Cum sa pregatesti copilul de scoala, dar si sa economisesti

 Stii povestea cu copilul care dupa prima zi de scoala, cand parintele il intreaba in dimineata urmatoare daca s-a pregatit pentru o noua zi, ii raspunde contrariat: „Da’ am fost ieri! Trebuie sa ma mai duc iar”? Daca te-am facut sa zambesti, ne bucuram. Mai ales ca randurile urmatoare sunt ceva mai serioase, dar – zicem noi – de mare ajutor pentru tine. Fiindca cu totii stim ca pregatirea copilului pentru un (nou) an scolar (sa speram) offline inseamna costuri deloc de neglijat... De la ghiozdan, la rechizite, carti si pana la haine – toate sunt necesare, dar si costisitoare. Cum te asiguri ca reduci cheltuielile, pentru ca bugetul familiei sa nu fie afectat din prima luna? Uite, exista cateva trucuri pe care specialistii din domeniu le recomanda:

 


1. Fa achizitiile pas cu pas

In prima zi de scoala copiii isi cunosc sau revad colegii, profesorii si tocmai de aceea imbracamintea conteaza mult pentru ei. Doar vorbim de prima impresie... Incearca sa empatizezi cu cel mic si fa-i pe plac. In prima zi, cumpara-i tinuta pe care si-o doreste, iar restul de haine de care ar mai avea nevoie achizitioneaza-le ulterior. Nu trebuie sa faci toate cumparaturile dintr-un foc.

 

2. Ai grija de hainele celui mic

E mai ieftin sa protejezi imbracamintea, decat sa cumperi una noua. Orice parinte stie ca nu e usor sa pastrezi hainele copilului nepatate. Sa evitam murdaria este imposibil, asa ca indicat e sa gasim detergentul de rufe potrivit. O varianta pe care ti-o recomandam este noul ASEVI Max Freshness. Detergentul lichid (creat special pe mirosul consumatorului roman si care ajunge pentru 30 spalari) elimina cele mai dificile pete, atat de pe haine albe, cat si colorate, protejand tesaturile si prelungindu-le viata. Astfel, te asiguri ca nu vei cumpara haine noi in fiecare saptamana! Iar daca i le mai si catifelezi si parfumezi cu balsamul Sensations Luxury, sigur il cuceresti. Cui nu-i place sa fie laudat pentru parfumul pe care-l poarta?

 

3. Eticheteaza, eticheteaza, eticheteaza

Cei mici au tendinta sa fie neglijenti cu lucrurile lor si, de multe ori, le cam pierd / incurca cu colegii/prietenii. Pentru a te asigura ca penarul, cartile sau alte rechizite se intorc acasa, o idee foarte buna si creativa este sa etichetezi lucrurile. Gasesti in toate papetariile sau in supermarketuri etichete colorate si amuzante pentru obiectele copilului. Pretul lor este unul infim, mai ales atunci cand te gandesti cate lucruri vei salva de acum incolo, nu-i asa?

 

4. Recicleaza rechizitele

An de an cumperi caiete, carti si tot felul de rechizite, care, cel mai adesea, sunt folosite doar pentru o anumita materie. Deseori, chiar daca sunt inca in stare buna, ghiozdanele sunt schimbate in fiecare an, iar cel vechi ajunge sa fie aruncat. Sa apelezi la rude / prieteni pentru a te ajuta cu rechizite de la copiii lor mai mari sa stii ca are multe avantaje. Cei mici sunt invatati sa daruiasca, mediul inconjurator este astfel protejat iar, desigur, bugetul tau intact. Super deal!


5. Pachetelul cu mancare de acasa

Daca il inveti pe cel mic cu pachetel de acasa, vei prinde doi iepuri dintr-o lovitura. In primul rand, sigur vei economisi bani, dar te vei asigura si ca va manca mai sanatos. Doar stii ca atunci cand primeste bani la scoala, copilul are tendinta sa ii cheltuie pe toti pe fast-food sau dulciuri. Invata-l cu variante gustoase de pachetel pentru scoala: sandvisuri cu pui, curcan, ton, fructe taiate intr-un mod creativ, briose cu legume etc. Tu esti expertul J

 

Pentru ca inceputul scolii nu e un moment important doar pentru copil, ci si pentru parinti! Un studiu realizat pe 2,000 de participanti arata ca un parinte mai munceste inca 10 ore in plus in fiecare saptamana doar pentru pregatirea copilului pentru scoala. Asa ca fa-ti viata mai usoara invatandu-ti, in acelasi timp, copilul sa aiba obiceiuri sanatoase!

 

Comentarii

Postări populare