Lucruri la care trebuie sa fii atent atunci cand te muti in chirie


Un apartament bine intretinut, la un pret bun si care sa ofere stabilitate, este visul celora care locuiesc cu chirie. Sa iti petreci ani la rand pe prag de plecare, mereu cu bagajele facute si cu lucruri impachetate si despachetate de nenumarate ori, nu este deloc confortabil. Totusi, foarte multi chiriasi sunt nevoiti sa se mute constant, adesea din cauza problemelor tehnice ale apartamentului, din cauza neintelegerilor cu proprietarii, pretul intretinerii sau chiar vecinii. Iar de cele mai multe ori, ies la iveala diverse vicii ale imobilului, nementionate in contract sau de catre proprietar. Aceste lucruri te pot afecta in mod negativ, deoarece isi pun amprenta pe multe apecte ale vietii, cum ar fi invatatul pentru examene, concentrarea la locul de munca si bunastarea in general. Pentru a evita toate cele mentionate, este bine sa fii foarte atent inainte de a lua o decizie finala legata de apartamentul in care urmeaza sa te muti.

Cele 5 lucruri importante la care sa fii atent cand te muti cu chirie:


1. Zona si siguranta
Aceste doua aspecte sunt cele mai importante atunci cand iti alegi locuinta. Este indispensabil sa verifici gradul de risc seismic al cladirii si siguranta cartierului in sine. Probabil iti doresti sa mergi linistit pe strada la orice ora, iar daca esti genul de persoana care se deplaseaza foarte mult cu bicicleta, atunci e nevoie sa stii ca o poti lasa oricand pe palier in cazul in care nu ai loc sa o depozitezi in locuinta si sa dormi linistit cu gandul ca o vei gasi tot acolo de dimineata.
2. In ce mai trebuie sa investesti
Cei mai multi proprietari iti vor cere o garantie, care poate sa echivaleze pretul unei chirii lunare, sau a mai multor luni. Pe langa acest lucru, daca iti cauti un apartament la un pret cat mai decent, acesta nu iti va oferi conditii extraordinare si se poate sa fii nevoit sa mai investesti, pe parcurs, in diverse utilitati. Iar daca locuinta nu beneficiaza de aer conditionat si proprietarul nu este de acord sa monteze unul pe propriul lui buget, va trebui sa faci tu acest lucru, mai ales daca imobilul este situat la un etaj superior. Dupa cum bine stii, in sezonul canicular, aerul conditionat este absolut necesar. Cei de la ELECTRICIAN365 iti vin in ajutor cu solutii optime, in variante accesibile. Tine cont si de faptul ca acesta necesita o intretinere corespunzatoare pe parcurs, cum ar fi curatarea filtrelor sau schimbarea lor, inlocuirea anumitor piese, incarcarea freonului, etc. Pe site-ul  https ://electrician365.ro/incarcare-freon-aer-conditionat/, in aceasta categorie, vei gasi toate detaliile legate de operatiunile necesare si costul acestora.

3. De ce mijloace de transport beneficiezi
Indiferent daca detii o masina personala sau esti o persoana activa, care prefera bicicleta, rolele sau orice mijloc de deplasare din aceasta categorie, vei ajunge in momentul in care sa ai nevoie de un mijloc de transport la indemana. Iar atunci cand chemi prietenii la tine, cu siguranta nu va fi placut sa plateasca de fiecare data taxiul sau sa fie nevoie sa mearga foarte mult pe jos. Asa ca, asigura-te ca beneficiezi de un mijloc de transport cat de cat aproape, in caz de nevoie.
4. Cand si cum a fost renovat apartamentul
E posibil ca acesta sa arate foarte bine, proaspat varuit si excelent la capitolul curatenie, dar sa descoperi mai tarziu ca ai probleme serioase cu tevile si instalatiile. Iar intr-un apartament mai vechi, lucrurile se intampla in felul urmator: se strica cate ceva, la intervale diferite de timp, rand pe rand, pana cand ajungi sa schimbi totul. Astfel, atunci cand tragi linie, iti vei da seama ca investitiile adunate rezulta o suma consistenta, lucru pe care puteai sa il eviti de la inceput. Nu te lasa pacalit de aparente si de aspectul unui perete frumos colorat sau a unei canapele confortabile. Da, cu siguranta, e ideal sa ai o canapea super confortabila, dar mai bine verifica daca functioneaza centrala, bateriile de la chiuveta, cada, prizele, etc.
5. Ai grija ca totul sa fie mentionat in contractul de inchiriere
De regula, orice modificare a suferit apartamentul ar trebui sa fie trecut in contract, inclusiv platile lunare pe care le vei avea de facut. Daca, insa, vei cadea de comun acord cu proprietarul si nu se va intocmi un contract de inchiriere, atunci se poate efectua o clauza, in cazul unor vicii ascunse ale imobilului.
Trebuie sa fii extrem de vigilent atunci cand iti cauti o chirie noua, pentru a nu avea diverse surprize parcurs. Altfel, te vei trezi obligat sa pleci din nou in cautarea unui loc mai bun, luand-o de la capat cu toate bataile de cap. Atata timp cat iei in calcul toate cele de mai sus, eviti sa te pui in situatii neplacute.

Comentarii

Postări populare