Rainbow smoothie: Smoothie curcubeu revigorant in 5 straturi
Smoothie este o bautura zeitelor cu ten frumos, corp suplu si sanatos. Fiind bogat in vitamine, sanatate si energie, realizat din fructe si/sau legume proaspete, smothie este bautura ideala sa te racoresti in zilele toride de vara alaturi de intreaga familie sau sa-ti "dai pe spate" musafirii. Totodata, acesta poate fi un inlocuitor al cinei sau al micului dejun, fiind extrem de consistent si hranitor. In functie de preferintele tale poti face combinatiile ideale in doar cateva minute.
Ce-i drept, "Rainbow smoothie" dureaza ceva mai mult fata de o reteta obisnuita, motiv pentru care Ingredientele principale sunt rabdarea si dragostea.
Vegis a facut cinste cu primele 2 ingrediente si ne-a provocat sa realizam un astfel de smoothie, iar reteta pe care v-o propun astazi este ideala chiar si pentru zilele festive.
Cand realizezi un smoothie este de preferat sa alegi fructe de sezon, care sunt mult mai sanatoase din moment ce le poti achizitiona din piata, de la producatorii locali. Astfel poti face un smoothie specific fiecarui anotimp, 100% bio.
Asa se face ca am ales pepenele rosu si nectarinele.
Sunt un mare iubitor de ciocolata, pe care o consum zilnic si care-mi da suficienta energie si un pic de dulceata. Nici cocosul nu lipseste din alimentatia mea. El hidrateaza organismul, ii ofera proteinele necesare si e un deliciu in combinatie cu ciocolata.
Ananasul se imbina perfect cu fructele tropicale (cocosul), dar si cu ciocolata, iar menta este un antibiotic natural la care apelez de fiecare data pentru revigorare.
Banana este "fructul fericirii", bogat in vitamina B6, ce relaxeaza corpul si controleaza glicemia.
Si mierea este considerata a fi antibiotic si indulcitor natural, motiv pentru care si ea este prezenta in aceasta reteta.
Combinandu-le pe toate a rezultat un "Rainbow smoothie" sau un "Smoothie curcubeu", in mai multe straturi colorate, revigorant si sanatos, exact pe gustul meu..
- 210 g iaurt grecesc;
- 35 g de ciocolata sau 2 patrate ciocolata de masa (eu am folosit ciocolata cu 70% cacao);
- un plic crema de cocos Maya Gold;
- apa de cocos Biona;
- 2 linguri miere de albine;
- fructe: banane, nectarine, pepene, ananas;
- cateva frunze de menta.
1. Pentru stratul de ciocolata
Adauga un vas cu apa pe foc si intr-un polonic pune ciocolata impreuna cu 3 linguri de apa de cocos. Cand apa din vas incepe a fierbe, pune polonicul deasupra apei (cat sa nu patrunda in polonic), omogenizand continutul incontinuu cu o lingurita, pana cand se topeste ciocolata. Dupa ce ai finalizat acest pas, pune ciocolata intr-un bol si asteapta 1-2 minute sa se racoreasca, apoi adauga 70g iaurt sau jumatate de pahar mic si o lingura de miere. Omogenizeaza si cu ajutorul unei palnii toarna in pahare. Amestecul acesta trebuie sa fie rece atunci cand adaugi al doilea strat (le poti tine la frigider pana la finalizarea urmatorului pas).
Ce-i drept, "Rainbow smoothie" dureaza ceva mai mult fata de o reteta obisnuita, motiv pentru care Ingredientele principale sunt rabdarea si dragostea.
Vegis a facut cinste cu primele 2 ingrediente si ne-a provocat sa realizam un astfel de smoothie, iar reteta pe care v-o propun astazi este ideala chiar si pentru zilele festive.
Cand realizezi un smoothie este de preferat sa alegi fructe de sezon, care sunt mult mai sanatoase din moment ce le poti achizitiona din piata, de la producatorii locali. Astfel poti face un smoothie specific fiecarui anotimp, 100% bio.
Asa se face ca am ales pepenele rosu si nectarinele.
