Garnier Olia: Colorare de lungă durată cu rezultate ca la salon?
Motivul pentru care multe persoane evită să meargă la salon pentru o colorare, dincolo de prețul mult mai mare, o reprezintă și că adesea rezultatul nu e cel dorit sau nu se menține pe termen lung. Însă, multe persoane pornesc de acasă cu o viziune greșită, nu știu exact ce impune procesul, fie ajung pe mâinile unui hairstylist mai puțin experimentat.
Adevărul este că o colorare e posibilă doar în anumite circumstanțe și că există atât minusuri, cât și plusuri, pe care trebuie să le avem în vedere. De exemplu, un hairstylist bun urmărește întotdeauna un păr sănătos. Iar dacă pe părul tău au fost aplicate vopsele în repetate rânduri, e foarte posibil să existe și depuneri de pigmenți care prin decolorare sau neutralizare să nu dispară și, implicit, nu se poate ajunge la o nuanță foarte deschisă și uniformă. Iar procesul de consiliere e adesea anevoios și multe cliente având doar așteptări, dar fără a cunoaște procesele ce impun, ajung să fie nemulțumite și iau decizia ulterior de a se vopsi acasă unde rezultatele pot fi mult mai tragice.
Vopsitul acasă - un compromis care trebuie analizat cu atenție
După ani de zile în care pot număra pe degetele vopsitul la salon, alegând predominant sa mă vopsesc acasă, am învățat multe lucruri. Nu întotdeauna mi-a ieșit ce am dorit, dar ulterior am început să învăț colorimetrie și lucrurile au avut altfel loc. Un lucru e cert: dacă ai puțină îndemânare și dorești doar să-ți acoperi firele albe cu o nuanță închisă sau reîmprospătezi culoarea cu una similară firului tău de păr, atunci da, garantat te poți vopsi acasă fără probleme. Însă, dacă vrei o nuanță foarte deschisă dintr-un păr închis, situație în care de cele mai multe ori nu e suficientă doar vopsirea (fiind necesară și o decolorare atentă pentru un rezultat uniform), mai bine apelezi la profesioniști.
Garnier Olia și experiența vopsitului acasă
Deși ultima experiență de care vă povestesc astăzi a avut loc recent, ca urmare a primirii spre testare a vopselei fără amoniac de la BuzzStore și Garnier România, eu sunt familiarizată de vreo 2-3 ani cu efectele vopselei Garnier Olia. Dacă prima dată am folosit nuanța de gri, de această dată am mers pe un blond cenușiu foarte deschis, nuanța 10.1, pentru a-mi neutraliza lungimile. Și probabil o să vă întrebați de ce nu fac nimic și cu rădăcinile. Iar răspunsul e ușor de înțeles pentru cei care știu colorimetrie și alte aspecte necesare - rădăcinile trebuie decolorate înainte și diferit față de zona de tranziție (dintre rădăcini și lungimi), ceea ce presupune extra 2 decolorări diferite, aplicare de tratament, proces care împreună cu cel de vopsit se poate întinde la peste 10 ore de lucru. Deși nu-mi place deloc culoarea mea naturală, m-am obișnuit cu rădăcinile care cresc în permanență închise și trebuie să recunosc că nici timpul nu a fost în favoarea mea. Așa că m-am limitat doar la neutralizarea lungimilor.
Prima combinație de numere indică baza recomandată a părului (în cazul meu 10), iar numărul de după punct (01), arată pigmentul folosit de vopsea sau albastrul existent în aceasta, cunoscut pentru efectul de neutralizare al galbenului și al portocaliului (desigur, într-o anumită măsură; nu te aștepta ca dintr-un păr foarte portocaliu să scoți cu această vopsea sau oricare alta, un blond platinat). E foarte importantă și înțelegerea acestor numere care nu se pun la întâmplare și ne ajută să ne facem o idee despre cum vă arăta rezultatul final care depinde de nuanța pe care s-a aplicat vopseaua, nuanțele de pe cutie având caracter orientativ.
În cazul meu s-a întâmplat exact ce mi-am dorit, culoarea a ieșit mai rece, înspre blond platinat, lucru pe care îl anticipasem deja. Vopseaua Garnier Olia a fost foarte ușor de aplicat datorită consistenței cremoase cu care e mai simplu să lucrez precis, fără să pătez totul în jur sau chiar pielea. Conține circa 60% uleiuri esențiale și 0% amoniac motiv pentru care are un parfum floral discret și nu acel miros înțepător de la care ți se face rău sau nu mai poți respira. Ea promite o colorare perfectă, intensă și de lungă durată, desigur, cu mentenanța potrivită, și o acoperire perfectă a firelor albe. Se știe că, printre cele mai eficiente vopsele pentru acoperirea firelor albe sunt cele cu amoniac care nu, nu sunt mai toxice. Acesta este doar un mit vehiculat de necunoscători care mai afirmă inclusiv că o astfel de vopsea poate produce probleme în cazul femeilor însărcinate. Adevărul e că nu există contraindicații în folosirea vopselelor cu amoniac în sarcină, ci doar că da, dacă există sensibilitate la mirosuri, mai ales că acestea au un parfum înțepător, pot favoriza acele stări de rău.
Nu mă pot pronunța privind acoperirea firelor albe, dar într-adevăr a neutralizat galbenul și portocaliul de pe lungimi foarte bine, oferindu-mi o schimbare frumoasă, un păr strălucitor și moale. Compoziția cu uleiuri este un plus care se simte și la textura pe care părul o are după vopsire. Alte vopsele deteriorează părul mult mai intens și implicit acesta se simte mai uscat, se rupe mai repede etc. Desigur, eu nu am vrut să las loc de compromisuri dat fiind că părul meu a fost masiv decolorat în trecut așa că i-am făcut și un tratament profesional de reconstrucție.
Din punctul meu de vedere, atunci când știi ce faci, când îți stabilești corect posibilitățile și ai și puțină îndemânare, da, se pot obține ușor acasă rezultate frumoase, ca la salon, și cu costuri reduse. Iar vopseaua Garnier Olia este garantat una din preferatele mele. Dar dacă vă doriți o schimbare extremă cu trecere de la culori închise la cele deschise, ideal e să apelați la profesioniști care știu ce fac. În concluzie, nu există rău sau bine, iar vopsirea acasă nu e un bau bau făcută în mod corespunzător.
Voi ați testat această vopsea de păr? Care sunt beneficiile pe care le-ați remarcat?
Comentarii
Trimiteți un comentariu