de plăci mai noi. Nu mai vorbesc de timpul de încălzire/răcire care mi se pare interminabil, de ordinul minutelor în șir (poate chiar și 3-5 minute sau mai mult). În mod cert e nevoie de multă răbdare pentru utilizare și pentru a preveni degradarea plăcii, respectiv obosirea mâinilor.
Un plus poate fi funcția de Stand-by care păstrează placa într-o condiție optimă pentru a putea fi utilizată mai târziu, conform setărilor făcute, fără a fi necesar să fie repornită și setată la nesfârșit. Deține de asemenea și posibilitatea de a adăuga mai multe profile de păr și să fie utilizată de mai mulți membri ai familiei, cu salvarea profilului pe perioadă nedeterminată. Totuși, având în vedere că și pe păr/scalp există bacterii, nu e foarte recomandat ca aparatele de stilizare precum placa, să fie obiecte de uz comun.
Nici la capitolul de rezistență a coafurii nu am fost impresionată, performanțele nefiind nicicum la dimensiunea celor oferite de Remington Keratin Therapy. De pe-o zi pe alta, părul drept a început ușor să se onduleze haotic (păr subțire, pretențios), iar la umiditate ridicată buclele s-au lăsat în marea majoritate, vârfurile păstrându-se foarte puțin întoarse la capete. Chiar dacă am optat și pentru bucle (care au ieșit frumoase și definite) pe care nu le-am expus la umiditate mare, acestea tot au trebuit refăcute în tot capul, de la o zi la alta, pentru că ele nu se păstrau la fel de frumos și de definite precum la vechea placă.
Ultimele dăți am folosit placa de la Braun pe profil manual, fiind cea mai rapidă metodă de a-mi stiliza părul (timp de încălzire mai scurt) și dat fiind acest considerent, pentru mine, consider că nu-și merită investiția. Mi-am dorit un concept nou inteligent de care să mă pot bucura pe deplin, nu am plătit o placă oarecare (cum e cea de la Remington) și cu performanțe mult mai slabe în raport cu nevoile părului meu. Pe un păr mai puțin pretențios și în mâinile unei persoane mai puțin pretențioase ca mine ar putea funcționa de minune. Totuși, eu personal n-aș mai investi acești bani în placa de la Braun dacă aș avea posibilitatea de a repeta achiziția. Va rămâne drept placă de rezervă, pentru că am achiziționat un nou Remington (varianta cu aburi), ce urmează să ajungă curând la mine; în cazul în care nici aceasta nu atinge cel puțin performanțele vechii plăci, cu siguranță voi merge la sigur și voi reachiziționa modelul pe care l-am deținut în trecut.
Tips-uri pentru păstrarea plăcii într-o stare optimă de utilizare, mai mult timp
Fie că dețineți deja o placă de păr pe care o adorați din toate punctele de vedere, fie că doriți să vă reorientați către o nouă placă de păr, consider că e foarte important să știți cum să vă îngrijiți/păstrați placa de păr și cum s-o utilizați. Nu pare nimic special în îngrijirea/utilizarea plăcii, dar totuși, foarte multă lume n-o face, ceea ce scurtează durata de viață a plăcii sau duce la obținerea unor performanțe nedorite.
Ținând cont de aceste sfaturi nu doar că vă veți bucura de ea mai mult timp, dar și vă puteți proteja părul și să-i oferiți un aspect mai plăcut.
Ghid de utilizare/întreținere a plăcii de păr:
- Nu folosi placa pe păr ud sau umed (acest lucru duce la arderea firului de păr și inclusiv la degradarea plăcilor; e de preferat să faci pauze între uscare astfel încât părul/scalpul să se poată răci și să-ți dai seama dacă ar trebui să continui să-l usuci sau dacă poate fi stilizat cu placa;
- Nu roti cablul în jurul plăcii, ci pliază-l pe tiparul cablului, așa cum a venit din fabrică;
- Nu trage cablul din priză;
- Nu scoate ștecherul din priză fără a opri placa din buton (poate duce la scurt circuitul plăcii);
- Curăță plăcile cu spirt sau dezinfectant după fiecare utilizare, în special dacă împrumuți placa altor persoane (de preferat e să nu o faci).
Și nu uita ca, în cazul unui împrumut, să transmiți aceste informații și persoanei în cauză pentru a preveni deteriorarea plăcii în mâinile unei alte persoane.
Comentarii
Trimiteți un comentariu