Seară de ceai de inspirație (aproape) japoneză

N-am cunoscut până în prezent pe cineva care să nu-i placă ceaiurile. Acestea au un rol foarte important în alimentație. Asiaticii predominant, ca și englezii de altfel, iubesc ceaiurile și le servesc cu plăcere în micamlor pauză de ceai, pentru unii mai frecventă decât e simplă noastră pauză de cafea.


Pe lângă aroma cu care vin "înzestrate", multe dintre ceaiuri au vaste scopuri terapeutice. Pe lângă genul acesta de ceai, combinații de tei, mușețel, mentă, etc. consum frecvent și ceaiuri aromatice, de plăcere. Dar nu îmi place orice ceai și sunt de părere că pe zi ce trece, ceaiurile din România sunt de o calitate din ce în ce mai proastă. Ca să-i zic pe nume, detest acele ceaiuri superficiale, cele pentru care trebuie să folosești o jumătate de cană de plante sau 5 plicuri ca să simți ceva.

Odată cu vizita la bogmeet-ul sucevean găzduit în incinta Ceainării Sakura, cu specific asiatic, am primit în dar cea mai vândută aromă de ceai, din fructe și condimente - Mango Moments de la Teaz.ro. Am așteptat un moment pe măsură ca să-l încerc și ca o pată de inspirație pentru a retrăi momentul la infinit, mi-am achiziționat și un set de ceai de inspirație japoneză de pe Rosegal.


Este un set alcătuit din ceainic și 6 căni fără toartă, din ceramică. Mie mi-a plăcut nuanța această de albastru, dar se mai găseau și pe alte două culori.
Deși îmi era frică de faptul că se vor sparge, acestea au fost întâi bine împachetate într-o cutie realizată integral din polistiren și frumos compartimentată, groasă, astfel încât totul să ajungă intact. Mai apoi au fost puse într-o cutie de carton și în punga cu bule. Este un set tare simpatic, excelent pentru colecționari și pasionați de modele cu tentă asiatice (cele originale costă o avere) sau chiar pentru un cadou.

Set de ceai/Tea cup set: http://bit.ly/2ui2XkP


Să vorbim și despre ceaiul zilei Mango Moments. A fost prima oară când am aflat de existența brandului Teaz și de ceaiurile acestora. Ps: Au și niște seturi de cadou absolut senzaționale. O privire nu vă costă nimic.
Ceaiurile au un preț extrem de bun (sub 10 lei) iar mixurile sunt extrem de variate pentru toate dorințele.
După cum vă spuneam la început, Mango Moments este o combinație între condimente, fructe și lemn dulce. Am folosit exact 3 lingurițe, cum indică pe prospect, peste care am adăugat apă clocotită, 2-3 lingurițe de miere de zmeură și le-am lăsat la infuzat. Pe urmă l-am strecurat. Rezultatul?


Un ceai dulce, aromat, ușor picant datorită piperului roz și a ghimbirului, dar nu atât de tare încât să fie ceva extrem. Mie personal nu-mi place deloc ardeiul iute, piperul, tot ce ține de picant.
Tenta ușoară doar ce accentuează celelalte arome. Îmi place la nebunie și vi-l recomand cu mare căldură. N-o să regretați. Garantez!


Mă bucur din suflet că am găsit măcar un ceai bun, ce aparține unui brand românesc și că știu la cine să apelez de acum încolo pentru o seară divină de ceai.
Ps: Am observat că are și acesta un nicmrol terapeutic de calmare a crampelor stomacale, a problemelor acestora, a acidulației datorate unei gastrite. Cel puțin în cazul meu a funcționat.

Comentarii

Postări populare