Mester pentru o zi

by - luni, noiembrie 09, 2015

Se pare ca-i toamna in adevaratul sens al cuvantului. Nici vantul nu mai adie bland ca odinioara si nici temperaturile nu mai vor sa-mi tina ghetele in dulap. Deci cam ar fi cazul sa fac primii pasi in toamna, cu mici sau mari schimbari.
Covorul de frunze din fata casei pare a fi din ce in ce mai bogat. Si Mitzi se tot invarte dimineata, si toarce profund, in speranta ca il voi mai lasa putin pe hol sau sa stea undeva pitit pe langa soba.
Imi zic sa fie o toamna altfel si sa fac ceva inedit de data asta, ca tot am capatat eu ceva timp liber. Niciodata nu am simtit ca acum fiorul acela de curiozitate, care sa ma transforme in mesterul propriei locuinte.

Desi sunt femeie si majoritatea ar zice ca viata mea s-ar rezuma la truse cu farduri si haine de firma, am ales sa urmez o facultate adresata in mod deosebit sexului masculin. Nu este extrem de ciudat avand in vedere ca inca de mic copil ma pierdeam printre miile de scule electrice ale tatalui si ale fratelui. Viata mea a fost strans legata de suruburi, surubelnite si masini electrice. Culmea e ca aceste lucruri ma destind si imi place cu adevarat sa mesteresc in domeniul asta.

In plus, sunt o persoana careia ii place sa puna gandurile in practica si cum se anunta cateva schimbari minore, nu ar strica si una majora. Toamna asta mesteresc in gradina, ca un adevarat barbat, cot la cot cu sexul masculin.

Mi-am propus sa schimb aspectul micii terase, insa inainte de toate trebuie sa fac putina ordine prin curte. Totusi imi surade si ideea unor modele amuzante din copaci si frunzisuri, care ar colora peisajul. Adeseori sunt jucausa si inventiva, iar asta-i sansa mea sa desfasor un proiect tip "Do it myself" si sa fiu nevoita sa respect doar limitele imaginatiei si buna functionare dar si utilizare a sculelor electrice marca GTools.


Am gasit la oamenii astia, in magazinul GTools, experti in domeniu de mai bine de 20 ani, o gramada de scule electrice moderne si utile pentru intregul proiect ce-l am in minte. Stiu ca as avea nevoie de: o motocositoare, o drujba, un fierastrau cu motor si o masina de tuns iarba.

Mi-a atras atentia o motocositoare in patru timpi Makita. Este o masina electrica profesionala pentru diferite lucrari ce adeseori ne dau dureri de cap. Bunicul cred ca e cam epuizat de la vechea coasa. Cred ca e timpul sa-i fac o surpriza. Mereu si-a dorit o gradina moderna si bine intretinuta. De aceea a contribuit la mentinerea acesteia atat cat a putut.

Si masina de tuns gard viu Makita arata si este foarte moderna si performanta. GTools e plin de scule cat vezi cu ochii, un motiv numai bun sa-ti pui ideile in aplicare.
Voi da o forma frumoasa gardului viu si voi planta cateva flori de toamna de jur imprejur. Cu siguranta tata va aproba proiectul si ma va ajuta cu ce este mai dificil.
Sunt convinsa ca bunicul va fi placut surprins cand va vedea aceasta schimbare. Imi doresc sa-i ofer bucuria de a retrai clipele din tinerete cand natura din jurul sau era plina de viata.

 Impreuna putem aduce amintirile in prezent si le putem retrai alaturi de cei dragi de parca ar fi fost ieri .

Articol scris pentru SuperBlog 2015.


You May Also Like

1 comments