Inteligenta la superlativ

by - joi, martie 19, 2015

De cand m-a acaparat tehnologia primita in dar multe s-au mai intamplat. Din toata creativitatea si pasiunea mea pentru scris nu au incetat sa apara ideile extrem de inventive si imaginatia bogata. Odata cu crearea blogului deja am ajuns la un nivel de inteligenta la superlativ pe care multi o observa si se intreaba de unde vine. 

Sub provocarea si cu ajutorul magazinului MediaDOT.ro o sa incerc si eu astazi sa-mi transpun toata aceasta creativitate in crearea unei inventii minune.

 Permiteti-mi sa va fac cunostinta cu inventia pe care mi-as dori sa o creez si cu ce completari poate veni la pachet astfel incat sa nu-mi fie utila doar mie, ci si voua.



Stiu ca dupa ce o sa terminati de citit articolul asta o sa ziceti ca tare multa imaginatie mai am, doar vorbim la superlativ nu? 


Mi-as dori un robotel de dimensiuni mai reduse, care sa functioneze pe baza de baterii si care sa aiba drept principiu ajutorarea la treburile casnice si la indeplinirea unor sarcini personale. In alcatuirea acestuia ar trebui sa intre cateva circuite, o carcasa o forma cat mai flexibila si un compartiment conectat la sursa care sa ofere sansa de a fi incarcat. 
Fiindca ne-am adaptat si cu tehnologia moderna ma gandeam sa poata fi incarcat si cu ajutorul cablului de date sau a bateriei externe, sau mai fantastic ar fi daca s-ar reincarca cu ajutorul razelor ultraviolete.
 Nu ar strica sa fie compatibil cu castile audio si sa aiba atat bluetooth pentru transferul unor fisiere cat si functia wiriless pentru a se conecta si a distribui internetul.
Totodata in componenta sa existe si un hard disk pe care il gasesti chiar si la oferte HDD. Cea mai importanta chestie ar fi sa sa detina un procesor Intel, care reprezinta mai exact "inima" robotelului si permite functionarea asemeni unui calculator. 
Desigur eu vreau ca robotelul asta sa aiba comanda vocala, sa poata primi comenzi prin adaugarea optionala a unui card micro SD, de care folosesti la telefon, sau stick de memorie. Pe el doar sa adaugi diferite fisiere, de diferite marimi, pe care robotelul sa le execute. O parte dintre facilitatile pe care vreau sa le aiba ar fi: functia de aerisire a camerei dimineata, facerea cafelei, pregatirea pachetului pentru diferite deplasari, curatenie, sa-mi ofere ideile pentru proiectele pe care le desfasor si informatiile necesare prin accesarea mediului online, sa inchida automat luminile si electrocasnicele uitate in functiune.
 Vreau sa fie si un partener cu care pot sa vizionez un film si sa combat plictiseala, urmand ca la final sa ne reincarcam bateriile impreuna. Acest robot nu doar ca este asistentul si ajutorul perfect, dar poate fi si un prieten pe masura.

Ce parere aveti despre ideea mea inventiva?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2015.

You May Also Like

2 comments

  1. Cine nu ar vrea un asemenea robotel? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa este :))) practic incorporeaza tot: calculator, telefon pe-o parte si mai e si un tovaras atunci cand esti singur.

      Ștergere