“Când neprevăzutul te loveşte, loveşte-l înapoi. Rămâi relaxat și… fă-i o poză!”

by - miercuri, iulie 10, 2013






Era o seară liniştită, priveam o emisiune destul de incitantă la televizor, nişte spoturi publicitare, ronţaind nişte gustări între timp. Ei bine acea seară, nu se anunţa fie atât de normală şi de frumoasă precum părea. În cele ce urmează, vă voi povesti nu o ficţiune, ci o întâmplare reală din trecut.
Adormisem cu greu, gândurile purtau pe valuri. Da vai! Valuri?! Ce valuri? Ei bine, pe lângă visele frumoase care tot plimbau prin ţări străine, în casă chiar erau...valuri. La ora 4 dimineaţa când orice locatar dormea liniştit, pentru a se trezi cu forţe proaspete şi a porni la muncă la ora 7-8, eu deja îmi puneam mâinile în cap. Scumpul vecin de la 3, îşi făcuse iar de cap, plecase la bairam şi uitase din nou apa deschisă, plus nu rezolvase fisura de pe canductă. Aşa , m-am trezit cu surpriza unei inundaţii. M-am folosit de lumina slabă a telefonului, încercând evit alte probleme mai mari. Am încercat trag aer în piept, nu panichez prea tare şi fac ceva remediez situaţia. Am închis toate sursele posibile de curent, pentru a evita un scurt circuit, am mutat tot ceea ce s-a putut în zonele încă neafectate şi apoi am aşezat prizele în zone înalte. După câteva trânte şi câteva capuri de ă, am încercat, tot cu calm, îmi menţin forţele şi înarmez cu găleata, mopul şi câteva carpe strâng pe cât posibil. Însă, nu era suficient, dacă apa curgea într-una. M-am dus la vecinul, care cu greu s-a hotărât se trezească din mahmureală şi cu ajutorul şefului de scară, am reuşit oprim circuitul de apă. Însă, în urmă, eu trebuia strâng tot ce era pe traiectoria mea, pentru a evita discuţiile cu ceilalţi vecini. M-am învoit cu greu de la servici şi toată ziua am avut activitate intensă. În schimb, daunele, cine le suporte? Eu normal! Siguranţa de la centrală se arsese, mobila şi parchetul începuseră se unfle...ajutor din partea vinovatului: 0. Astfel, auzisem de pachetele Grupama Asigurări, care asigura un cumul de avantaje în cazul daunelor.
Groupama Asigurări a creat „Kit-ul pentru situaţii de urgenţă", care conţine un aparat foto de unică folosinţă, o lanternă şi o pereche de ochelari de scafandru. Ei bine, în acel moment, acestea m-ar fi putut ajuta enorm de mult:
1. Cu ajutorul aparatului şi a lanternei, puteam obţine o dovadă evidenţă a accidentului şi cer despăgubiri.
2.Cu ajutorul lanternei, evităm accidentarea mea şi dispunerea corectă a obiectelor electrocasnice.
3.Ochelarii de scafandru m-ar fi ajutat în cazul agravării situaţiei, şi pentru a vedea mai bine sursa de unde a pornit inundaţia.
În cadrul Grouparma, un specialust sosete acasă în maxim 4 ore pentru autoconstatarea problemei, iar dacă aceasta nu se întâmplă, tot păgubaşii primesc pentru acest fapt nişte bonusuri în plus.
Prin urmare, situaţia a fost remediată, însă tură viitoare ştiu ce am de făcut!

 

You May Also Like

5 comments

  1. Eu nu ma gandesc niciodata la fire si la impactul curentului cu apa. Am avut noroc pana acum. La cate inundatii am avut ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa nu mai ai parte.E orribil sa te trezesti dimineata si hopa...surpriza!

      Ștergere
  2. da, si eu m-am trezit la o situatie asemanatoare: http://discerne.wordpress.com/2013/07/12/poveste-de-iarna-pe-timp-de-sesiune-de-stefan-alexandrescu/

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu ce sa zic dar eu cred ca pisica neagra aduce ghinionu' cel mai mare eu am patit-o pe propria-mi piele...:)
    Ma intreb oare Groupama despagubeste si daunele provocate de pisica neagra cu ochi verzi, care nu te scapa din ochi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai tu ce ai cu pisicu meu:))) Sicer am incercat o alta varianta dar din pacate nu am gasit:( Mai stii....intai sa fie verifict si testat si apoi probabil:)))

      Ștergere