Cum să-ți alegi cea mai bună cremă de mâini. Lucruri pe care nu le știai și o recomandare must-have


Spre rușinea mea și mirarea ta, deși îmi plac produsele de îngrijire și domeniul înfrumusețării, la capitolul creme de mâini nu stau deloc bine. Colecția mea este una foarte mică, deoarece aloc într-adevăr mai puțină atenție pe acest subiect. 

E mai bine așa? Sigur că nu, căci și pielea mâinilor zi unghiile au nevoie de o îngrijire adecvată pentru a fi frumoase și sănătoase. Scuza mea e faptul că, produsele care le aplic pe ten sunt suficient de hrănitoare pentru mâinile mele. Sau că, detergenții folosiți zilnic sunt destul de blânzi și cu ingrediente hidratante, motiv pentru care nu mai simt nevoia aplicării constante a unei creme de mâini. 

Dar când vă dezinfectați mâinile foarte des, ca urmare a unor munci dure sau în momentul în care apare un disconfort asociat cu piele crăpată, mâini uscate, mâncărime și/sau usturime (chiar și pustuli, răni etc.), în mod cert nu ar trebui să tratezi situația cu indiferență. Iar mie îmi amintește că mereu ar trebui să am la îndemână cea mai bună cremă de mâini. 

Eliminarea cauzei este una dintre soluții sau folosirea de mănuși proprice muncii, până la utilizarea unei creme de mâini adecvate. Hai să-ți spun cateva trucuri despre alegerea celei mai bune opțiuni și să-ți ofer inclusiv câteva recomandări.

Cea mai bună cremă de mâini în 2023

Informează-te privind ingredientele! Știu că toată lumea îți spune asta. Într-adevăr e un lucru important căci, prin cunoașterea acțiunii anumitor ingrediente îți poți da seama și de efectele pe care le-ai putea obține. 

Acum însă, văd tot mai des recomandându-se tot felul de aplicații și platforme prin care să-ți verifici produsele cosmetice, dar ele nu sunt folosite corect de toată lumea ajungând să se pună etichete precum "rău", "toxic", "plini de chimicale" etc. fără un fundament real. 


Aceste platforme sunt predefinite după o bază de date sau cunoștințele fondatorului, dar nu reflectă și acțiunea ingredientelor sau rolul lor atunci când se intersectează cu altele și în anumite concentrații. Prin urmare, folosește-le exclusiv ca sursă de informare, nu drept "literă de lege".

Apoi, cu cât ingredientele sunt mai hidratante, cu atât crema va fi mai hrănitoare și mai potrivită pentru condiția mâinilor extrem de uscate. Din această categorie fac parte uleiul de cocos, vitamina E, unt de cocos, glicerină, lapte de capră, ceramide, miere etc. 

Dacă în compoziție se regăsește apa termală sau niacinamidele de exemplu, vei ști că ai de-a face cu o cremă de mâini care calmează în același timp și iritațiile, alergiile, în general neplăcerile datorate acțiunilor voite și accidentale care pot deveni o problemă de natură medicală.

Textura e și ea importantă, redată desigur de ingrediente. Cele de tip gel sau cu textură ușoară se vor absorbi mai repede în piele, dar în cazul mâinilor extrem de uscate poate fi necesar să le aplici de mai multe ori. 

Când nu regăsești ingredientele de mai sus la prima vedere, dar dai de sintagma "cremă regeneratoare", sau "nutritivă/intens nutritivă", te poți aștepta de asemenea la o textură mai densă, o cremă mai "grasă". Sigur, nu e un aspect universal valabil, dar în general, denumirea produsului și formula te pot ajuta să-ți faci rapid o idee despre tipul de cremă de care pielea ta are nevoie.

Mâini foarte uscate, iritate sau cu alergii? Iată câteva recomandă pe care să le ai în trusa ta

Nu obișnuiesc să pun ușor eticheta de "produs favorit", chiar dacă vine vorba de anumite produse care au o frecvență mai redusă în rutina mea de îngrijire. Dar dat fiind efectele observate cu Bariederm, nu pot contesta faptul că a devenit crema mea preferată din toate cele încercate până acum.


Cu siguranță te întrebi - de ce? Am avut un moment când mi-am dorit să încerc poligelul, după ce văzusem atât de mhlte tutoriale cool. Într-adevăr, modul de utilizare mi s-a părut distractiv, dar mâinile mele nu au fost de aceeași părere. Prin urmare, imediat a doua zi s-au instalat mâncărimile specifice alergiilor urmate de o ușoară inflamare a acestora.

A fost un caz minor, dar sunt persoane care ajung să li se unfle fața, să nu mai poată respira, situații în care nu e greșit să fie apelat serviciul de urgențe în cazul în care vizita rapidă la un specialist (medic de familie, de exemplu) nu e posibilă.

Atunci am folosit pentru prima dată această cremă care a fost un ajutor de excepție. Cu doar 2-3 aplicări pe zi am scăpat în doar 3 zile de acea alergie și de disconfortul ei. Crema este intens hrănitoare, dar cu o mulțime de ingrediente hrănitoare. Așadar, pot spune că are un efect 2 în 1, produs pentru hidratarea și protejarea pielii, dar și tratament în cazul unor nevoi ceva mai speciale.

Pentru că-mi plac enorm de mult produsele testate dermatologic, recomandările pe care ți le voi face în continuare s-ar putea să nu fie o surpriză.


Avem în primul rând crema Atoderm de la Bioderma, special concepută pentru piele uscată și foarte uscată. Nu are o textură grasă precum altele, dar reușește cu succes să netezească pielea și s-o lase fină datorită glicerinei din compoziție și a untului de shea. Mai mult, ea e perfectă și pentru persoanele care se confruntă cu dermatită atopică, o afecțiune care face extrem de dificilă îngrijirea mâinilor și a corpului, în general.



Din lista recomandărilor nu poate lipsi și Cerave cu populara cremă hrănitoare de la Cerave. De data aceasta e vorba de o cremă cu o textură ceva mai densă, potrivită îndeosebi persoanelor care au într-adevăr mâini foarte uscate (cum e mama mea). Conține acid hialuronic și ceramide care contribuie la o mai bună păstrare a apei la nivelul epidermei, precum și la hidratarea profundă. Nu conține parfum, iar prețul este cât se poate de avantajos pentru un produs din sfera dermaticosmetică.

Tu ce creme de mâini recomanzi?

Comentarii

Postări populare