Secretele curateniei perfecte

by - duminică, martie 22, 2015

Dupa o perioada lunga in care ne-am ascuns in barlog, a venit si vremea sa iesim la soare si sa ne bucuram de vremea frumoasa si calduroasa de afara.
Insa primul lucru pe care trebuie si pe care il vom face va fi acela de a realiza curatenia de primavara, acea curatenie generala ce implica o dezinfectie totala si o lustruire a fiecarui obiect in parte.
Astazi vreau sa iti arat ca lucrurile nu sunt chiar atata de urate cum par si ca aceast lucru se poate derula intr-un mod rapid si relaxant daca folosesti trucurile potrivite. Totul poate deveni o placere!

Cu totii stim sa stergem un geam, dar totusi raman urme, sau sa spalam aragazul, dar totusi pare patat. Uneori si curatenia e o arta greu de stapanit si de dus cu succes la bun sfarsit. De aceea vreau sa impartasesc cu voi secretele mele in ceea ce priveste acest lucru.



Cum incepi?
Poti face un prim pas prin a-ti limpezi mintea in care totul se deruleaza precum o lista lunga legata de cum abordezi fiecare colt al casei si fiecare obiect in parte.
Apoi urmeaza o serie de principii:

  • Niodata sa nu stergi mobila sau obiectele de decor inainte de a matura deoarece la final oricum praful se va depune iar.
  • De recomandat ar fi sa utilizezi aspiratorul care te ajuta sa economisesti timp. Nu doar ca poti utiliza o solutie pentru scoaterea mizeriei in profunzime de pe covoare si tapiterii in acelas timp, dar te ajuta si sa scapi de praful ce se depune atunci cand in anumite incaperi folosesti o matura (este de preferat acest lucru in camerele mai mari precum: bucataria, sufrageria).
  • Intotdeauna geamurile se vor face la final.
  • Cel mai indicat ar fi sa incepi cu baia, fapt ce ar presupune spalarea toaletei cu un puternic dezinfectat, a faiantei, a ustensilelor, urmand ca la final sa usuci suprafetele, sa stergi oglinda, sa maturi si sa speli. 
  • Intotdeauna sa ai la indemana un burete, laveta si hartie, asta desigur pe langa produsele de curatenie.
Dupa ce ai facut acest lucru, trebuie sa stii ca uneori pentru a avea o suprafata perfect lustruita, trebuie sa recurgi la cateva secrete mai putin obisnuite si sa utilizezi cateva lucruri mai neconventionale in locul detergentilor obisnuiti. Poti apela la aceste trucuri ori de cate ori doresti. Acest lucru te face sa economisesti timp si resurse: consumi mai putini detergenti, mobila se pastreaza mai mult timp si nu esti nevoit sa o schimbi periodic datorita aspectului inestetic sau a stricaciunilor si implicit te vei bucura de banii economisiti in scopuri proprii, scade riscul la diferite alergii (continutul de substante chimice uneori irita mucoasa nazala si provoaca unora stari de rau), te bucuri de un aer proaspat si natural de primavara, reduce timpul pe care in mod normal tu il foloseai pentru a lustrui o suprafata pana la perfectiune, dar si altele.
Iata cateva secrete naturale si economice la indemana tuturor, la care eu apelez ori de cate ori realizez o curatenie generala: 
  • Pentru a sterge geamul utilizeaza o solutie clasica fara arome si hartie de ziar. In caz ca acesta este acoperit in mare parte de diverse depuneri, utilizeaza o solutie formata din o parte detergent de vase si trei parti de apa, dupa care curata-l si incearca sa-l stergi in mod obisnuit, cu solutie speciala si ziar. Acest lucru este valabil si pentru a curata oglinzile.
  • Pentru un parchet perfect lustruit si curat utilizeaza pentru o solutie formata din apa, detergent de vase si ceai de musetel. Parchetul va fi astfel degresat si va straluci datorita musetelului care ii va oferi luciul unui nou parchet. De ce sa arunci banii pe unul nou cand cel vechi poate fi intretinut foarte bine?
  • Pentru a elimina mirosurile din dulapuri sau frigider utilizeaza o solutie din apa si otet. Poti uneori adauga o solutie de bicarbonat stins cu otet intr-un pahar pe care sa-l amplasezi inauntrul acestora si ce are rolul de a absorbi mirosurile neplacute.
  • Daca esti posesor al unui aragaz si al unei chiuvete din inox, sau ai oricarei astfel de suprafete, poti utiliza pentru o curatire fara urme zeama de lamaie. Fiind suficient de acida, aceasta va curata suprafetele fara a le degrada, oferindu-le aspectul de nou.
  • Niciodata sa nu stergi praful cu o laveta umeda deoarece praful se va depune la loc aproape instantaneu. Utilizeaza o solutie pe baza de alcool sau mai bine servetele umede. Acestea se gasesc in pachete destul de mari, cu un numar mare de servetele si curata cu usurinta diferite suprafete. 

Acestea sunt doar cateva dintre secretele pe care le-am cules de-a lungul timpului si pe care le folosesc la curatenia de primavara. Dupa ce am realizat toti acesti pasi, nu-mi ramane decat sa trec la curatenia propriu zisa si sa o mentin de-a lungul timpului cu ajutorul produselor corespunzatoare. Un ajutor de nadejde vine de la Farmec prin intermediul gamei Nufar si Triumf.



Gama Triumf este adresata bucatariei tale de vis. Aceasta include produse care nu actioneaza negativ asupra organismului uman, sunt usor de folosit si promit a realiza o treaba buna intr-un timp record.


Gama Nufar vine cu tot ceea ce ai tu nevoie pentru baie si pentru lustrul camerei tale de zi. Aceasta gama detine produse pentru: geamuri, toalete, pardoseli, tesaturi.



Toate aceste produsele vin in recipiente usor de utilizat, din materiale prietenoase cu mediul si curata in profunzime suprafetele, redau luciul obiectelor casnice si mentin prospetimea, la un pret mai mult decat avantajos. Noua din zece persoane casnice au incercat produsele Nufar si Triumf si au fost multumite de experienta lor cu acestea. Trebuie sa recunoastem ca si curatenia necesita putina creativitate.

Cum ti se par micile mele secrete? Cate din acestea le stiai si le-ai pus in aplicare?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2015.

You May Also Like

6 comments

  1. Si eu sterg praful cu servetele umede, special realizate pentru mobila! In plus, atunci cand spal pe jos, obisnuiesc sa pun, pe langa solute, putin spirt si cateva picaturi de ulei aromat...camera miroase superb apoi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu tot cu servetele, atat mobila cat si suprafetele din baie. Sunt mult mai practice. Interesant pont cu uleiul aromat. Sarumana.

      Ștergere
    2. Uleiurile esentiale in curatenia bucatariei

      Amesteca 500 ml de alcool medicinal sau apa cu 10 picaturi de ulei esential de menta sau eucalipt si pulverizeaza produsul final pe toate suprafetele care au germeni si microbi. De obicei acestea sunt tocatoarele, cosul de gunoi (si eventual dulapul in care acesta este introdus - sub chiuveta), interioarele si exterioarele dulapurilor, cuptorul cu microunde, chiuveta si bateria, blatul si masa din bucatarie. Aceasta solutie este extrem de eficienta si in dezinfectarea si improspatarea interiorului frigiderului. Dupa ce scoti toate produsele alimentare din acesta, pulverizeaza solutia din belsug si sterge apoi cu o laveta curata. Toate suprafetele vor fi dezinfectate, iar mirosurile de mancare eliminate. Tot pentru frigider poti folosi o ceasca in care ai pus o lingura de bicarbonat si o singura picatura de ulei esential de menta. Introdu aceasta ceasca in frigider pentru a absorbi mirosurile neplacute produse de mancare.

      Mentine acest amestec la indemana pentru a-l folosi ori de cate ori este necesar.

      Uleiurile esentiale in curatenia baii

      Baia este o incapere supusa aparitiei mucegaiului. Aburii si lipsa unei aerisiri suficiente sunt doi dintre cei mai importanti factori favorizanti pentru mucegai. Uleiul esential de eucalipt este un produs care lucreaza eficient impotriva mucegaiului. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci 100 ml de apa cu 10 - 15 picaturi de ulei esential de eucalipt si sa pulverizezi solutia formata in margini, colturi si alte zone in care mucegaiul tinde sa apara. La final sterge bine cu un burete abraziv si clateste cu apa din belsug, dupa care aeriseste baia.

      Ștergere
    3. Uuuu, ma imbogasesc cu atatea secrete.

      Ștergere
  2. Chiar au produse foarte bune cei de la Nufar. eu in prezent folosesc un spray pentru pete care ma ajuta sa indepartez petele dupa bluzele fetitei sau alte pete dificile de scos. Pretul este undeva la 14 lei.
    Un alt produs bun pe care l-am folosit si il recomand este ceara pentru parchet. Sterge extraordinar de bine si lasa un luciu frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am si eu pe acasa cateva produse si intradevar sunt produse foarte bune. Unele la mine sunt si sub 10 lei.

      Ștergere