Fecioara din gradina cu zodii

by - sâmbătă, februarie 19, 2011

Fecioara sfanta esti tu pe acest pamant,sfanta pentru cei care te privesc.La greu le mangai fata fara sa te gandesti,le ei durerea inre-o clipita.O singura vorba de-a ta transforma lumea intr-un rai,mar cules de tine dintr-o gradina seaca este cel mai dulce si frumos.Tu mare craiasa,de unde ai aparut?
Dintre toti si toate,tu ai avut norocul sa domnesti peste munti si mari.Si daca ar fi fost un barbat tot tu ai fost in spatele lui si l-ai fi ajutat la toate.Tu,cea mai modesta dintre toti si toate,mereu ai fost puternica si le-ai indurat pe toate fara sa spui NU,fara sa clipesti.
Cei care au vazut cat de sfanta esti,cat de frumos tii drumul,ce mari,fermecatori si albastri ca oceanul si ca cerul tis ochii,te-au izgonit,te-au dezgolit si au aruncat cu pietre in tine,si totusi.....ai indurat,ai iertat si ai plecat cu credinta ca va fi bine mai departe.
In gradina ta,taurul,berbecul si capricornul stateau cuminti.Se plimbau in voie,nu se certau,veneau langa tine sa-ti asculte vorba buna are avea sa-i duca pe un drum bun,luminos.Aura ta radia cum nu se mai vazuse,stelele ti se reflectau in ochi,luna era prietena ta cea mai buna.Cand ii vedeai pe ai tai prunci,gemenii,mai mare iti era dragul.Si stateai ore in sir si le cantai:
Nani,nani,somn duios                                                    Si cu luna ratacind,
Puii mamii cei frumosi,                                                  Printre mari si mii de stele
Iar dormiti,iar visati                                                         V-ar spune si ea veghind
Si ca mieii in vis zburdati.                                              Noapte buna,copii.
Cand iese-n cale mandra luna,
Sa pupati al ei obraz,
Caci si ea va va lua in brate,
Sa v-alinte cu mult drag.
Somn usor,scumpi odori
Langa voi mereu voi sta,
Toata noaptea-asta cu dor
Eu va voi legana.
Si vei domina peste toate anotimpurile.Iarna ,de o frunza va cadea peste al tau crestet,nu te vei supara,o vei lua in palma ta si vantul o va lua si-o va plimba.
Primavara florile iti vor zambi,a ta privire vor incanta si cu al lor cantec duios,acolo in codru,te vor fermeca.Mandrul leu nu va mai alerga,toata noaptea dupa mancare,el va sta si iti va veghea gemenii cei dragalasi.Scorpionul va fi chiar amabil.Va sta zi si noapte cu racul,sa te pazeasca ca sa fie sigur ca nimeni nu te va mai rani ca nu te va mai atinge,nu te va mai dezgoli,nu te va rani.
Pe timp de primavara-vara pestii se vor aduna in bacuri si vor crea un dans.Cand mandra fecioara va atinge apa,micul pestisor de aur va atinge cu al lui botic,degetele sale firave vor simti cum apa se ingana pe-o  parte si pe alta.
La un moment dat te-ai simtit prea protejata.Ai vrut sa-ti deschizi si sufletul si inima catre cineva.Atunci sagetatorul a tintit pe cineva si ai decis sa-l alegi pe EL.Sperai ca te va proteja,ca va fi de acord cu lumea pe care o traiesti,ca veti fi tovarasi pentru intreaba viata.V-ati luat in brate,amandoi zambeati,eu stateam si va priveam.Imi spuneam:-Ce frumos!Doua inimi ce s-au gasit,2 suflete pereche ce pot fi fericite.
Apar norii,te uiti in gol.Niciunul dintre voi nu poate intelege de ce.Pestii se aduna la malul apei,berbecul,taurul,leul,scorpionul si racul te inconjoara.Gemenii vin in fuga dupa tine si va iau in brate...Se lasa liniste.Apar copaci infloriti si cu mii de flori rare in jurul lor.Doara langa un copac,mai mare,totul e...altfel...copacul are flori de mari,e inconjurat de crini si orhidei...iar parfumul...ooo...ce parfum!!
Si asa mandra fecioara a putut fi implinita.Si anotimpurile erau vesele ca in sfarsit stapana lor si-a construit o viata a ei iar animalele s-au dus in drumul lor.
Varsatorul varsa in balanta fiecare clipa.Ei stiau ce avea sa urmeze....

You May Also Like

1 comments