Primele lentile de contact de la Lensa. Sfaturi.

by - duminică, noiembrie 27, 2016

Dupa cum probabil se stie deja, in urma cu putin timp am primit primele mele lentile de contact, la propriu, care intamplarea face sa fie de la Lensa. Astazi nu vreau sa va innebunesc cu lucruri legate despre aplicarea lor, fapt despre care veti gasi multe articole si filmulete explicative. Am decis sa va prezint experienta proprie nu in calitate de colaborator, ci pe cea in calitate de client, plus mici sfaturi care sa va ajute sa realizati alegerea cat mai potrivita si sper sa-mi fiti alaturi pana la capat.

Sfaturi
Am decis ca inainte de a va povesti propria experienta, sa va ofer pe aceasta cale mai intai, cateva sfaturi pentru incepatori si pentru cei reticenti cu privire la acest aspect.

  • Lentilele de contact sunt periculoase?
In primul rand intrebati-va ce este sigur. Ganditi-va ca o simpla crema, un simplu aliment, poate duce la numeroase afectiuni. Nimic nu este sigur. Prin urmare, daca respectati cativa pasi simpli, purtarea lentilelor de contact nu este deloc periculoasa.
  • Este dificila purtarea si intretinerea lentilelor de contact?
Chiar deloc! Intretinerea lor se poate integra cu usurinta in rutina obisnuita, fiind vorba de dezinfectarea lor dupa fiecare purtare si mentinerea in cutiuta speciala. Este identic cu spalatul pe maini. Apoi, in functie de tipul lentilelor, unele pot fi purtate cateva ore sau chiar permanent. Lensa are diferite lentile de contact pentru fiecare nevoie.

Unboxing Lensa

  • Vreau lentile colorate/de vedere
Daca ti-ai dorit mereu sa ai o culoare diferita a ochilor, lentilele cosmetice, colorate, sunt alegerea perfecta. Daca deja te-ai decis asupra unor lentile de contact de vedere, iti recomand sa achizitionezi intai o pereche de lentile colorate, pentru a trai propria experienta si pentru a vedea cum te impaci cu ele. Avand in vedere ca Lensa are preturi extrem de accesibile, ai toate motivele din lume sa faci acest pas.
  • De unde sa-mi achizitionez lentilele de contact?
Precum si in cazul ochelarilor de vedere, va recomand sa va achizitionati intotdeauna lentilele de contact dintr-un centru medical/magazin online specializat. NICIODATA sa nu achizitionati ochelari de vedere sau lentile din mall, magazine obisnuite, pentru simplul fapt ca sunt la mega oferta de 20-30 lei. Intotdeauna alegeti doar centrele optice specializate precum Lensa. Atat ochelarii cat si lentilele de contact achizitionate de la comercianti obisnuiti poate duce la deteriorarea vederii. Prin urmare evitati bazarurile si magazinele obisnuite unde veti iesi mai economic, cu siguranta nu si sanatosi.

Kit-ul Lensa


  • Dioptria ochelarilor de vedere se mentine si la lentilele de contact?
Nu stiu sa va detaliez acest fapt, dar in mod cert nu, pentru lentilele de contact este nevoie de un consult specializat, separat de cel al ochelarilor de vedere.

  • Cum sa-mi aplic lentilele de contact?
Nu intru in polemici legate de lentile, cum se pozitioneaza corect si alte lucruri de genul, pentru care gasiti filmulete extrem de sugestive, asa cum mentionam si anterior. La acest capitol va sugerez doar sa aveti o oglinda cat mai mare la indemana si sa va pozitionati intr-un loc comod in sezut. Evitati baia sau bucataria. De ce?

Concret, prin tot entuziasmul meu de a-mi aplica lentilele de contact (in baie), mi-a scapat una din lentile. Prin urmare, pentru scurt timp am avut impresia ca s-a "infiltrat" dupa o teava, insa ulterior am gasit-o pe un cearsaf curat. Evident, in acest caz, va recomand sa nu utilizati lentila pierduta in caz ca o gasiti. Asadar va sugerez ca dupa ce ati stabilit care este locul cel mai confortabil pentru voi la aplicarea lentilelor, sa asezati un cearsaf curat, un prosop care nu lasa scame (pe podea, canapea, etc.), pentru a preveni pierderea lentilei si infestarea acesteia cu diferiti microbi ce nu se pot vedea cu ochiul liber. 

Si nu uitati ca lentilele de contact nu sunt transmisibile. Este o chestie la fel de personala precum si lenjeria intima. 

Nu a fost atat de greu, nu-i asa? Aflam data viitoare si experienta cu lentilele de contact Lensa.

You May Also Like

1 comments

  1. Un articol foarte util ,mi-ar placea si mie sa port lentile de contact ,dar nu cred ca as putea sa ma descurc cu ele

    RăspundețiȘtergere