Initiativa impreuna cu Principele Nicolae

by - sâmbătă, mai 02, 2015

Motto: 'Citeste asimiland, nu simplu citind- ca nu-i vorba de-a implini o norma, ci un canon - aceasta-i norma sau principiu. Citeste traind, nu memorizand. A citi traind, bucurandu-te de frumusetea unei idei, te construieste constient si subconstient, iar timpul scoate cele sadite acolo asa, candva, ca pe ale tale. Ceea ce ramane dupa ce ai uitat tot ce ai citit aceea îti aparține cu adevarat; aceea ai asimilat. Deci nu te îndrum de-a citi ca sa-ti încarci memoria, aceasta e bibliografie si slava desarta; ci de a creste sufletul si pe aripile artei mantuirii.'

Părintele Arsenie Boca

Se zice ca orice initiativa incepe cu oamenii mari si ca au drept scop ajutorarea celor mici. Eu zic ca la randul lor cei mici ne vor multumi si ei dupa putinta pe viitor, de multe ori chiar ei punand Romania in lumina reflectoarelor si pe culmele mandriei cu realizarile lor.
Astazi pornim la drum cu o initiativa intreptata spre cultura, spre cultura celor mici, care sa-i apropie de cultura si lectura, asa cum ne-am apropiat si noi candva din pasiune sau dorinta.
Chiar daca un film pare mai atractiv, un joc este mai fascinant, mereu o carte va spune a sa poveste care pe niciun ecran nu se va dovedi a fi la fel de dulce si de captivanta. Ba chiar mai mult, nici-o pelicula nu mai poate spune povestea cartii asa de bine, ceea ce nu mai este la fel de entuziasmant.
 De aceea filmele raman doar pelicule de vizionare si cartile se intiparesc ani la rand, atunci cand acestea sunt lecturate cum se cuvine, din placere si nu din obligatie.
Altetea Sa, Principele Nicolae, ia parte intre 23 aprilie si 3 mai la campionatul national de ciclism.


 Alaturi de acesta vor fi si alti biciclisti alaturi de care va pedala 1000 de kilometri si alaturi de care va sustine implementarea proiectului national intitulat "Cartile copilariei" in cat mai multe zone din tara. Traseul incepe de la Sighetul Marmatiei si se termina la Constanta.
Vor fi strabatute 13 judete iar drumul va fi pe atat de palpitant cat si frumos, urmand ca la final copiii sa se bucure de o portie de lectura.

Cu spiritul de om in tine si iubitor de fapte bune, dar mai ales daca detii o bicicleta si stii sa o manuiesti, te invit sa contribui si tu. Te poti alatura pe traseu in mod gratuit, conform programului de mai jos.

Totodata esti invitat sa oferi si o mana de ajutor prin intermediul unei mici donatii catre Asociatia Curtea Veche care face parte din acest program. Orice suma poate face diferenta.



Ce castigi?

  • Dincolo de toate faci o fapta buna care pe viitor o sa ti se intoarca inzecit.
  • Castigi portia ta de aer liber, de sport, care te ajuta sa-ti mentii corpul si mintea intr-o stare echilibrata si sanatoasa.
  • Oferi sansa unor copii la educatie, la un viitor, contribui la formarea unor viitori oameni de succes.
  • Devii chiar tu un model pentru ceilalti prin care atragi un semnal ca se poate si ca initiativa lucrurilor bune si a tuturor schimbarilor inepe cu noi insine. Noi avem putere de decizie si tot noi influentam cursul vietii. Gandeste-te cate lucruri sunt inca de invatat si de descoperit, cati oameni au potential de care noi nu stim, cat de mult a evoluat lumea in timp si cat de placut ne-au surprins adeseori cei mici.
  • Arata-le tuturor ca poti fi mandru ca esti roman si ca si tara ta se bucura de initiative marete unde tu esti stalpul, cel care a sarit in ajutor si care doreste sa faca diferenta.

Adu-ti aminte de copilarie si gandeste-te la copilaria ta, la ceea ce ai avut si la ceea ce nu ai avut dar ti-ai fi dorit. Pentru copii acea carte chiar face diferenta, acea carte ii influenteaza si le cultiva potentialul, iar puterea sta in mainile noastre. 

You May Also Like

0 comments