Flori pentru suflete

by - luni, martie 28, 2016

A fost prea rece, ca un vânt de ianuarie aspru. Aș fi întors lumea pe dos să te mai întorc odată la mine. Câteva gânduri vitrege și două vorbe spuse la întâmplare au fost suficiente pentru a strica o zi minunată, însoțită de o cină plină de șarm cu creveți și vin rose...

Telefonul sună. Nu răspund. Orgoliul îmi este prea înfipt în sânge.
- Lasă-l să sune! Când își va recunoaște greșeala, va fi la ușă, așteptându-mă cu doi ochi blânzi și implorându-mi iertarea!
Vorbe în telefon? Minciuni! Cine îl mai crede? Oh...Lasă-l! Nici măcar să-ți aducă o floare? Măcar un sacrificiu mic, să-mi ofere flori măcar o dată în viață? Dar niciodată? E așa de greu? Nu! Ai preferat să pleci, să mă lași în mijlocul restaurantului, singură, cu vecinul de la trei, care culmea, știai că se holbează la mine ca un disperat! Ai plecat o oră, mereu munca ta mai presus de toate și mă întrebai dacă m-am gandit vreodată să-ți fiu nevastă. Nu zău?! Oare ce este în gândul tău? Oare cât mă iubești?

În drum spre casă, conștiința mea se tot ceartă și nu reușește să înțeleagă ce a fost în capul meu atâta timp. De trei luni aceeași poveste: mă invită în oraș, îmi spune că își dorește mai mult timp cu noi și apoi apare câte ceva și pleacă. Cine ar suporta asta la nesfârșit?


Un mesaj siropos primit la 7 dimineața...
-Iubito, știu! Aseară iar am plecat ca un idiot. M-am întors, însă nu mai erai acolo. Aveam ceva important să-ți spun. Te rog, iartă-mă! Îți promit că a fost ultima oară! Acceptă-mi scuzele, te rog! Lasă-mă să mă revanșez! Vezi că pe la nouă vei primi un telefon. Te rog să răspunzi. Ne auzim diseară, da? Te iubesc!

La ora 9...
- Sărumâna doamnă! Ați comandat flori la domiciliu?
- Flori? Nu...Comandă flori? N-am comandat nimic...
- Trebuie să lăsăm niște flori la domiciliu. Sunt sigur că n-am greșit adresa! Poate sunt flori cadou. Da, sunt pentru dumneavoastră!


El....despre asta era vorba! Crede că mă va îndupleca dacă îmi trimite câteva flori... Vai! Dar ce frumoase sunt! Ah...trandafiri... 35 de trandafiri superbi! Oare și-a adus aminte? Dar de ce 35??? Fac doar 30. Mă face bătrână? Știam eu! Misoginul! El și romantismul! Nu-i mai plac?! Cu siguranță are pe alta... Ahhh...ticălosul!

Un nou mesaj....
-Știu că le-ai primit! Sunt superbe nu? Am ales o florărie online inspirată din numele tău și din ființa ta! Petalele lor sunt la fel de gingașe și suave precum buzele tale. Niciodată nu am știut că sunt flori în București atât de frumoase! Ce m-aș fi făcut fără tine? Cișmigiul îți poartă parfumul și florile îți înapoiază grația. Te rog, nu le respinge! Eu sunt un nimic, ele îți sunt propria reflexie pe această lume!


Seara pe la vreo șase...
-Cioc, cioc! Cioc, cioc, cioc!

(Cum aș putea să nu-l iert? Cum aș putea să rezist? Nu pot să mănânc fără el, nu pot dormi fara el, nu pot fi liniștită dacă nu ma cert cu el!)

-Intră, dar să știi că sunt extrem de supărată pe tine! M-ai abandonat și pe deasupra mi-ai trimis flori, 35 la număr. Mă faci mare? Mă faci bătrână? Da' aia e mai frumoasă? Ea a fost cu ideea, nu? Evident, aici e mână de femeie! Ai pe alta!
- Da, puiule! Mama știe ce să aleagă. Ți-au plăcut? Cred că acea florărie cu livrare oriunde în București la domiciliu este perfectă pentru toți. Ți-au adus razele pe chip, micul meu îngeraș?

- Nu mă lua cu dulcegăriile! Nu cred nimic! Numai minciuni!
- Gogoșica mea, am ales această livrare buchete nuntă în București pentru ziua cea mare. Îți plac? Rămâne așa sau alegem alt model? Toate mă inspiră. Aș fi spus că sunt un amator, dar parcă aș fi trăit între flori o viață întreagă. Fiecare aranjament, fiecare buchet era ca tine, ca noi. 
35 de trandafiri, unul singur roșu înflăcărat și cuprins de pasiune, tu, noi, dragostea noastră. Diana mi-a spus că-ți plac trandafirii albi. 30 pentru că este o zi importantă, scumpa mea! Cum aș fi putut uita?  Încă 5, pentru că de cinci ani te cunosc, te prețuiesc și te iubesc , chiar dacă am fost prea nesăbuit si nu am știut să-ți arăt asta. La mulți ani, iubito! Vrei să-mi fii alături o veșnicie?

Și ca prințul din Pădurea Adormită, scoate o cutie roșie cu fundiță și cu alai cu tot, se așează in genuchi și începe să-și destăinuie pasiunea. Recunosc, e un romantic incurabil și știe să mă înduioșeze.


-Iubito, când dragostea prinde rădăcini adânci în inimă, otrava piere și iedera se transformă în trandafiri. Lacrimile tale dulci, ce-au curs de-a lungul Sienei, acum îmi mângaie palmele ce vor să-ți redea speranța. Un inger din iubire, o viață, o floare de nu-mă-uita pe chipul tău, noi, un suflet, o singură inimă ce bate împotriva a tot ce-i rău în lumea întreagă. Poți respinge dragostea? Poți?



Și fericiți până la adânci bătrâneți am trăit și am primit mulți curieri cu flori, că așa ne-a fost făgăduința. Și zi de zi, am luat câte o floare și am marcat frumusețea vieții. Am oferit în dar cele mai frumoase flori și am primit cele mai multe complimente.
La nunta au jucat cu mic cu mare și sala a fost învăluită în dragoste și flori. În inima Bucureștiului se fac livrări de flori cu sentimente și cu dragoste. Florile spun o poveste, reînvie amintiri, reflectă personalități.

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

You May Also Like

9 comments

  1. Cui nu-i place sa primeasca flori la usa? Cred ca este unul dintre cele mai frumoase cadouri

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain..dar nu ai 30 ani,nu?Cred ca esti mult mai mik :) Aida Dolce

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu ce femeie nu ar fi incantata sa primeasca flori. O idee super

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place ca poti face cadou un buchet de flori oricand, la orice ora.

    RăspundețiȘtergere
  5. SUNT LUNGU FLORENTINA MIHAELA un articol foarte frumos scumpa mea....

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt lungu florentina mihaela cui nu iar place sa fie rasfatata asa imi place mult sa primesc flori,,,,

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumos articolul,si un buchet de flori este bine venit oricand !

    RăspundețiȘtergere