Sunt un mare iubitor de ciocolata, pe care o consum zilnic si care-mi da suficienta energie si un pic de dulceata. Nici cocosul nu lipseste din alimentatia mea. El hidrateaza organismul, ii ofera proteinele necesare si e un deliciu in combinatie cu ciocolata.
Ananasul se imbina perfect cu fructele tropicale (cocosul), dar si cu ciocolata, iar menta este un antibiotic natural la care apelez de fiecare data pentru revigorare.
Banana este "fructul fericirii", bogat in vitamina B6, ce relaxeaza corpul si controleaza glicemia.
Si mierea este considerata a fi antibiotic si indulcitor natural, motiv pentru care si ea este prezenta in aceasta reteta.
- Ingrediente folosite pentru 2 pahare mari:
- 210 g iaurt grecesc;
- 35 g de ciocolata sau 2 patrate ciocolata de masa (eu am folosit ciocolata cu 70% cacao);
- un plic crema de cocos Maya Gold;
- apa de cocos Biona;
- 2 linguri miere de albine;
- fructe: banane, nectarine, pepene, ananas;
- cateva frunze de menta.
- Mod de preparare
1. Pentru stratul de ciocolata
Adauga un vas cu apa pe foc si intr-un polonic pune ciocolata impreuna cu 3 linguri de apa de cocos. Cand apa din vas incepe a fierbe, pune polonicul deasupra apei (cat sa nu patrunda in polonic), omogenizand continutul incontinuu cu o lingurita, pana cand se topeste ciocolata. Dupa ce ai finalizat acest pas, pune ciocolata intr-un bol si asteapta 1-2 minute sa se racoreasca, apoi adauga 70g iaurt sau jumatate de pahar mic si o lingura de miere. Omogenizeaza si cu ajutorul unei palnii toarna in pahare. Amestecul acesta trebuie sa fie rece atunci cand adaugi al doilea strat (le poti tine la frigider pana la finalizarea urmatorului pas).
2. Pentru stratul din cocos
Pune in blender o punga de crema de cocos Maya (fiecare cutie contine 2 pungi de crema), o lingura de miere, 4-5 linguri apa de cocos si 140g iaurt (sau un pahar mic). Omogenizeaza si cu ajutorul palniei curate adauga o jumatate din amestec peste stratul de ciocolata (circa 3 linguri per pahar).
3. Stratul crema racoritor
Adauga cateva frunze de menta peste cantitatea de crema ramasa de la pasul anterior. Omogenizeaza amestecul si repeta procedeul de adaugare in pahar, peste celelalte 2 straturi.
4. Stratul portocaliu
In blenderul curat adauga o piersica taiata bucati, curatata in prealabil si o mana de ananas. Omogenizeaza si adauga in pahar.
5. Stratul rosu
Din nou va trebui sa cureti blenderul, sa adaugi cateva felii de pepene taiate bucati, o banana si jumatate de pahar de iaurt grecesc (70g). Omogenizezi si adaugi in pahare.
Optional, poti adauga retetei putina culoare sau un decor deosebit pentru a-ti impresiona prietenii. Eu am folosit cateva frunzulite de menta, niste jeleuri, umbrelute de decor si binenteles paie.
Tocmai ce ai obtinut un smoothie revigorant, o explozie de arome si vitamine, care te vor hidrata, energiza si revigora pe parcursul intregii zile.
Ponturi:
- Pentru ca bautura sa fie perfecta si usor de realizat, foloseste fructe ce au fost tinute la rece in prealabil.
- Daca ai pus crema de cocos la frigider aceasta se va intari repede. E de preferat sa o lasi la temperatura camerei cateva ore inainte de preparare, sa redevina cremoasa si usor de amestecat cu celelalte ingrediente.
- Pentru fiecare strat preparat la blender va trebui sa-l cureti in prealabil, pentru a evita sa se combine culorile.
-Poti opta pentru orice combinatie de fructe si/sau legume doresti.
-Poti opta pentru orice combinatie de fructe si/sau legume doresti.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu