Cerul rasuna a urzeala. Tu nu iei parte?

Portile cerului se dezlantuie. Ridica-ti privirea si priveste catre el! Rasuna a urzeala, o urzeala desprinsa din Urzeala Tronurilor. A cincea parte isi face resimtita aparitia dincolo de curcubeul norilor si de minunatia aureolei boreale.
Inceputul acestei povesti pare fi o ispita, iar George R. Martin pare a da frau acestui taram de vis presarat cu intamplari interesante pe parcursul unor editari de carte si prin intermediul publicatiilor televizate. HBO preia initiativa si da startul la urzeala mondiala pe 13 aprilie, cu o premiera unica a difuzarii simultane, atat in State cat si in Romania, a celui dintai episod din noua serie, disponibil pe hbogo.



Daca tonul si dictatura o are George, farmecul apasa pe umerii clanurilor care se intrec in preluarea puterii si guvernarea acestora conform unor legi proprii. 
Chiar daca nu ma numar printre cei cu prezenta onorifica pe marile exrane, pregatesc si eu la randul meu ceva special. Aici apar eu participand la #UrzealaBloggerilor, unde o noua poveste prinde viata.
Numele meu este o noutate: Anne Stark. Apartin casei Stark dupa cum bine ti-ai dat seama. Dar cum? Unde am fost pana acum?
Intr-unul dintre momentele sale de reculegere, Lordul Eddard s-a refugiat in padure. Cunoscand o frumoasa creatura umana, ale sale trasaturi magice l-au acaparat intr-un moment in care amandoi au fost dusi de val, eu fiind rodul momentelor petrecute impreuna.
Da, sunt un copil bastard ca multi altii, iar asta era de neacceptat. Adevarul ar fi spulberat totul, asa ca mama a decis sa se refugieze acolo unde nu multi aveau curajul: dincolo de zid unde odinioara marele vrajitor creea creaturi hidoase si de temut. A dat peste o batranica ce i-a oferit sprijinul, o coliba la dispozitie unde sa se odihneasca si sa stea, plus o masa opioasa in schimbul ajutorului din gospodarie.  Cand eu m-am nascut, mama era sleita de puteri, de griji si nu a putut face fata. A decedat la scurt timp, nu inainte de a-si exprima rugamintea catre blandul suflet batran, de a avea grija de mine ca de propria sa fica, pe care nu a cunoscut-o niciodata. 
M-a crescut sub indemnul vorbelor si dorintelor mamei mele, mi-a oferit cunostintele si antrenamentul necesar unei razboinice, gata de a porni la drum, oriunde as fi dorit si gata de a infrunta obstacolele ce imi pot aparea in cale.
Intr-o zi, bastardul familiei Stark, fiind plecat la razboi, cu inima in dinti paseste dincolo de zid, fiind un curajos de fel.
 Ca de obicei, imi faceam datoria vanzand la o taraba lucruri fermecate celor din jur. Acest om, m-a uimit! Nimeni nu indraznea sa faca un pas catre acest loc. L-am abordat intai din privire, cu cositele aurite atarnandu-mi pe o parte si cu zambetul de zana. I-am citit pe chip furia si tristetea, care le ascundea cu o ambitie imaginabila.
Am reusit sa-l prind in dulceata vorbelor mele si sa scot la iveala durerea din sufletul sau. Tatal sau, patriarhul Casei Stark si anume Lordul Eddard Stark, totodata si tatal meu, a fost omorat. L-am invitat la coliba sa discutam mai multe despre acest aspect, unde i-am povestit intreaga intamplare.
Apoi am pornit impreuna inconjurati de binecuvantarile batranei catre casa, catre adevaratul meu camin si adevarata mea familie.
Impreuna am consolidat un plan pentru a razbuna moartea tatalui nostru si am pornit o noua batalie in cautarea dreptatii. Dar asta este inceputul unei alte povesti. Va las pe voi sa ghiciti cum s-a terminat totul.
De ce Casa Stark? Mostenirea sangelui este pe atat de pretioasa cat si darurile cu care am fost inzestrata inca la nastere: mila, bunatatea, onoarea si dreptatea. Am preluat calitatile onorifice ale clanului mama fata de care mi-am facut datoria si am continuat sa dovedesc ca traditiile traiesc in noi si prin noi acestea duc familia mai departe, pe un nou fagas al vietii.

Urzeala mea se incheie aici. Te invit sa ei parte si tu la urzeala, unde actorul principal esti tu, in familia care ti se potriveste cel mai bine. Inscrie-te si tu la Urzeala Bloggerilor!



Comentarii

Postări populare