Hurom, Hurom! Smoothie, la, la, la! Sucuri tra-la-la!

Să vorbim despre lucruri mai sănătoase. Ăăă, cine sunt eu să-ți spun ce să mănânci? Oi fi un soi de nutriționist care încearcă s-o facă pe-a deșteptul? Nu dragă, nici pe departe! Când le zic altora că ar trebui să mănânce mai sanatos, că e în folosul nostru, zic c-am înnebunit. La fel am zis și eu când cea mai bună prietenă s-a decis să treacă pe alimentația vegană. Că nu-i consistent, că nu are grăsimea aia care te "unge" pe ficat și pe stomac.. Aaa, da! Să nu uităm și de momentele alea în care, după câteva probleme serioase de sănătate, ascultăm de doctorul care ne impune un regim mai sănătos. O fi și ăla un om nebun?



Pe grabă înainte e mai plăcut pentru noi și pentru papilele gustative să dăm fuga până la fast-food-ul din cartier și să cerem o shaorma cu de toate. Ce tot atâtea fructe și legume, ciorbe, preparate lent, prin presare?
Îți aduci aminte că nu ți-a fost mai ușor nici să-ți înveți copilul, dar asta după ce ai ajuns la medic de câteva ori cu o digestie incompletă, niște dureri aici, acolo? Pâi nu degeaba se spune că educația ți-o ei de acasă. Și lor li se pare mai apetisant un preparat gătit în știe ce condiții, care miroase numai și numai a E-uri. În fond, despre asta-i toată treaba și mai apoi ne întrebăm de ce tot atâta lipsă de vitamine și energie în corp sau anemie.
Nu-i o lecție de morală și nu, n-o să te mint. La fel eram și eu până să ajung de vreo două ori la Urgențe când mi-au depistat probleme la stomac. Și sunt de-o "frumusețe" rară, de nu-ți permiți să te înfrupți nici măcar cu o bucățică din preparatele favorite. Atunci am realizat că nu-i de joacă cu alimentația și că este imperios necesar să ai acele mese esențiale, principale. Omiteam de fiecare dată micul dejul și treceam direct la prânz sau cină. De fapt, sinceră să fiu, la scurt timp am realizat și că alimentația sănătoasă nu înseamnă să consum numai verdețuri, ci să am o alimentație echilibrată, în cantitățile necesare și cel mai important, preparată corespunzător.

Chiar dacă toți mă presează să fac lucrurile cât mai repede, eu m-am decis să-mi iau problema în mâini și să-mi schimb viața prin intermediul acestui nou storcător prin presare la rece, Hurom


Vrum, vrum, mic-dejun sănătos! Cu Hurom, desigur.

Nu zic că mi-a fost ușor să-mi introduc micul dejun în alimentație și să trec de la alimentația bogată, plină de grăsimi, la un stil de viață mai sănătos. Am luat-o treptat, cu pași mărunți. În fond ele se regăsesc în stare naturală și în semințe, miez de nucă, etc. Mi-am făcut un program cu mese dese și am optat pentru combinații ușor de digerat, cu aromă ușoară, nu foarte condimentate, dar absolut delicioase. Secretul constă în combinațiile pe care le faci. După atâtea dureri și indigestii, te asigur că e mult mai bine să optezi pentru puțin și sănătos, decât mult și gras. 



Probabil vei spune că delirez, pentru că, în fond, cine sunt eu? Sunt un scriitor mult prea mic. Nu am popularitatea aia uriașă pe rețelele de socializare, n-am apărut în reviste sau să fiu această personalitate importantă care a rescris istoria în domeniul gastronomiei. Știu că nu-i ușor să scoți anumite idei și concepții din capul copiilor, mai ales că, de multe ori, petreci timp în a face fel de fel de preparate, cât mai aspectuoase, cu modele din animațiile lor preferate. Și parcă tot nu funcționează, nu-i așa? Cel mic tot nu vrea să accepte preparatele sănătoase și să renunțe la micul dejun chimicălos, la cipsuri, etc. Odinioară funcționa perfect șantajul ăla emoțional. Dar de fapt, fii sincer(ă): cine renunța primul? El, prințul/prințesa casei, care știe să se alinte și să se facă iubit(ă) sau tu, de-ți place să-i faci toate poftele și să nu-ți vezi copilul trist? Să pui piciorul în prag în adolescență, deja e prea târziu. Oricum n-o să te asculte, căci el "știe ce-i mai bine pentru el" și vrea să fie lăsat în pace. De multe ori se declară "stresat". Pune-i în față un articol medical sau spune-i despre X prieten de ceea ce i s-a întâmplat din cauza alimentației neadecvate. Așteaptă-te la replici precum: "demodat", "ruginit", "comunist", "soldat". Dar dă-i să asculte o piesă sau un interviu al artistului preferat, în care se vorbește de alimentație sănătoasă și cum l-a ajutat să devină o persoană de succes, să vizioneze o emisiune preferată sau un video al vloggerului favorit din Social Media. Deja vorbim despre impactul pe care îl are un influencer cu zeci de urmăritori sau de o emisiune care știe ce-l doare. Fii sigur că, dacă o astfel de provocare ar veni din partea acestor terți, ar fi în stare să te pună și pe tine la regim căci, de ce nu, dacă el e mic și poate, tu de ce n-ai vrea?

