Suflet de femeie: Privind lumea de la egal la egal

by - joi, septembrie 03, 2015

Vestimentatia este un subiect tabu foarte controversat in zilele noastre. La fiecare pas vor exista oameni care iti vor admira tinuta si vor starni controverse sau va fi luat in vizor cel putin unul din elementele tinutei tale.
Desigur, o vestimentatie reusita si completa va putea fi pusa in evidenta cu ajutorul incaltamintei corespunzatoare.

Pantofii: Elementul cheie al feminitatii

Indiferent de stilul pe care il abordam, feminitatea va fi cel mai bine conturata prin intermediul unei perechi de pantofi. 
Nu putem apela la tinute casual si sport mereu, prin urmare este esential ca garderoba ta feminina sa detina minim o pereche de pantofi cu toc, desigur. 
O tinuta office, o rochie eleganta sau o pereche de jeans vor merge perfect impreuna cu o pereche de pantofi. Iti vor pune in evidenta atat forma piciorului cat si pe cea a corpului, scotandu-ti in evidenta feminitatea si aerul dulce de femeie.




Visul de printesa dat uitarii la maturitate

Cand erai mica ai avut cu siguranta prima intalnire cu o pereche de pantofi cu toc. Iti mai amintesti acele vremuri?
 Intai ti-au starnit interesul mama si tata, cand ti-au povestit despre Cenusareasa care isi pierduse pantoful la bal. Forma lui unica avea sa i se potriveasca unei singure persoane si astfel printul a gasit-o pe Cenusareasa cu ajutorul acestuia, luand-o de sotie si promitandu-i sa-i fie alaturi pana la adanci batraneti. 

Cand ai vazut perechea de pantofi a mamei cu siguranta nu ai rezistat si ai pus in acestia piciorul mic si gingas. Dar mama nu a indraznit sa te certe (sau foarte putin) caci mai pe urma, mama a privit la timpul ce s-a scurs cu pasi repezi si s-a gandit la faptul ca in curand dragostea vietii sale va deveni o domnisoara care nu va cere una, ci zece perechi de pantofi. Erai printesa mamei! Toate printesele au pantofi cu toc. Tu de ce sa nu ai?

Ce s-a schimbat acum? Cand erai copil iti doreai foarte tare sa incerci o pereche de pantofi si sa ai o pereche a ta. 
Acum ai mai multe detalii dupa care sa te orientezi atunci cand cauti perechea perfecta de pantofi. De ce sa renunti la ei acum?

Conform Romania Libera cea mai veche pereche de pantofi a aparut in urma cu 5.5oo de ani si era alatuita din piele de vaca si fire de iarba. 
Abia in secolul al XVII-lea, pantofii aveau tocuri moderate ca inaltime si erau deseori impodobiti cu rozete din dantela sau cu funde, care au deschis drumul pentru cataramele din aur sau argint din secolul al XVIII-lea (Wikipedia).


Cu ce m-ar schimba o pereche de pantofi?


Cateva din abordarile femeilor atunci cand vine vorba de pantofi, in special de cei cu toc, acestia fiind subiectul principal al zilei de astazi:

-Sunt urata! O pereche de pantofi nu ar putea schimba asta!

Nu draga mea, nu spune asta! Nu este adevarat! Niciodata!

Sunt convinsa de faptul ca n-ai gasit pe cineva sa te indrume si te-ai descurajat in incercarea de a-ti expune atuurile fizice si frumusetea. Totodata este posibil sa nu fi descoperit un idol care sa te inspire si sa-ti arate ca tu, draga mea cititoare, ai o multime de calitati ce pot fi puse cu usurinta in evidenta.
Da, pantofii cu toc iti pot oferi increderea in tine. Unele doamne apeleaza la pantofi cu toc datorita inaltimii, pentru a fi la egal cu ceilalti, pentru a fi observate si ascultate. Altele se simt mai increzatoare si dominante atunci cand poarta o pereche de pantofi cu toc. Renunta la inhibitii draga mea,  deschide-te! Poti incerca o pereche neagra de pantofi pe care ii poti asorta la o multime de tinute.

-Nu sunt comozi. Nu m-as putea incalta niciodata cu asa ceva. Am incercat si nu mai vreau!

Da si eu admir din cand in cand rafturile cu pantofi cu deseori imi pun intrebarea daca sunt perfecti, mai ales in ceea ce priveste comoditatea acestora. 
Gandindu-ne la faptul ca sunt o multime de modele de pantofi cu diferite dimensiuni ale tocului este gresit sa trecem prin fata rafturilor pline de pantofi si sa mergem pe premiza ca achizitia unei perechi de pantofi cu toc va fi o investitie fara sens si o pierdere de bani. 
Sunt convinsa de faptul ca nu ai incercat toate modelele existente! Acorda o sansa unei alte perechi de pantofi, de un alt stil, cu un alt tip de toc sau de o dimensiune mai redusa. 
Tocurile nu au fost create doar drept un accesoriu pentru ocazii ci si pentru utilizarea lor zilnica. Sunt zeci de femei care in mai bine de 70% din activitatile ce le desfasoara poarta doar tocuri si se declara a fi de nedespartit fata de acestea. Tocurile scot in evidenta feminitatea, o contureaza si totodata sporeste increderea de sine a multora dintre doamne si domnisoare.


Shoppingul este una dintre cele mai mari pasiuni si/sau dependente ale doamnelor si cel mai mare vis al femeilor este ca sa detina o infinitate de pantofi. Totodata statisticile arata ca pantofii sunt unul dintre cele mai achizitionate articole indiferent de anotimp sau ocazie, fiind chiar o prima alegere pe lista de cumparaturi.

Pantofii cu toc sunt cei mai buni prieteni ai sexului feminin. Avantajele sunt multiple, dupa cum bine ai vazut. Trebuie doar sa gasesti modelul potrivit. 
Ai mai multa incredere in tine si incearca sau reincearca aceasta experienta. Cu siguranta nu vei regreta!

Cu acest articol particip la CONCURSUL organizat de FashionUp.ro, cu ocazia Zilei Naționale a Femeilor #PeToc, care va avea loc pe data de 14 septembrie. Marele premiu constă în 12 perechi de pantofi din magazinul FashionUp. Tot pe 14 septembrie magazinul FashionUp le oferă clienților reduceri importante la toate modele de pantofi de pe site, pentru 24 de ore!


Daca detii si tu un blog te invit sa impartasesti si sa sarbatoresti cu noi dragostea ta fata de pantofi.

Totodata cei de la FashionUp va invita sa acceptati provocarea si sa participati la concursul derulat pe pagina de Facebook ce va poate aduce zilnic o pereche de pantofi.


Pe curand!

You May Also Like

1 comments