Ca la 18 ani!

by - marți, octombrie 07, 2014

Incalec acum pe o sa, nu pleca din casa mea, stai sa auzi si povestea mea!


Nu a trecut mult timp de la varsta de 18 ani. Totusi, adolescenta din fire, cu studiile la zi, n-aveam bani, asta se stie, visurile se adunau, insa trebuia sa ma multumesc cu bucatica mea de "paine" si sa merg mai departe.
Si s-a intamplat ca ma apropiam de limita dintre copilarie si maturitate: frumosii 18 ani.
Am planuit o iesire cu cativa prieteni intr-un local modest cu aer vintage, ceva usor, intim si placut. 
Mama mi-a inseninat dimineata, reusind sa-mi fure un prim zambet, printre cei 18 crini insiruiti pe marginea patului.  Cafeaua mi-a desprins genele si m-a umplut cu energie si buna dizpozitie. Apoi am iesit din casa facand cateva activitati obisnuite.
Nici n-am observat cand a trecut timpul, doar ce m-am trezit ca sosise seara. Am zis sa merg acasa pentru a ma aranja, insa uitasem ca mama planuise o revedere cu matusa Anica.  Fara sa pot obiecta prea multe, m-am aranjat si am pornit la drum.
Nu stiam daca sa ma bucur ca masina taximetristului se oprise mai devreme decat ma asteptam. Am coborat spre mirarea mea si ne-am indreptat catre restaurantul din apropiere. Acolo am avut parte de o surpriza minunata: numerosi colegi, prieteni care mi-au fost alaturi de-a lungul timpului.
 Am inceput sa ne distram pe melodii care mai de care, cunoscute de asa zis "din batrani" pentru o asemenea frumoasa aniversare. Am primit cu multa incantare imbratisarile calde si urarile de viitor, sarbatorind pana in zori sub frumosul astru al noptii, martor si acum 18 ani cand am iesit din pantecele mamei.
Au fost cele mai frumoase ore din viata pe care le-am avut vreodata alaturi de persoanele dragi. Pasind pe culoarul catre iesire, in incercarea de a-mi lua ramas bun de la cei prezenti,cu totii am fost opriti, pentru a desface cadoul din fata localului. O alta surpriza la care nu ma asteptam. Ridicand 'cortina", frumoasa masina Aygo de la Toyota imi zambea prin jocul de lumini. 
Un design usor sport, cu harti 3D pentru o precizie si o viziune detaliata asupra rutelor, dar si impresionanta grila in forma de x de pe capota. Perfect pentru starile mele libertine, personalizata mai bine decat mi-as fi putut imagina!
Cu totii m-au imbrancit brusc si prin doua vorbe, trei, m-am trezit in masina la volanul acesteia, timpin care urcasera la bord unii dintre cei mai buni prieteni si doar cei mai auzeam pe restul in cor: Go fun yourself!
Si asa am decis ca o sa plecam prima oara la mare, cel putin pentru mine chiar a fost prima oara.
Si am pornit la drum, ba chiar am si ajuns la Constanta dupa multe peripetii. Dar sa va zic  cam ce s-a intamplat pe drum.
Am mers o bucata de timp. Boxele la maxim, nebunie totala, caci sa conduci si sa mai implinesti si anumite provocari, ca doar e majorat, asta cam asa pana ne-a palit somnul. 
Uitasem sa zic de bagaje. Se zice ca e greu cand nu ai masina si ai multe bagaje. Ei bine, noi am incercat sa facem o deplasare mai scurta cu un necesar minim, s-a intamplat ca era mult prea "minim''.
Drumul a fost plin de peripetii, de la alimentele limitate, pana la scadera cantitatii de combustibil, dar am ajuns intr-un final la destinatie. 
Au urmat de-a lungul anului momente in care vremea nu a fost blanda cu noi din punct de vedere financiar si totusi sistemul dezvoltat al noului Aygo au transformat clipele de la simplitate si monotonie la relaxare si distractie. Si cine nu s-ar simti bine intr-un loc special construit pentru propria persoana, care nu-ti incanta  doar propriile simturi ci ii face si pe cei dragi sa se simta in siguranta intr-o atmosfera primitoare.
Au urmat zile in care dincolo de distractia colectiva, intr-un cerc restrans, transformam masina intr-un loc de intrunire, unde pentru a fi sigura ca se vor cultiva anumite valori benefice oricarui individ, imi incuiam prietenii in masina lasandu-le la indemana doar carti de lectura, de diferiti autori, de pe urma carora aveau de invatat. 

Traim momente in care prea putini doresc sa se cultive prin intermediul culturii, clipe in care unele notiuni aparent banale ne pot fi de folos in viata, aceasta trecand de asa zisa problema a momentului: scoala.
Uneori in conflictele cu parintii, masina devenea un refugiu involuntar pentru acestia, fapt ce imi asigura o discutie calma si obiectiva asupra unui motiv, dupa o scurta perioada. Uneori am incercat asa cum precum sunt deprinse diverse activitati pentru protejarea mediului si totodata a individului, sa ii atrag pe prieteni la un asa zis weekend de "distractie",  in zone cu activitate tehnologica 0, cu incercarea de a produce o schimbare de caracter si mentalitate, dar totodata si de a avea sansa ca viitori oameni maturi care vor lua propriile decizii si isi vor face viata cu propriile maini, sa realizam cat de importanti ne sunt cei de alaturi, cat de important este sa avem cunostinte de supravietuire si cum este sa traiesti din propriile tale roade.
Binenteles ca unii mai putin au reusit sa se adapteze si sa capete niste cunostinte intr-o perioada atat de scurta, dar fiind faptul ca este "greu" pentru unii sa nu postezi starea si selfie-urile pe facebook sau sa nu-ti poti contacta parintii sa-ti trimita ajutor. Au fost suparati cateva zile pe mine dar intr-un final au avut de tras niste concluzii, au facut diferite schimbari ba chiar am mai testat asta de cateva ori. Totodata au fost si niste momente amuzante pentru fiecare in parte. Cum a fost primul an petrecut alaturi de noua ta masina si ce inseamna pentru tine, ca cititor, expresia "Go Fun Yourself"?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2014

You May Also Like

0 comments