Povestea ochilor

by - sâmbătă, ianuarie 03, 2015

Povestea ochilor e de mult traita, poate de cele mai multe ori doar imprimata in lobii oculari si nimic mai mult. Ce povestesc ochii cu adevarat?
Deschizand o amintire iti vor spune sa mergi in camera alaturata. Desigur nu o vei face, dar te vei intreba de ce. Este doar inceputul! Pun pariu ca o privire in ansamblu te va intruma catre cel mai stralucitor lucru, cel mai mare si frumos.
Priveste in jur! Ce vezi?


O multime de lucruri, sunt convinsa, important este ceea ce te atrage. Cu siguranta in casa ta inca se afla un brad, mai bogat sau mai pricajit. Te-ai gandit cumva la faptul ca acela e bradul tau special? Te-ai gandit ca poate el aduna atat cat ai oferit si tu intr-un an? Sau poate e vorba doar de decor...
Dar in esenta ce privesti? Ce poveste se ascund in spatele celor doi ochi agitati, prea cuprinsi de imagini si prea saraci in detalii?


Falsa aparienta
O mai tii minte pe Ana? Si intrebarea ta va fi care Ana. Ai cunoscut candva o Ana, sunt convinsa. Poate ai iubit, poate iubesti, poate a fost doar un alt capitol din viata ta. Ce iti spun ochii acum? Pot revedea acele clipe? Nu vei incerca sa-ti aduci aminte, sunt convinsa.
Dar de seara de revelion iti mai aduci aminte? Acum recent, a trecut doar doua zile, sunt convinsa ca iti amintesti, nu trebuie sa te stradui. Si ce iti amintesti mai exact?
Ca ai baut pana in zori, te-ai facut muci cum se spune, ai cunoscut cateva fete frumoase sau poate baieti. Cu siguranta a doua zi mureai de nerabdare sa auda si cei din jur toata aceasta poveste fantastica. Te-ai amuzat, au ras si cei din jur, insa a fost o chestiune de timp. Te-ai intors la viata obisnuita de dinainte cand problemele sau fericirea excesiva reprezinta lumea ta.


Povestesti de tot ceea ce te farmeca dar uiti in acelas timp detalii marunte, care aparent iti pot influenta viata. Iti vei aduce aminte doar de tine, nu vei sacrifica din tine, din bucatica ta de fericire pentru altul. Esti mandru, te lauzi, dar cu adevarat ce valoare ai?
Vezi in lucruri doar bogatia lor, dimensiunea, valoarea, insa ai privit vreodata cat de intunecata ar fi viata fara existenta lor? Cum ar fi Craciunul fara brad sau cum ar fi Craciunul fara zapada? Parca nimic nu e la fel.
Si nu dam importanta povestilor ce ochii ni le spun, povestilor de viata, povesti ale trecutului, prezentului si ale viitorului.


Ei iti pot spune povestea, te pot defini, iti pot arata intreaga lume, insa cum ai privi intreaga lume fara ca ochii sa-si spoata spune povestea? Fara vaz ai sa cazi in prapastie, in intunericul absolut, asa cum fara auz ti-ai pierde echilibrul, insa tot ochii vor putea repovesti si aminti, cum prin trecut au fost doi ochi ce au trait o poveste.
Insa sunt unii mai pot retrai si a povesti prin viu grai celor din jur, altii isi doresc a retrai, insa in zadar.
Alege povestea ochilor dincolo de apariente, traieste, iubeste, dincolo de ambalajul din care este confectionat, invata sa pretuiesti mai mult.

You May Also Like

0 comments