Alege o „Şcoala pentru o Românie Verde” !

by - vineri, decembrie 19, 2014




Te invit sa-ti supui constiinta la vot! Sa o lasi sa decida in ce consideri ca sta viittorul tarii noastre si a planetei.
In smartphone-ul pe care il ai in buzunar? In calculatorul de acasa? In pretul hainelor de firma? Nu!!
Valoarea tarii tale consta in tine, tu ca fiinta rationala si locuitor al acestei tari in primul rand si apoi drept vietuitor al acestei planete.
Spre deosebire de regnul animal, oamenii au harul de a judeca intre bine si rau, intre ceea ce vor sa faca si ceea ce trebuie sa faca.
Dar stii ce nu prea luam noi in considerare? Ca totul porneste de la ceea ce ne inconjoara, de la mediu.


Ce presupun, te intrebi probabil.
Propun sa ai grija mai mare de mediul in care traiesti, de sanatatea si buna sa functionare. Odata ce el o va duce bine asa si tu vei fi un om sanatos care va beneficia la capacitatile maxime de ceea ce acesta ofera cum ar fi: un aer mai curat, o viata mai indelungata.
Propun sa nu mai arunci lucrurile la voia intamplarii, precum hartia, PET-urile si dozele din aluminiu. Stiai ca acestea se degradeaza in zeci de ani de zile iar solul sufera transformari drastice? Stiai ca odata afectat solul este afectat intregul mediu inconjurator?
Poate da sau poate nu, insa am sa te informez ceva si mai important. Alege sa fii tu cel care preia initiativa si sa oferi o mana de ajutor catre „Şcoala pentru o Românie Verde”.
Din octombrie 2012 se realizeaza un proiect prin intermediul caruia gradinitele, scolile si liceele sunt invitate sa doneze astfel de lucruri, pentru o tara mai bune. Au si de castigat desigur, pentru ca o asemenea initiativa nu trece prin vazul lumii fara a fi rasplatita si pentru ca orice sansa pentru mediul in care traim inseamna o sansa pentru viitorul Romaniei. In plus, este mai usor sa reciclezi, costurile necesare producerii unor astfel de produse sunt mai mici, consumul de energie este mai scazut, sunt necesare mai putine materiale si mediul este mai putin poluat, fata de intregul proces de creare si distributie de la 0 al unui produs. Sa nu mai vorbim despre ceea ce intra si ceea ce iese din procesul de productie. Iata si o scurta prezentare a compozitiei PET-urilor si la ce se folosesc. Asta sa faci o analogie cam ce se petrece cu fiecare deseu pe care alegi sa-si gaseasca sfarsitul in mediu si nu in centrele de reciclare.

Sursa: Sharethis.ro

De ce sa ei parte la acest program?
Poti lua parte in primul rand pentru viitorul tau, al bunastarii si sanatatii tale, dar si al familiei ce o ai sau o vei avea. Sper ca esti constient ca stramosii tai au suferit pentru ca tu sa ai tot ceea ce detii la momentul actual, fapt ce ar trebui sa fie valabil si pentru viitoarele generatii.



Doresc sa indrum in acest fel mai ales firmele si corporatiile care pot dispune de cantitati mari de aceste produse, dar nu numai, orice putin conteaza. In loc sa fie aruncate la voia intamplarii sau sa fie incinerate generand substante chimice toxice in aerul atmosferic, acestea pot avea o mai buna utilizare.
 Puteti alege sa le oferiti unei institutii scolare participante la program, din orasul vostru. Prin acest fapt, respectiva institutie va fi rasplatita in bani care ii poate utiliza in oferirea de conditii mai bune pentru cei mici sau pentru elevi. Daca stai cu mainile in san si continui sa scapi detasat fara a-ti pasa, nu obtii decat mai putine sanse la viata, pentru tine si generatiile urmatoare, asa cum pentru acest lucru vei obtine doar multumirea constiintei si vei sti in mod cert ca ai facut nu o fapta buna, ci una foarte buna.


Ne-am invatat mereu sa facem ceva contra cost. Si acum putem face ceva, pentru o sansa la viata, pentru o "Romanie Verde", nu este suficient?
Ajuta la un viitor mai bun alaturi de o „Şcoala pentru o Românie Verde”, campanie realizata de S.C. ECOPIM RECYCLING S.A! Alege sa spui NU indiferentei!


You May Also Like

0 comments