Lecturile săptămânii de la Bookzone

 Salutare, dragul/draga mea!

Iată-ne ajunși la finalul experienței #bloggeritelacastel. Dacă ai urmărit fiecare postare dedicată evenimentului și cadourilor primite de la sponsori, doresc să-ți mulțumesc pentru implicrea ta. 

Închiei sesiunea de postări și articole cu Bookzone, o librărie online cu prețuri accesibile care cel puțin pe mine, m-a purtat de-a lungul ultimelor zile într-un triller horror, dar și către un nou curs de dezvoltare personală

Bookzone mi-a oferit așadar la porția de lectură, o plăsuță textilă cochetă pe care o ador și o port zilnic cu mine la cumpărături, alături de cele două cărți amintite anterior și despre care voi trasa câteva gânduri în cele ce urmează. 


Nedra Glover - Arta de a fi liber. Stabilește limite clare și învață să spui NU

Această carte mi se pare una extrem de interesantă pentru simplu fapt că abordează o problemă destul de frecventă în spațiul public - nu știm sau evităm să trasăm limite în relațiile cu ceilalți, de teama de a nu jicni, a nu supăra careva sau doar pentru faptul că au avut cândva un mic aport în viața noastră. Este un lucru pe care și eu l-am făcut la un moment dar și care, de multe ori, s-a întors împotriva mea. Este corect și sănătos să accepți anumite lucruri, să fii de acord cu ele, dar doar într-o anumită măsură, nu întotdeauna. 


"Arta de a fi liber" subliniază aceste lucruri din prisma unui terapeut acreditat care expune zeci de situații nocive. Momentele în care suntem în permanență de acord cu ceilalți și le facem pe plac, chiar dacă nu sunt spre confortul nostru, devin adesea o frustrare. Și vei observa că, asemeni celor amintite în cartea de dezvoltare personală, limitele te vor elibera și te vor ajuta să fii mai fericit pe parcursul vieții tale. 


V. E. Schwab - Gallant. Conacul bântuit

De la dezvoltare personală facem trecerea la un roman SF. Fiecare detaliu este frumos contrastant cu firul poveștii, de la coperțile tematice, paginile în nuanțe de gri, până la animațiile sumbre și restul filelor de poveste care nu sunt albe. 


Personajul principal, Olivia, e pusă în situația de a pleca de la orfelinat către ceea ce s-ar putea numi "casa părintească", conacul Gallant, la invitația unchiului care afirma într-un mod sau altul o încercare disperată de a-și găsi nepoata. În timp ce un cumul de sentinente, griji și neștiință o încercau tulburată, cu gândul la jurnalele mamei sale care îi atrăsese mai cu seamă atenția, Olivia alege în cele din urmă să pornească spre aventura vieții sale, la conac, unde totul ia o întorsătură neașteptată. De aici începe a se desfășura și firul fantasy al poveștii când Olivia trebuie să descopere un tărâm bântuit în timp ce dorința supremă o reprezintă aflarea adevărului despre familie și despre cine e ea de fapt.


Aș spune că, "Gallant - Conacul bântuit" e o lectură misterioasă perfectă pentru adolescenți, dar iată că și adulții vor fi captivați de șirul de acțiuni. 

Acestea fiind zise, mai multe te las pe tine să descoperi, introducând aceaste cărți în propria bibliotecă. Iar la Bookzone vei găsi multe alte lecturi interesante, indiferent de genul și stilul de scriere de care ești pasionat(ă).

Comentarii

Postări populare