Nu sunt mai presus. La fel a funcționat și pentru mine! Până n-am avut probleme serioase de sănătate și să gust din cea mai bun pizza vegetariană și până n-am descoperit în filmulețele promovate de alții (aka Andreea Balaban) de existența unor preparate delicioase (precum smoothie-urile) am stat cu acel "NU" în brațe. "Pentru că mie n-o să mi se întâmple niciodată asta!". Colac peste pupăză, chiar s-a întâmplat, iar acum sunt nevoită să sar chiar și peste acele mici "plăceri nevinovate".


Hurom, Hurom! Și mult smoothie, la, la, la, sucuri bune tra-la-la!


Nu degeaba îți povestesc eu acuma de momentul în care am pus piciorul în prag și am transformat micul dejun în pauza de smoothie. Plictisit sau fără energie pe parcursul zilei? Tovarăși! Au fost și primele simptome pe care nu le-am băgat foarte mult în seamă, deși ar fi trebuit. 
Asta pentru că fie ai omis micul dejun, fie pentru că n-ai consumat ce trebuia sau ai mâncat pe grabă. Ce tot atâta grabă? De fapt, smoothie-urile sunt combinații suculente din fel și fel de legume și fructe, care sunt foarte sațioase, conțin multe vitamine, fibre și minerale, se absorb repede în corp.
Dar nici ele nu se prepară oricum. Careva să zică nu e o tehnică complicată, însă îți trebuie un storcător pe măsură. 
De când cu noul storcător Hurom H-AI One Stop, cu garanție 10 ani la motor, gătitul și micul dejun nu mai sunt o provocare, indiferent că vine vorba de mesele mele sau de ale celui mic. Dimineața îmi face cu ochiul, cu design-ul acela foarte atractiv și compact, din colțul acela micuț din bucătărie. Adaug fructele și legumele, uneori și carne fiartă, pentru supe, după care îi dau PlayÎn timp ce eu mă aranjez să plec la muncă sau îmi fac siesta de zi cu zi, el presează ingredientele lent, lent, prin presare la rece, indiferent de combinațiile care-mi trec prin cap, fără forță centrifugală. Nu degeaba a fost declarat și numarul 1 la nivel mondial. 



"Presare la rece, forță centrifugală, ce lucruri stranii or mai fi și astea?" 
Adică pe înțelesul tău, nu le stoarce cu viteza morilor de vânt, trântind fiecare picătură cu capul de toți pereții până amețesc, până se încinge storcătorul și face un scurt, ci dimpotrivă, vine cu un sistem avansat care împiedică oxidarea sau mai bine zis neutralizarea nutrienților necesari organismului. Astfel creez un mic-dejun simplu și sănătos, cu până la 6 ori mai multe vitamine, minerale și enzime.
În plus e și ultra-silențios, mai ceva ca o pisică blândă ce toarce de fericire. Iar eu cânt și dansez cât mă țin picioarele - "Smoothie, la, la, la! Sucuri multe și sănătoase, tra-la-la!", pentru că, pentru prima oară în viață, mă domină spiritul artistic și micul dejun care nu doar că arată excelent și foarte tentant, chiar și pentru cei mici, dar are și un gust formidabil. 



Cu ce apariție artistico-delicioasă mă laud la micul dejun? 
Una care strigă "Trăiește sănătos!" și este realizată din ingrediente naturale, extraordinare pentru revigorare și detoxifiere în sezonul cald, dar și hranitoare, bogate în nutrienții necesari în sezonul rece- Smoothie curcubeu în 5 straturi. Bineînțeles, ingredientele variază în funcție de sezon. Secretul îl reprezintă întodeauna fructele și legumele proaspete, ce nu-și pierd din proprietăți prin acest mecanism de procesare și-mi oferă energie pe tot parcursul zilei. Un deliciu simplu, rapid și revigorant, ce se asortează perfect cu nuanța de pe storcătorul meu modern. Cu ajutorul acestui storcător prepar supe-cremă și deserturi, creme, înghețată, garnituri, îmi extrag sucul din plante, pe care îl folosesc în preparatele cosmetice, etc. Ba chiar și mama apelează la el pentru a face sucul de roșii care se păstrează perfect pentru iarnă. Și-i iese de minune căci, se știe, îi place să lucreze ca un adevărat profesionist. Acum poftesc tot ce vreau, de la A la Z, sănătos să fie și cu Hurom pregătit!

Și am încheiat pe-o șa și ți-am spus experiența mea!


Articol scris pentru SuperBlog 2018.

Comentarii

Postări populare