Citind bloguri, nu carti!

by - marți, septembrie 01, 2015

Alocand mai mult timp in mediul online decat in viata reala, am ajuns sa citim mai mult bloguri decat carti, cel putin eu. Dincolo de lumea cartii, blogurile iti pot oferi o privire de ansamblu sau detaliata asupra cartii in sine, asupra gusturilor ce adesea coincid si asupra experientelor si sfaturilor ce le descoperim in cele mai bune momente. Intr-un blog putem gasi tot ceea ce avem nevoie sau sa ne regasim complet.
Fiind blogger si obisnuind des sa particip la campanii si sa iau parte la diferite colaborari, incerc inainte de toate sa aloc o mica parte din timp pentru a ma informa sau doar pentru a-mi clati ochii in "curtea vecinilor" bloggeri. Si acest lucru am inceput sa-l fac din ce in ce mai frecvent. Informandu-ma descopar noi stiluri si persoane, diferite abordari si incerc totodata sa inteleg modul in care arata un articol bun sau posibil castigator intr-o campanie. Si toata treaba asta imi prinde bine caci chiar s-au vazut rezultatele in ultima vreme.
In fiecare blog vom gasi acel ceva (cel putin eu) care ne atrage si ne indeamna sa-l mai vizitam si pe viitor.
Cu toate ca sunt in numar din ce in ce mai mare, cateva bloguri detin autori care sunt destul de captivanti si ma atrag catre paginile lor aproape zilnic. Astazi o sa relatez un top al blogurilor ce le frecventez des. Ar fi o multime de mentionat, atat autori cat si bloguri, insa pentru moment ma voi rezuma doar la cinci.
Ps: Nu este un top strict in care locul unu este cel mai bun si locul cinci cel mai slab. In toate gasesc cate ceva care ma inspira.

Recensamantul bloggerilor

1. Maria Calin, autoarea blogului Copacul cu vise

Un om bland caruia i se astern gandurile dulci ca mierea. Ma poarta intr-o lume fantastica de fiecare data si totodata ofera povesti de viata pe care le traiesc in acea clipa. Un om plin de bunatate cu  dragoste fata de duzina de cuvinte pe care o intipareste la fiecare postare.
Ma regasesc in articolele ei si deseori chiar ma pierd in lumea ei. Am invatat de la Maria ca visele nu au o varsta si ca in viata un strop de dragoste face diferenta.

2. Francisc Vasile autorul Javra

L-am descoperit de curand. Dupa cum arata blogul sau am crezut initial ca ar fi o doamna. M-am pierdut total intr-un articol tehnic pentru o campanie.
Este de admirat faptul ca stie sa se "camufleze" si avand o imaginatie bogata dar si un talent aparte, realizeaza postari ale caror subiect te atrage indiferent de sex si te indeamna sa-i citesti un articol cap-coada indiferent de lungime. Si eu scriu mult, insa nu stiu in ce masura reusesc sa atrag cititori care sa-mi citeasca articole integral si sa-mi ofere o parere sincera. Nu-mi place sa cersesc! In conceptia mea o postare isi atinge scopul atunci cand cititorul este atat de farmecat si impresionat incat simte nevoia sa-ti impartaseasca asta printr-un comentariu.
Francisc (domnul Francisc) este plin de informatii si opinii despre fel de fel de lucruri, spune lucrurilor pe nume clar si la subiect. Good work!

3. Daniela Bojinca

Eu si Daniela suntem de o seama si de multe ori avem ganduri si placeri comune. Asta am descoperit eu printre randurile sale.
Daniela promoveaza foarte mult literatura. Cu greu ma poti convinge sa citesc o carte si totusi Daniela impartaseste desori cu cititorii experientele sale legate de cartile citite. Cred ca este un exemplu atat pentru mine cat si pentru cei din jur.
 Dragostea tinerilor fata de carti scade treptat de cand retelele sociale sunt la putere cu fel de fel de lucruri care ne distrag atentia de la o carte buna ce merita descoperita si de la care putem invata niste lucruri.

4. Loredana Vlaescu si Miu Miu

Atat Loredana cat si Miu sunt experte in moda. Saptamanal, uneori chiar zilnic, aceste doua zane ma inspira. Pacatul femeilor este ca nu se pot opri din admirat daca nu pot merge la cumparat.
Cele doua fete ofera cititorilor inspiratia zilnica in ceea ce priveste vestimentatia si starnesc totodata curiozitatea asupra lucrurilor, locurilor, persoanelor.
Imi place sa invat lucruri noi si sunt foarte fericita si uimita cand vad asa oameni realizati (as putea spune, mi se pare fantastic ceea ce fac si se vede reflexia pasiunii si a implicarii totale) care sa fie extrem de prietenosi cu publicul.
Cu ajutorul lor, pe langa lectia de fashion, ajung sa calatoresc virtual in locuri splendide.
Totodata Loredana este si ea pasionata de carti.

5. Lucruri privite de jos in sus

 Paula isi surpinde cititorii cu subiecte legate de nevoile si necesitatile umane. Pe pagina ei se gasesc o multime de postari cu impresii despre produse cu diferite actiuni si de care auzim des sau cu care ne face cunostinta pentru prima data. Astfel ne mai informam si noi despre ultimele tendinte si remedii care se pot dovedi a ne fi de folos.

As mai avea de adaugat o multime dar cred ca deja te-am retinut prea mult. Sunt doar cateva dintre blogurile ce merita rasfoite macar o data. Diversitatea subiectelor te lasa sa decizi locul in care te regasesti si cu care simti ca impartasesti cele mai multe lucruri.

Tu ce bloguri citesti frecvent?

You May Also Like

6 comments

  1. frumos! sincer si direct.bine, nu stiu cum poti sa '' relatez un top al acestor pagini '', dar in rest, merge. nu ar strica sa te agati, din cand in cand, de cate o carte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat alexander, adevarat! Vroiam sa sa ma refer la paginile web, la bloguri. Multumesc de atentionare. Apreciez, sincer!
      Si da, clar merita sa mai citesc din cand in cand o carte ceea si fac, dar foarte rar.

      Ștergere
    2. Ha, esti singura care recunoaste asta, atat de simplu. As zice felicitari, dar ... .. :)

      Ștergere
    3. Eu de fel accept vina si critice. Cred ca asta ar trebui sa faca oricine. Pre multe minciuni, prea multe ganduri false. Nu sunt deloc perfecta nici macar putin. Dar stiu ca putina implicare si dorinta pot schimba cate ceva.

      Ștergere
  2. Uhhh ce sentiment minunat am trait vazandu-mi numele pe lista! Iti multumesc pentru aprecieri, mi-ai facut ziua mai frumoasa.

    Te imbratisez! :3

    RăspundețiȘtergere