Proiecte verzi pentru oameni verzi

by - marți, noiembrie 10, 2015

Iubim natura tot mai mult pe zi ce trece si suntem constienti de avantajele pe care un mediu curat si sanatos le poate oferi.
Adoram spatiile verzi naturale dar nici cele amenajate nu par a fi mai prejos. Totul pleaca de la un concept "verde" si armonios care imbina placutul cu utilul.
Natura verde este pretudindeni, dar de acoperise si terase verzi ai auzit? Este un element peisagistic pe care cu siguranta l-ai intalnit in cel putin un film, de obicei de natura americana.
Vei spune ca acest subiect nu are nici-o corelatie cu tara noastra, iar eu te voi contrazice. De ce? Deoarece atat in Romania cat si strainatatea detin peisaje minunate, unele realizate pe baza unor concepte prietenoase cu mediul inconjurator.
Nu iti pot spune ce a dus la aparitia acelor terase si acoperisuri verzi in alte tari, insa iti pot spune cum putem beneficia si noi de o terasa sau un acoperis verde.


Avantajele sunt aceleasi ca in tarile puternic dezvoltate si pentru a beneficia de aceastea avem nevoie de un specialist care sa puna bazele unei astfel de amenajari.
Va introduc in lumea ODÚ – Green Roof, o firma conceputa inca din 2003 si alcatuita din specialisti in proiectarea de terase verzi si acoperisul.
Noi mizam mai mult pe rezultat insa sunt o serie enorma de beneficii ce nu ar trebui trecute cu vederea.

ODÚ – Green Roof: Proiecte verzi pentru o dezvoltare durabila

Conceptul de dezvoltare durabila face referire la evolutia sistemelor aflate in echilibru social, economic dar si ecologic, care sa permita conservarea resurselor in timp si pentru generatiile viitoare. Este adesea intalnit in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator care reprezinta atat habitatul nostru si al tuturor vietuitoarelor, cat si sursa de materie prima.


Green Roof a revolutionat Romania prin intermediul acestor proiecte inventive, reusind astfel sa puna bazele unei dezvoltari durabile pentru diferite zone in care acestia si-au dezvoltat activitatea de-a lungul timpului.

  Un mediu plin de viata si de beneficii pentru intreaga populatie

Atunci cand ODU  - Green Roof a fost infiintat, acestia nu si-au dorit sa puna in aplicare doar simple proiecte peisagistice bogate in ornamente naturale si decor feric. Misiunea principala a acestora a fost de a oferi populatiei un mediu mai curat, mai putin poluat si o sumedenie de beneficii legate de confort.
Astfel cei de la Green Roof promoveaza aspecte esentiale pentru o viata fericita si indelungata, asemeni altor state puternic dezvoltate din acest punct de vedere. 


Prin intermediul Green Roof poti beneficia atat de terase verzi cat si de acoperisuri verzi, asa cum mentionasem si anterior.
Cei de la Green Roof stiu ca pentru a putea beneficia de avantajele unor astfel de amenajari este important sa respecte anumite norme si sa le proiecteze intr-un anumit fel. O terasa verde nu este un simplu spatiu cu diferite tipuri de vegetatie, oricum si oriunde.
ODU - Green Roof detine proiecte bine puse la punct care sa ateste eficacitatea proiectarii acestor spatii verzi in corelanta cu mediul ambiant si cu populatia.

Astfel iubitorii de natura si spatii verzi dar si cei care doresc sa puna in aplicare proiecte marca ODU - Green Roof vor beneficia de un sir de avantaje precum:
  • Reducerea emisiilor poluante (in special dioxidul de carbon) ce polueaza si produc efectul de sera. Acestea duc la cresterea temperaturii si la disconfortul vietuitoarelor prin poluarea rezultata. Un mediu mai curat reprezinta o sansa in plus la viata si conditii de trai mai ridicat pentru ecosistemele acvatice sau terestre. In ceea ce priveste mediul, fiecare actiune si fiecare fenomen are un impact asupra celorlalti factori.
  • Purificarea aerului si a apei datorita actiunii puternice filtrante.

  • Confort termic ridicat - spatiile verzi amenajate au rol termoizolant ceea ce duce la pastrarea unei temperaturi optime in cadrul incintelor cu o astfel de amenajare.
  • Costuri reduse de intretinere - constructiile proiectate nu necesita o atentie speciala, ba mai mult, acestea ajuta la economisirea resurselor financiare datorita consumului redus de energie si alti factori necesari.
  • Reducerea zgomotului - poluarea fonica exte un aspect extrem de importat deoarece poate duce la aparitia unor disfunctii grave ale organismului.
  • Protectie ignifuga - substraturile mai groase de 3 cm nu ard, contribuind astfel la siguranta populatiei.
  • Aspect natural placut si ingenios proiectat, ceea ce ofera unicitate imobilulului si ii va creste valoarea sa economica.

Prin urmare ODU - Green Roof ofera solutii verzi pentru oameni verzi prin intermediul unor proiecte prietenoase si generoase. 
Sunt prieteni cu tot ceea ce inseamna mediu si vietuitoare, contribuind in acelas timp la o dezvoltare durabila si tranformandu-ne tara intr-un adevarat colt de rai.

Cum ti se par conceptele verzi? Ai opta pentru o terasa sau un acoperis verde?

You May Also Like

3 comments

  1. Way cool! Some very vaid points! I appreciate you writing this post and the rest of the
    website is very good.

    my blog; cara merawat rambut rusak (ipmsouthnews.com)

    RăspundețiȘtergere
  2. mi se pare foarte frumos! interesant articolu! normal ca as opta pentru o terasa verde! pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar merge un acoperis verde la mine..mai ales ca stau la ultimul etaj si totul e gri in jur

    RăspundețiȘtergere