Studentiada cu sendvisuri

by - duminică, octombrie 19, 2014

Studentiada este perioada perfecta in care sa te indragostesti sau sa te reindragostesti de sendvisuri. Daca pana acum te simteai in al noualea cer, cand mama deschidea frigiderul si iti zicea ca ti-a cumparat tot ceea ce ai nevoie sa iti faci sendvisurile asa cum doresti, in facultate vei avea tot timpul din lume sa te plictisesti de ele. Ceea ce nu putem nega, este ca intotdeauna cele facute in casa, vor coincide cu gusturile noastre si vor fi mai delicioase, nu-i asa?

Vom pune cat anume dorim din fiecare aliment in parte, urmand ca la final, sa le degustam cu cea mai mare placere. Totodata mai stim ca sunt usor de facut, consistente si perfecte pentru a alunga foamea, mai ales avand in vedere pauzele scurte si uneori, putinele ore libere intre cursuri. 

Insa, nu toti vor prefera acelas tip de sendvis. 
Unii de la inginerie, isi vor bate capul aproape zilnic cu analiza matematica, geometria descriptiva, matematici aplicate etc, deci vor dori un sendvis pe masura complicatiilor matematice, asa, ca sa le mai unga sufletul si sa nu uite ca orice lucru complicat este esential iar pus in practica va aduce numai realizari frumoase.

Asadar ei vor alege un sendvis de pe urma unor formule bine definite precum: primul strat, crema de branza la puterea a doua, inmultit cu 4 bucati feliate de sunca la patrat, plus paranteza din castrevete murat si cartofi pai, asezonat cu cascaval si ketchup, inchidem paranteza, supra radical din 1/3 din franzela feliata. Mai in termeni romanesti, sendvis dublu facut din 3 felii de paine unse fiecare cu crema de branza natur, peste care se adauga jumatate din sunca, cascavalul felii, castraveti si cartofi. Apoi se aseaza a doua felie si se pune restul, terminand ansamblul cu o alta felie de paine.

(Sursa:internet)

Studentul de la litere, asa cum el are pretentia ca romanii sa sa aiba o limba materna corect formata, va prefera un sendvis cu multa branza. El este un inrait fan branza. Sendvisul lui va fi in forma de con, plin de bunataturi precum un covrig dog, doar ca are in plus si ceva sosuri, cartofi dar si castraveti murati sau varza. Tinde sa aiba un balans perfect, nimic mai mult decat simte el, sau mai putin. Intotdeauna este plin de energie si viata, iar daca este neaparata nevoie, il conduce la cursuri, urmand ca in pauze sa faca cunostinta ceva mai aprofundat. Fiecare lucru are rostul lui si din fiecare se va resimti o placere in tot ceea ce realizeaza. Asadar va avea aceleasi asteptari si de la meniul sau.
(Sursa: internet)

Cel de la medicina, stie ca sanatatea este foarte importanta. El nu prea se da in vant dupa mancarea de la McDonald, asa ca el va prefera ceva strict vegetarian. El stie ca ii va face bine si ca va digera cel mai delicios si sanatos sendvis. Putina crema de branza cu ciuperci, salata verde, rosii, castraveti murati sau niste salata de varza, ciuperci si alaturi cativa cartofi prajiti. Nu prea ar vrea el cartofii prajiti, ca stie ca prajelile deranjeaza activitatea intestinala si o ingreuneaza (uneori merita sa faci mici exceptii, dar nu prea des si exagerat) , asa cum o operatie nu poate fi facuta fara ustensile corecte. El prefera cat mai sanatos si plin de culoare, asa cum este el dupa o zi de practica sau dupa sesiune. Stie ca frumusetea trupului se imbina cu cea a sufletului, dar mai ales este reflectata de sanatate. Nu este de acord cu cei care decid sa ofere din buzunar pentru a se alege cu o profesie, insa fara cunostintele necesare. O mare parte prefera munca pe branci, fiind enorm de fericit cand vede ca dobandeste rezultate pozitive drept rodul propriei sale capacitati intelectuale. Se asteapta ca domeniul de studiu ales sa ii inspire si pe altii, astfel incearca pe langa ordinea cursurilor, sa mentina un echilibru cu sanatatea acestuia, prin mancarea atent selectionata, pregatita si aranjata. De aceea acorda fiecarui lucru in parte o atentie deosebita, pentru a analiza cat mai detaliat efectele benefice dar si pe cele negative. Viata este frumoasa, precum o carte buna ce merita deschisa nu doar o singura data si depinde doar de noi cum va fi urmatorul capitol.

(Sursa: internet)


Asadar, indiferent ce alegi sa studiezi in facultate, in functie de domeniul ales, de stilul vestimentar, de sporturile preferate etc, vei decide sa consumi alimentele care se potrivesc personalitatii tale, combinatiile cele mai indraznete si mai gustoase, dar si consistente, ca stim cu totii, desigur, cursurile provoaca foame si nu numai. Tu in functie de ce iti alegi un sendvis profiler si cum il preferi?



Articol scris pentru Spring SuperBlog 2014.

You May Also Like

0 comments