Change.Save.Create.

by - marți, noiembrie 25, 2014

Cu ajutorul propriei constiinte fiecare dintre noi poate schimba lumea. Un motto reprezentativ al fiecarui individ ar trebui sa fie: Change. Save. Create.

Alaturi de cei de la Toyota, suntem provocati prin indemnul lor "Don't text and Drive", sa schimbam lumea.

Change - schimbarea incepe cu tine!
 O mare importanta o are felul in care actionam atunci cand ne aflam la volan. Suntem deranjati de pietonii care nu respecta regulile, insa e normal si pentru ei, sa fie suparati cand soferii fac acelas lucru. Putem face o schimbare!
Desi se spune ca regulile sunt facute pentru a fi incalcate, cele de circulatie chiar sunt facute pentru a le lua in considerare.
Alege sa faci o schimbare, sa ii respecti pe cei din jur aflati fie in postura de pietoni dar si soferi, iar atunci cand esti in trafic renunta la orice distragere pana ajungi la destinatie.

Save - Viata este prioritatea ta numarul 1. Este dovedit faptul ca mai mult de jumatate din populatia Romaniei, alege sa renunte la vicii pentru a detine o masina. Astfel ai la dispozitie un mijloc de transport care iti faciliteaza deplasarile oriunde si oricand doresti.
Realizarea mesajelor sau apelurile telefonice in timpul sofatului sunt un viciu la randul sau si odata acaparati de tehnologie, cu greu mai renuntam la aceastea.
Alege sa iti protejezi viata evitand accidentele din trafic. Poti oferi sansa unor persoane sa-si construiasca un viitor, sau tu sa il continui pe al tau. Printr-un experiment realizat de cei de la Toyota, oamenii sunt indemnati sa renunte la o distragere importanta precum cea a raspunderii la mesaje sau apeluri, fapt ce a demonstrat usurinta cu care se pot produce accidentele. Alege sa nu traiesti periculos si sa ii faci si pe ceilalti sa considere locul in care traiesc, un camin sigur. Acasa este acolo unde te simti in siguranta. Alege sa salvezi o noua viata!

Create - creeaza o lume cu conceptii noi care pot construi o noua lume moderna!
 Un telefon este un accesoriu pratic si util, insa si el trebuie folosit doar atunci cand trebuie. Alaturi de Roxana Ciuhulescu si Dani Otil lumea a avut sansa live pe pagina de Facebook sa observe cum telefonul mobil devine un instrument al mortii. Ne distrage atentia de la drum, iar ca printr-o ureche am putea scapa cu viata. Insa este doar o probabilitate, una care ar putea sa ne lase cu sechele sau ar putea distruge vieti omenesti. Daca tu alegi sa protejezi lumea si sa promovezi aceasta idee, acest lucru ar putea fi copiat si de ceilalti din jurul tau, lucru care se va dovedi a fi foarte benefic. Alege sa fii tu eroul!



Elena a trait o experienta devastatoare. Alaturi de sot au pornit sa-si priveasca prietenii cum pornesc pe un nou drum, prin taina casatoriei. Insa, la jumatatea drumului, un numar mic de tineri grupati intr-o masina, erau convinsi ca viata este un joc. Un viciu, precum bauturile alcolice sau utilizarea telefonului, i-a tras atentia soferului. Cand insa acesta a realizat ce se petrece, cu cateva minute mai tarziu, finalul era inevitabil. 
Din cauza acestei greseli, soferul automobilului a decedat pe loc, Elena alaturi de sotul ei au fost transportati la spital de urgenta.
Ea in coma, cu doi copii frumosi cu un viitor in fata. Pentru el ceasul a incetat sa bata. A lasat in urma o familie frumoasa, trista, care si-ar fi dorit din suflet sa-si fi luat ramas bun. 
Cinsteste si in ziua de astazi memoria sotului sau, insa nu stiu daca va mai zambi vreodata. A ramas o profesoara care spera ca elevii ei vor fi mai intelepti si ca vor sti la perioada maturitatii, care sunt cele mai intelepte decizii.
Conform statisticilor realizate de Uniunea Europeana, anual aproximativ 28 000 de persoane sunt grav ranite iar in 2012 au fost inregistrate in urma accidentelor rutiere 28 000 de decese. 
Orice secunda inseamna viata!


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2014.

You May Also Like

0 comments